Kk-ekspertene

Vedlikeholde formen

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er tilbake i jobb etter 1 års fødselspermisjon, i løpet av permisjonen har jeg etablert gode vaner med sunn kost og lange gåturer i tillegg til å trene kondisjon og styrke ca 3 ganger i uka. Resultatet er at jeg har kommet ned i trivselsvekt, og er i veldig god form. Nå er jeg tilbake i en stillesittende kontorjobb, og jeg vil nødig gå opp i vekt igjen..

Jeg prøver å legge inn 30 minutters gåturer de dagene jeg ikke trener, og prøver å komme meg på trening 3 ganger i uka. Hva skal til for å beholde formen og vekta?
Åshild

Svar: Jeg synes det ser ut som om du gjør det som skal til av fysisk aktivitet. En slik blanding av skikkelig effektiv trening (regner med at den er det?) og middels intensive gåturer er kjempebra. Det du imidlertid skal være litt observant på er matinntaket ditt. Mange jenter legger til seg luksusvaner i form av mye ekstra kos under svangerskapspermisjonen, både fordi det blir en del kafé og kos, og fordi mange har høyere forbrenning enn vanlig på grunn av amming og mye fysisk aktivitet.

Du har altså alle forutsetninger for å opprettholde formen og formene med treningen og aktiviteten du legger opp til, bare pass på å ha et nøkternt kosthold i tillegg.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer