Jeanette Roede

Veggis på slanker'n

Vegetarisk kost er ikke ensbetydende med mager kost, nærmest tvert imot, sier Jeanette Roede.

Veggis på slanker'n
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har lagt merke til at mange slankeoppskrifter inneholder fisk eller kjøtt. Hva med oss som foretrekker vegetarmat? Hvilke proteinkilder bør vi bruke i stedet?
Selv om vegetarmat gir masse varierte grønnsaker, har jeg begynt å dra på meg noen kilo etter at jeg fikk mitt siste barn. Jeg passer på å få i meg sunne oljer (linfrøolje, raps) i stedet for fiskefett. Men kan det bli for mye?
Vegetarianer

 • Slanking gjør deg tyngre
 • Slik finner du riktig diett

 • Svar: Det mest utfordrende for en vegetarianer er å få i seg nok fullverdige proteiner. Kjøtt, fisk og hvitt kjøtt er gode kilder til det.
 • Sunnhets-leksikonet
 • Sunnere favoritter

 • For en vegetarianer kreves ekstra kunnskap og bevissthet for å få i seg protein er fra alternative kilder, og da er de beste kildene bønner, linser og nøtter. Egg, melk og melkeprodukter er også gode kilder.
  Vegetarisk kost er ikke ensbetydende med mager kost, nærmest tvert imot, vil jeg si. Det blir fort til at man spiser mer oljer, nøtter og andre kaloririke varer, nettopp for å få i seg nok av de viktige næringsstoffene.

  Jeanette Roede
  kostholdsekspert
  jeanette@kk.no

  Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS
  Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer