Helse & Livsstil

Yoga for ferskinger

Eksperten: Slik kommer du i gang.

Yoga for ferskinger
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en kvinne på 45 år, har født to barn og ikke trent noe særlig. Noen kilo for mye og veldig slapp mage. Har fibromyalgi.Jeg skal nå ta meg sammen og få en bedre helse, og tenkte å trene yoga. Her hvor jeg for tiden bor, Harstad, er det lite tilbud om yoga, noen helsestudier tilbyr det mot medlemskap.Yoga er jo forskjellig utfra hvor du trener, etter hva jeg har forstått. Jeg vet ikke hva jeg skal velge. Men vil stramme opp, styrke kroppen og få bedre mental helse.
 • Yoga er rene lykkepillen
 • Har du laget noen DVD eller er det bare bøker? Er interessert i DVD om det finnes.Med hilsen Gunn HeidiSvar: Så fint at du har lyst til å prøve deg på yoga. Det er en fantastisk aktivitet for både kroppen og sjelen.
 • Finn yoga-varianten som passer for deg
 • Merk deg imidlertid at du ikke oppnår kondisjonstrening med yoga, så du kan gjerne legge til raske gåturer, stavgang, sykling eller annen «pust og pes»-aktivitet for å styrke kondisjonen din.
 • Yoga inn i varmen
 • Jeg har kun skrevet bok om yoga, ikke spilt inn noen dvd for salg, men det finnes helt sikkert dvd´er der ute. De dvd´ene jeg har spilt inn er opplærings-program for SATS-instruktørene, så de kan du få med deg på SATS- og Spenst-sentre rundt om i landet. Når du skal kjøpe en dvd, velg noe som heter dynamisk yoga, power yoga eller lignende, siden klassisk yoga ofte er veldig rolig rent fysisk og dermed ikke egner seg så godt for deg som vil komme i form.Lykke til!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.