Helse & Livsstil

Ute til lett lunsj

Publisert
Sist oppdatert





Trenden i samfunnet er klar, vi spiser oftere ute, både på restaurant og i kantina på jobben. Det er registrert over 5000 kantiner i Norge som daglig serverer 600 000–700 000
mennesker minst ett måltid. På årsbasis utgjør dette mer enn 120 millioner måltider. Denne trenden gjør at hva som står på menyene i kantiner og på restauranter, blir viktigere og viktigere. Disse spisestedene har rett og slett fått større og større betydning for ernæring, helse og trivsel i befolkningen. En annen klar trend i befolkningen er at
det blir stadig flere overvektige blant oss. Dette betyr at vi burde kunne forvente at kokkene var mer bevisste hva slags ingredienser de bruker i maten og hvordan de tilbereder den. Det burde også være en tankevekker for oss som spiser ute en del og som velger å kjøpe mat i kantina.

Her får du noen praktiske tips:
● Spør hvordan maten er tilberedt.
● Unngå de fete sausene for ofte.
● Skjær bort synlig fett.
● Styr unna frityrstekt mat.
● Velg magre retter og gjerne fisk og kylling.
● Spis mye grønt. Du kan gjerne be om mer grønnsaker på tallerkenen eller bestille en salat som forrett.
● Du må ikke spise flere retter hver gang, og i hvert fall ikke dessert. Kanskje heller en frukttallerken?
● Drikk mye vann.
● Unngå å spise mye brød før maten kommer for så å spise flere retter.
● I kantina: Prøv ikke å forsyne deg mer enn det du ville hatt med i en matpakke, og unngå søte desserter, kaker og wienerbrød på hverdagene. Ved å være litt bevisst, kan du spise ute med god samvittighet og med mindre 879risiko for at vekten øker. Bon apetit!

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Ute til lett lunsj
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer