Trening

Vil ha flat mage og tynnere lår

Trening er den beste løsningen.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg bare lurer på hva slags øvelser som er best for å få flat mage? Og hva slags øvelser jeg skal gjøre for å få tynnere lår? Det er et lite problem jeg har at jeg vil få tynne lår... Har du noen råd til hva jeg kan gjøre for å få det?
Ida

Svar: Dette er et spørsmål som jeg svarer på ofte. Det du er ute etter kalles punktslanking, og det finnes dessverre ikke.

Det finnes ingen øvelser i hele verden som kan fjerne fettvev, verken rundt magen, på overarmene, på lårene eller andre steder. Man kan trene styrke for å få en mer spenstig muskulatur under fettet, men selve fettet kan altså ikke påvirkes av enkeltøvelser. Den eneste kjente måten for å redusere fett (foruten kirurgi) er å sørge for at forbruket av energi (trening, generell aktivitet, god muskelmasse) er høyere enn inntaket (hva du spiser). Da vil kroppen redusere fettlagrene og bruke dem i forbrenningen. Det fettet som forsvinner vil tas fra fettlagrene rundt omkring på kroppen slik kroppen er programmert, og det tas aldri bare fra et sted.

Nå skal det sies at trening har vist seg via forskning å være den mest effektive metoden for å redusere fett rundt livet fordi kroppen velger det lett omsettelige fettet derfra i forbindelse med trening der kroppen trenger mye energi på kort tid.

Det er altså skikkelig trening som gjør susen. Både kondisjon og styrke, men mest kondisjon.

Lykke til med treningen :)

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer