Kk-ekspertene

Vibrerende trening

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hei! Sliter med å gå ned i vekt og finne tid, grunnet stresset jobb. Jeg er 35 år og har en BMI på 34. Tror du at Vibroplate kunne gi meg en fin start (og forhåpentligvis fortsettelse og)?

Jeg har ellers et styrketreningsprogram fra et eldre «I Form» for hele kroppen hvor du bruker kroppen som motstand, men når jeg bruker dette ordentlig tar det 1 t og 15 min, noe som blir uoverkommelig akkurat nå. Jeg lurer derfor på å kjøpe meg vibroplate til 3000,- og ellers bruke skrittelleren for å være mer aktivt, blant annet synes jeg det er deilig å gå med staver og musikk på øra. Og kanskje sykle mer og hoppe på trampolina sammen med barna. Dette istedenfor at altfor amisisøst tidkrevende program som jeg ikke klarer å følge.

Hva tror du? Håper på svar. Lurer vel egentlig på om en vibroplate kan virke, og spesielt en så «rimelig» en. Men blir jeg lei etter et år, kan jeg jo selge den igjen, og forhåpentligvis har jeg gått ned i vekt noe som kan motivere meg videre.
Rita

Svar: Jeg har få erfaringer med vibrasjonstrening. Vet at det brukes for å styrke endel toppidrettsutøvere, men har liten tro på (og har heller ikke sett dokumentasjon på) at denne formen for trening skal ha den effekten den hevdes å ha for mosjonister. De som selger denne typen trening ser også ut til å anbefale folk å trene kondisjon + styrke og legger om kostholdet ved siden av... Da er det i alle fall ikke nok alene.

Var jeg deg ville jeg satse på skikkelig trening som er dokumentert, det vil si at vi vet at det virker. Om du er veldig nysgjerrig kan du jo prøve vibrasjon i en periode på et treningssenter som har dette tilbudet før du skaffer deg et selv. Dersom du virkelig vil vite om det virker bør du ikke trene andre ting samtidig, for da kan du umulig vite ha som gir hvilken effekt. Alternativt kan du skaffe deg et eller flere nye treningsprogrammer for hjemmebruk. Det finnes flere gode bøker på markedet. Om du går til innkjøp av en treningsstrikk er det et utall av øvelser du kan gjøre. I boka Litt Lettere som jeg har skrevet på Cappelen forlag er det både gode strikkøvelses-program og kjernetreningsprogram.

Lykke til med treningen!

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer