Hud & Hår

Usynlige makeuptriks

Vær forsiktig med de sterke, mørke fargene til hverdags.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp med alt! Har hatt samme type makeup i alle år og den samme hårfargen og frisyren. Vanskelig å sminke øynene, synes jeg ofte blir for tungt sminket til hverdags pga mine sterke farger, og håret får jeg ikke gjort noe med pga den svarte hårfargen som er umulig å bli kvitt.

Til daglig legger jeg på fuktighetskrem. Bruker lett sminke med pudder, rouge, blyant og maskara. Renser huden hver kveld med ansiktsservietter, ansiktsvann og fuktighetskrem.
Gro Merete (35)

Spørsmål: Hvis du er redd for å få for tung makeup på hverdagen, har jeg følgende oppskrift å anbefale deg: Legg en lett foundation som passer til din hudtone, må ikke være for mørk! Pudder og en concealer som du legger på de partier du føler er litt mørke, som for eksempel rundt øyepartiet. Legg så en kald, lys skygge på hele lokket, deretter en tynn, sort eyeliner langs overvippene og avslutt med sort maskara.

Dette gir en fin, naturlig look, samtidig som det fremhever øynene dine og ikke gir et tungt uttrykk. Legg en kald rouge i underkant av kinnbena, det smaler inn ansiktet. Markér leppene dine litt ekstra, siden resten av ansiktet ditt er så rent.

Du kler i utgangspunktet både de kalde og varme fargene, men de kalde vil gjøre ansiktet ditt lettere. Når det gjelder en kveldsmakeup, så kan du gjøre det samme som du gjør på dagtid, men om du ønsker mer «øyne», markerer du de litt ekstra med for eksempel helt mørke øyelokk. Ikke trekk skyggen oppover. Du kan også legge en mørk skygge i globalbuen, denne legges som i en c-form.

Men er du redd for å få for tung makeup, velger du lyse skygger. Matte på dagtid, og for eksempel skimmerskygger på kveldstid. På kvelden kan du også legge eyelineren litt tykkere hvis du velger å ha lokket ganske lyst. Du har mørke, flotte farger, og i utgangspunktet kan du være litt mer vågal.

Du er som sagt kjempelekker med de lyse, delikate fargene. Det er supert at du er flink med egenpleie av huden din, men kanskje du skal bytte ut renseserviettene med en rensekrem? Det er litt mer skånsomt for huden din. Sørg for å få produktet tilpasset huden din.

Hår: Du har et kjempeflott hår som mange misunner deg, men jeg skjønner at du blir lei når du bestandig har hatt samme frisyren. Det er også noe med det å godta håret sitt i forhold til både farge og krøller.

Men hva om du klipper det en del kortere? Da blir det litt lettere, samtidig som du får frem krøllene dine. Fargen er jo råfin, og du må aldri i verden ønske å få den bort! Men du kan jo forsøke å la frisøren din lage noen lyse sjatteringer i det. Uansett blir de ikke helt lyse, men mer rødaktige - det kan absolutt være stilig som en effekt. Tror nok også at det må bleking til. Håper du har fått litt inspirasjon. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Gro Merete har flotte, kraftige farger og kan eksperimentere mye.
Gro Merete har flotte, kraftige farger og kan eksperimentere mye. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer