Hud & Hår

Unngå problemhud

Uren hud og heftig talgproduksjon i ungdomsårene går som regel over.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg trenger hjelt med huden min. Den er skjoldete, rød, tørr og kvisete. Har hatt det siden jeg var ca 13 år, og er litt lei nå.

Tar en ansiktsmaske i ny og ne. Har en fet/tørr hud, så tør ikke gjøre så mye. .. Av sminke bruker jeg maskara, foundation, rouge og øyenskygge.
Pia (17)

Svar: Du forteller at du ikke våger å gjøre så mye med huden din, når det gjelder rens og pleie etc. Tror det er nettopp dét du skal, huden trenger hjelp for å forebygge og for å dempe tørre partier, rødhet, uren hud etc. Huden din produserer mye talg samtidig som den er tørr. Du trenger gode produkter som kompenserer for dette. Det er svært viktig at innholdet er balansert i forhold til vann/olje!

Å peele huden er også veldig viktig. Jeg vil anbefale deg å ta en tur innom en hudpleier, få god og riktig hjelp av en som kan se huden din på nært hold - invester noen kroner på gode produkter, det er her de fleste gjør en stor feil. Man vet ikke helt hvorden det står til med huden, så velger man kanskje noen produkter som man tror er bra, men som ikke passer helt i forhold til for eksempel å behandle en fet hud som samtidig er veldig tørr eller ikke tørr, fordi man er redd for å forverre problemet.

En annen ting, du har vært i gjennom den alderen hvor huden produsere mye talg og kviser. Dette vil roe seg, men få tak i gode produkter og du vil oppleve en forandring. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Pia og huden hennes spiller ikke på samme lag. Ennå.
Pia og huden hennes spiller ikke på samme lag. Ennå. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer