Kk-ekspertene

Våg å spørre først

Ta initiativ - det er ikke komplisert. Foreslå en kaffe, råder sex- og samlivseksperten.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Har et lite spørsmål i forhold til initiativ overfor en person som jeg kunne tenkt meg å innlede et forhold til. Jeg og han hadde et godt øye til hverandre for et års tid siden, men da var jeg ikke klar for å innlede noe forhold, pga et avsluttet samboerskap i fjor vinter. Jeg sa da at jeg ikke var interessert i ham på noen annen måte enn vennskap. Men ettersom tiden har gått, så har jeg funnet ut at jeg er interessert i han og kan tenke meg å innlede et forhold til ham likevel. Og etter det jeg har hørt av felles venner, liker han meg, også. Skjønner at han ikke tar så mye initiativ til å utvikle forholdet – han er vel redd for å bli «avvist» igjen. Bør jeg være ærlig og fortelle han at jeg er interessert? Har vegret meg litt i redsel for å bli avvist, og fordi jeg er litt vant til at gutter bør ta initiativ (jeg er nok litt gammeldags der). Syns det er vanskelig, og finner aldri rette tidspunktet for å si det.Svar: Er du klar for å utfordre det du selv synes er en gammeldags holdning? Du har jo gitt ham et signal om at du ikke er så interessert, så det skal vel mye til at han tar initiativet igjen. Jeg tror nok at hvis noe skal skje mellom dere, må det bli du som setter det i sving. Det er ikke så rart at det er vanskelig å finne det rette tidspunktet. Dette er jo ofte mannens jobb! Mitt tips er det samme som det jeg gir menn: ikke vent på øyeblikket, men skap det selv. Du trenger ikke gjøre det så stort og komplisert, eller si så mye. En enkel avtale om å «ta en kaffe» kan være mer enn nok til at han skjønner at din holdning er en annen enn før. Hvis du ikke klarer å si direkte at du er interessert, kan du la ham forstå det ved å være åpen for kontakt. Hvis du bare gir ham en liten invitasjon, kan det være at han føler seg trygg nok til å ta sjansen.Peder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.noLES OGSÅ:
 • Slik fanger du ham
 • Ta testen: Hva slags type mann er han?
 • Ta testen: Er du en romantiker?
 • Slik skal en bra mann være
 • Slik vil han ha deg
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer