Kk-ekspertene

Vekttrening og yoga

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en kvinne på snart 45 år som begynte å trene regelmessig for ca 1 år siden. Fra naturens side så har jeg litt kraftige lår, og har også lett for å bygge muskler på lårene. Har trent ca. 2 ganger i uken på SATS. Har da trent vekttrening på armene, mage, sete og rygg i kombinasjon med yoga etterpå. Har ellers løpt 2 ganger i uken. Løpingen har jeg bygd opp gradvis, løping vekselvis gange osv. Løper nå ca 40 min - 1 time hver gang. Synes fortsatt at jeg har kraftige lår og det er der det gjenstridige fettet sitter. Er det mer slankende (jeg tenker da på bena ... alle vil vel ha lange slanke ben) å gå fort, eller «powerwalk» som det het før? Trodde ikke at jogging bygget store muskler i lårene, tenker da på Grete Waitz og Ingrid Kristiansen. Er ellers 173 høy og veier 62 kg. Spiser sunt og grovt, drikker mye vann, minst 2 liter hver dag. Takk for synspunkter.
Sandra

Svar: Det opplegget du skisserer her er veldig bra. Jeg har faktisk ikke tenkt på å kombinere styrketrening med yoga før – takk for innspillet! Når det gjelder jogging kontra gange er mitt råd å fortsette med joggingen. I tillegg til å bygge opp bedre kondisjon som gjør all annen trening enklere + at det har massive helse-effekter, forbrenner du mye mer ved å jogge, og du styrker benbygningen din. Det er ikke noe å tenke på engang! Jogging bygger ikke store muskler, fordi belastningen som gjentas mange ganger er lav, omtrent som gange eller sykling uten harde motbakker.

Nå er det slik at enkelte har mer lårmuskler enn andre, og det genetiske kan man ikke forandre. Jeg er selv slik at buksene blir altfor store i livet om de passer i lårene… 62 kilo er slett ikke mye på 173 cm. Antagelig synes ikke resten av verden at du trenger å kvitte deg med et gram. Forsøk heller å fokusere på totalen enn å tenke på lårene dine. Styrketreningen vil gjøre deg sterkere, og bygge opp overkroppen litt slik at du forhåpentligvis blir bredere over skuldre og rygg enn over baken. Yoga hjelper deg med holdning, kroppsbevissthet og bevegelighet, og har som du vet masse andre effekter. Joggingen sørger for kondisjon, høy forbrenning og sterk benbygning. Helt perfekt – forstsett akkurat sånn! Om du ønsker å endre noe kan det være å gjøre joggeturene lengre eller begynne med litt intervalltrening.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer