Spørsmål: Jeg har lagt merke til at mange slankeoppskrifter inneholder fisk eller kjøtt. Hva med oss som foretrekker vegetarmat? Hvilke proteinkilder bør vi bruke i stedet? Selv om vegetarmat gir masse varierte grønnsaker, har jeg begynt å dra på meg noen kilo etter at jeg fikk mitt siste barn. Jeg passer på å få i meg sunne oljer (linfrøolje, raps) i stedet for fiskefett. Men kan det bli for mye?VegetarianerSlanking gjør deg tyngre Slik finner du riktig diett Svar: Det mest utfordrende for en vegetarianer er å få i seg nok fullverdige proteiner. Kjøtt, fisk og hvitt kjøtt er gode kilder til det. Sunnhets-leksikonet Sunnere favoritter For en vegetarianer kreves ekstra kunnskap og bevissthet for å få i seg protein er fra alternative kilder, og da er de beste kildene bønner, linser og nøtter. Egg, melk og melkeprodukter er også gode kilder. Vegetarisk kost er ikke ensbetydende med mager kost, nærmest tvert imot, vil jeg si. Det blir fort til at man spiser mer oljer, nøtter og andre kaloririke varer, nettopp for å få i seg nok av de viktige næringsstoffene.Jeanette Roedekostholdsekspertjeanette@kk.no
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger