Helse & Livsstil

Unngå sukkerfella

Publisert
Sist oppdatert
Stabilt blodsukker gjennom dagen er alfa og omega for å unngå søthunger. Da gjelder det å ha et regelmessig inntak av mat, også for å holde forbrenningen oppe. Jeg anbefaler fire måltider gjennom dagen, i tillegg til frukt og grønnsaker. Frokost er noe av det beste du kan gi kroppen. Den bidrar til at blodsukkeret blir stabilt, samtidig som man får kroppen i gang. Følg opp med regelmessige måltider. Hvis søtsulten likevel begynner å herje utover dagen, har jeg noen praktiske råd som kan hjelpe deg å unngå sjokoladen og smågodtet:

• Puss tennene når du får lyst på noe søtt. Tro meg. Sjokolade smaker ikke godt med nypussede tenner.
• Spør deg selv hva det var som gjorde at du fikk lyst på noe søtt. Kanskje var du rastløs, kjedet deg eller var nedfor?
• Har du tid og mulighet, ta på deg gode tursko og kom deg ut, rett og slett for å få tankene over på noe annet.
• Velg en søt frukt eller grønnsak, for eksempel en saftig appelsin. Og berøm deg selv for et heldig valg! I de fleste tilfeller kan man kalorimessig spise ti ganger så mye frukt som sjokolade.
• Det er vanskelig å skille mellom tørst og godtesug. Ofte er man bare tørst, og et stort glass vann kan hjelpe.
• Gulrøtter er søte og gode grønnsaker. De gir både påfyll av energi og en rekke verdifulle vitaminer og mineraler som sjokoladen mangler.
• En liten fruktyoghurt kan også være redningen. Spis den som den er, eventuelt med litt oppskåren frukt i. Legger du en lettyoghurt i frysen i cirka halvannen time, har du en deilig is.
• En kopp te hjelper. Gjerne med litt melk og kanskje en halv teskje honning. Søtsulten er ofte bare savn etter noe å spise på eller holde på med.
• Men best og viktigst av alt: Er man flink til å spise regelmessige måltider, reduseres ofte søtsulten av seg selv fordi kroppen har et stabilt blodsukker og får den maten den trenger.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Unngå sukkerfella
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer