Trening

Vekk med kiloene

Hvilke apparater fjerner mest?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg lurer på hva jeg bør trene på treningsstudio hvis jeg skal gå ned i vekt? Jeg pleier å sykle 30 min. og så tar jeg ev. steps og noe jogging. Men en annen ting jeg også lurte på er hvor mange kalorier bør man satse på å bruke når man trener? Jeg tenker spes. på apparater. Jeg pleier å bruke opptil 250 kalorier hver gang jeg trener. Er det riktig eller bør jeg ha mer?
Målet mitt er å gå ned 10 kilo.
Aisha

Svar: Antall kalorier forbrukt på trening avhenger av hvor mye du tar i, mer enn hvilken maskin det er. Generelt kan man si at de fleste lettere kommer opp i en høy intensitet ved å løpe på tredemølle enn ved å sykle på en ergometersykkel.

Stepmaskiner kan være greit, men da må du passe på å ikke lene deg for mye på håndstøttene, og passe på å tråkke nesten hel ned ved hvert steg.

Elliptiske maskiner er fine - de fleste klarer å jobbe med ganske høy intensitet når de blir vant til denne.

Du bør imidlertid ikke stole på kaloritellerene på disse maskinene. De er jo ikke tilpasset hver enkelt person, og i tillegg mistenker jeg at de er skrudd opp en del i forhold til virkeligheten.

Det ser ut som om varigheten på treningen din er flott, så det eneste du bør tenke på er altså å komme opp i en ganske høy intensitet. Det er da du bruker mest energi. For å finne ut av intensiteten din kan du enten bruke en subjektiv skala, let opp SATS intensitetsskala eller Borgs skala på nettet. Den andre måten er å bruke en pulsklokke, det er den mest korrekte målemetoden, og det blir lett for deg å sammenligne de ulike treningsformene mot hverandre.

Lykke til!

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer