Blogg

Venezias aller beste

Blogg: Her er de beste filmene som ble vist under 12 glamorøse dager i Venezia. Gled deg til de kommer på norske kinoer.

Publisert
Sist oppdatert
Luksusfestene i Venezias ærverdige palasser er over, de røde løperne foran festivalens hovedbygning er rullet sammen og de gedigne yachtene (den ene tilhører designeren Valentino) har forlatt lagunen utenfor Markusplassen.Kina vant den prestisjetunge Gulløven med filmen Sanxia Haore (Still Life), som er laget av regissøren Jia Zhang-Ke. Heldigvis ble også briljante Helen Miller prisbelønnet, for rollen som dronning Elizabeth i Stephen Frears The Queen. Ben Affleck vant prisen for beste mannlige rolle i krimfilmen Hollywoodland.
 • Klikk her for oversikt over alle vinnerne
 • Her er mine 5 Venezia-favoritter:1. THE QUEENRegi: Stephen Frears Skuespillere: Helen Mirren og Michael SheenNorgespremiere: 26. desemberHandler om hva som skjedde i den engelske kongefamilien i uken etter at Lady Diana døde.2. INFAMOUSRegi: Douglas McGrath Skuespillere: Sandra Bullock og Sigourney WeaverNorgespremiere: dato ikke fastsatt Handler om den amerikanske forfetteren Truman Capote, en kortvokst og kreativ homoseksuell med stor hjerte.3. HOLLYWOODLANDRegi: Allen Coulter Skuespillere: Adrian Brody og Ben AffleckNorgespremiere:dato ikke fastsatt En poetisk krim fra 1950-tallets USA som handler om Supermann-skuespilleren som blir drept på mystisk vis.4. THE DEVIL WEARS PRADARegi: Davis Frankel Skuespillere: Meryl Streep og Anne HathawayNorgespremiere: 6. oktober Intens tempo i komedien om en moteredaktør som pisker sine ansatte. Basert på bestselgerromanen med samme navn.5. TRYLLEFLØYTENRegi: Kenneth BrannaghNorgespremiere: dato ikke fastsatt En vakker hymne om fred. basert på Mozarts opera. Den norske sopranen Silvia Moi (28) spiller Papagena i Tryllefløyten. Filmene i Venezia har fått mye ris og lite ros, jeg tror ikke alle kommentarer er like veloverveide. Selv bli jeg svimmel etter to-tre filmvisninger på enog samme dag, mens mange av deltakerne på festivalen, særlig kulturmedarbeidernemed grønt kortgjerne sluker fem-seks filmer daglig. Hollywoodstjernene står stort sett på rollelistene i bare to av de mange katoegorene, nemlig in competition og out of competition. De fleste av filmene jeg har sett er også fra disse kategoriene – og i fobindelse med noen av dem har jeg også greid å møte stjernene på nært hold.
 • Se stor bildespesial med Hollywood-stjernene
 • Scarlett Johansson gjorde inntrykk, ikke på grunn av sin blonde, litt amerikanske skjønnhet, heller ikke fordi faren er dansk, men snarere fordi den 1,63 meter lille jenta på 21 år utstrålte en sensuell modenhet som lignet en 30-årings. At hennes dype, litt hese stemme bergtar den mannlige garde, er ikke rart.
 • Bli ny på nett - prøv Scarletts frisyre
 • Kjæresten hennes, Josh Hartnett, er mye kjekkere på film enn i virkeligheten. Det gjelder både i Pearl Harbour og i hans nye film The Black Dahliasom ble vist under festivalen. Det var i den han traff sin Scarlett.Britiske Jeremy Irons har imidlertid skikkelig glimt i øyet også i tre dimensjoner. Dessverre har han kun en liten rolle i David Lynchs nye film Inland empire.Men den som gjorde sterkest inntrykk i Venezia var Meryl Streep, i dag en legende i filmhistorien. Mer enn 30 års filmkarriere med en milelang rekke med priser, skulle tilsi en viss overlegenhet. Hun framstår likevel som alt annet enn en diva. Kledd i lyseblå kjole med hvite blonder, litt rynker rundt øynene og rundt den velkjente munnen, svarer hun smilende og rolig, snakker langsomt, med lav stemme. Firebarnsmoren har en feminin mykhet i hele sin framferd. Det er en stor kontrast til rollen som den djvelske kvinnebladredaktøren Miranda i den rykende ferske filmen The Devil wears Prada, som har norgespremiere 6. oktober. I filmen pisker hun sine ansatte så alle ligger flate. Det eneste de har til felles, Meryl og Miranda, er skoene - signert Prada.Kristin Flood i VeneziaLES OGSÅ:
 • Alt om film på kk.no
 • Alt om åpningen av filmfestivalen i Venezia
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer