Helse & Livsstil

Veien til orgasme

Sex uten klimaks kan være bra. Men hva må til for å få full pakke?

Publisert
Sist oppdatert
Jeg lurer på hvorfor jeg ytterst sjelden får orgasme. Jeg har hatt to langvarige forhold med regelmessig sex men aldri fått noe stort ut av det. Kan det ha noe med at jeg ikke klarer å «sleppe meg løs»?

Eller er det noe annetsom bidrar til at jeg ikke får det, for begge partnere jeg har hatt har vært dårlige elskere. Både utforsket stillinger, sagt ifra hva jeg liker og omvendt. Dette begynner å plage meg. Selv om jeg får en hyggestund med sex, mangler det lille ekstra for meg.
Linn

Det er ofte vanskelig å få orgasme hvis du ikke «slipper deg løs». Orgasme er gjerne noe du må hengi deg til og la skje, og ikke noe du kan tvinge fram eller oppnå. Klarer du å slappe av og la det skje av seg selv? Dette krever litt trening, men den viktigste forutsetningen er at du har det bra i situasjonen, føler deg trygg på den du er sammen med og er ordentlig tent.

Men så er det dette med «dårlige elskere». Hvordan har dine vært dårlige? Dårlige elskere er ofte for lite opptatt av den romantiske stemningen og den langsomme oppbygningen. De går for fort fram, og følger sin egen lyst uten å ta hensyn til partneren. Det er ofte et problem at menn trenger langt mindre fysisk stimulering enn kvinner for å få orgasme.

Mange menn kan læres opp til å bli gode elskere av en kvinne som forklarer hvordan hun vil ha det. Ofte er det vanskeligere for menn å forstå den romantiske siden, den delen av forspillet som foregår lenge før klærne faller, enn det rent tekniske. Mange menn er rett og slett for dårlige til å kurtisere. Det kan være at ulike stillinger er feil fokus - kanskje du trenger å bli mer grundig forført og tent?

Peder Kjøs
Psykolog og samlivsekspert
peder@kk.no

LES OGSÅ:
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Den store sexguiden
 • Derfor drømmer han om en jomfru
 • Kjærlighetshjelperne
 • Sex som dumpegrunn
 • Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai)
  Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai) Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer