Kk-ekspertene

Vanskelig avstand

Hvordan takle avstandsforholdet?

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:

Jeg savner kjæresten min! For to år siden møtte jeg en helt utrolig fin mann som er perfekt for meg på alle måter, bortsett fra at han bor i Frankrike. Vi klaffet med det samme, og har vært kjærester nesten helt siden starten.

Han er sjef for et galleri i Paris og vil gjerne jeg skal flytte dit fordi han ikke vil gi opp den gode jobben, men jeg har karrieren min, venner og familien her og orker ikke tanken på å forlate det. Samtidig føler jeg at jeg virkelig elsker ham og kan ikke forestille med å leve uten ham.

- Kristin

SVAR:

Kjære Kristin

Langdistanseforhold er en utfordrende måte å være kjærester på - på godt og vondt. Intensiteten i å stadig skilles, savne og møtes gir et godt bilde på det. Man er ikke en del av hverandres dagligliv og mister noe av de trivielle opplevelsene i hverdagen som både kan representere kjedsomhet og trygghet. Forventningene til å møtes og hva møtene skal inneholde blir ofte store og muligheten for skuffelse likeså. Å treffes etter å ha savnet kjæresten sin er ofte en sterk og god intens opplevelse. Det kan være dyrt og stressende å reise mye frem og tilbake.

Dere har vært sammen i to år og klart dere i den farlige fasen hvor den innledende sterke forelskelsen forandrer seg, og det er flott at dere har så sterk kjærlighet til hverandre.

Det er selvfølgelig ikke enkelt å gi dere råd i forhold til dette, men jeg tenker i to retninger. Det ene er å endre tanken på hvordan et parforhold kan leves. Man må jo ikke bo sammen hele tiden. Et forhold som har et godt grunnleggende fundament gir gode muligheter for å leves til dels separat. En utfordring her er selvfølgelig om det kommer barn med i bildet.

En annen mulighet, om ingen er villig til å flytte på seg permanent, er jo å bytte på å bo hos hverandre i kortere perioder Å tenke kreativt og undersøke muligheter for arbeid innen feltet deres i respektive land. Muligheten for permisjoner, å gjøre noe annet en liten periode er og tanker som dere sikkert allerede har vurdert.

Lykke til!

Hilsen Stéphane

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne.
Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer