Helse & Livsstil

Veiet og funnet for lett

Hva gjør man når man blir for tynn?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er ei jente på 21 år som har gått en del ned i vekt etter jeg flyttet hjemmefra. Jeg går mye, spiser sunt og trener ca 4 ganger i uka, så det er vel ganske naturlig. Jeg trives best når jeg er tynn, men nå lurer jeg litt på hva jeg skal gjøre. Jeg har en ganske velprosjonert kropp, og fettet legger seg ganske jevnt utover. Problemet nå når jeg har gått ned en del er at jeg blir så knoklete. Puppene har blitt mindre, og det får så være, men ribbeina mine synes godt. Nå synes også veldig mange av knoklene i ryggraden, særlig øverst på ryggen, og det ser ikke så bra ut. Jeg trener en del kondisjon fordi jeg har litt flesk på rompe og lår som jeg gjerne skulle blitt kvitt, men jeg har ikke lyst til å bli så knoklete. Er det noen styrkeøvelser som kan gjøre at jeg får litt muskler som kan dekke litt? Jeg går på magerygg-time på sats et par ganger i uka, men føler ikke at det tar så mye så langt oppe på ryggen, og heller ikke på brystet. Tror du det er noen sjanse for meg å få bort det ekstra på rompe og lår, eller bør jeg bare glemme det for å unngå å bli mer knoklete? Jeg har prøvd å være mer usunn noen uker nå, og vært litt mindre aktiv, men jeg trives best når jeg spiser sunt og er mye i aktivitet - synes jo det er en dum måte å dekke knoklene til igjen på. Hadde satt veldig pris på noen råd, for har aldri hatt det på denne måten før de siste månedene så jeg føler meg veldig rådløs.På forhånd takk.Knoklete 21-åringSvar: Jeg synes det beste du kan gjøre er å fokusere litt mer på styrketrening, da vil du ta tak i musklene både rundt overkroppen og i rumpa. Du kan ikke regne med å redusere noe mer av fettreservene til kroppen din uten å bli ennå magrere der du allerede synes at du er for mager. Slik er kroppen, den tar fra alle fettlagrene, ikke bare noen.Med styrketrening vil du oppleve at du føler deg sterkere, at baken blir mer spretten på grunn av muskler og at overkroppen din forhåpentlig kan øke litt i muskelmasse. Det høres det ut som du trenger.SatsStyrke er en flott time, og i tillegg kan du skaffe deg et program i treningsstudio. Lykke til!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer