Kk-ekspertene

Vibrasjonstrening

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Som et supplement til 2 dager i uken med lett kondisjon (roing og sykkel) og styrketrening (totalt 2-3 timer per uke), trener jeg vibrasjonstrening. Jeg har kjøpt meg en vibro abilica-maskin. Denne benytter jeg 2-3 ganger i uken. Det fine her er at den totale treningstiden med vibro-maskinen kun blir ca. 20 min. Dette gjør at jeg får tid til å trene flere dager i uken. Men - føler ikke at den hjelper noe. Du står ca. 1 min. av gangen på en maskin som «rister» uten å bli svett! Jeg gjør ca. 15 ulike øvelser á 1 min. hver. Jeg har kun hatt maskinen i 3 uker, så lang erfaring med den har jeg ikke, men hva er dine synspunkter på slik vibrasjonstrening hjemme?KjerstiSvar: Jeg har så vidt hatt litt å gjøre med en vibrasjonstrener for et par år siden, men kjenner ikke til at denne typen trening skal være spesielt effektivt for vanlige mosjonister. Jeg kjenner til den fra toppidretts-sammenheng der den brukes til å «herde» muskler og ledd. Jeg har også hørt påstander om at vibrasjonsplatene skal gi «mer trening på kortere tid» slik du sier, men aldri sett noen dokumentasjon på dette. I SATS har vi faktisk latt være å kjøpe denne typen apparater til mosjonsmarkedet nettopp fordi effektene er tvilsomme. Om du kjøper et produkt som påstår å ha spesielle effekter er det viktig å finne ut om de påståtte effektene er dokumenterte eller om det bare er noe produsenten påstår. Dessverre selges mange produkter til mosjonist-markedet som slett ikke har de egenskapene eller effektene som påstås. Jeg har litt vanskelig å se for meg at treningen skal bli veldg mye mer effektiv. Mitt råd til deg er å heller trene så du kjenner det – velprøvd og effektiv metode!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer