Kk-ekspertene

Utstående mage

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har svært utstående mage (ikke så mye løst fett), og sliter med å bli kvitt den. En periode var magen ganske flat, men da spiste jeg veldig veldig lite mat. Så fort jeg spiser en brødskive står magen ut.

Jeg spiser:
Kl 0800 - frokost (1 knekkebrød)
Kl 1100 - lunsj (1 brødskive med egg, reker el. + 1 gulrot)
Kl 1400 - 1 frukt
Kl 1600 - middag som ofte består av mye grønnsaker (woket), magert kjøtt og pasta eller ris.

Leste i KK i forbindelse med 2 jenter som la om kosthold osv, men fikk bare med meg siste artikkel. Hun ene gikk veldig ned rundt magen. Jeg veier 64 kg og 176 cm høy. Har likt magemål og brystmål - ikke særlig pent! Trener mageøvelser 3 ganger i uken og sitter flere timer på ball (stor treningsball) på kontoret (bruker det som stol).

Håper du kan komme med noen tips til meg som hjelper meg å få normal midje?

Svar: Jeg skjønner at dette er et problem for deg og at du gjerne vil bli smalere rundt midjen. Når det kommer til hva du spiser, så kan jeg i hvert fall ikke si at du spiser for mye! Jeg syntes det hørtes lite ut, med mindre du spiser andre ting innimellom måltidene.

Mitt beste tips er at du fortsetter med trening. Det å gjøre magemuskeløvelser tre ganger i uken er kjempebra, og det er veldig lurt å sitte på ball. Jeg råder deg i tillegg til å trene kondisjonstrening og mer helhetlig styrketrening. Kanskje kan du få veiledning til et godt treningsopplegg av en instruktør? Det kan gi gode resultater. Skal du trene mye mer bør du spise litt mer også!

Lykke til!

Jeanette Roede
Kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer