ANNONSØRINNHOLD

cliniderm2-logo.png
kk.png

03. APRIL 2020 KL. 10.15

Slik finner du riktig solkrem til din hudtype

Nei, det er ikke bare ved kjøp av hudpleie og sminke at hudtype er avgjørende for resultatet.

Våren er i full anmarsj om dagen, og sommermånedene er like rundt hjørnet. Dét betyr høysesong for sol og varme. Haugevis av utetid venter, og spesielt nå i påsken – og da bør man også tilpasse hudpleierutinen sin.


Det blir (heldigvis) stadig mer fokus på å være påpasselig under strålene, men hvordan sikrer man egentlig optimal beskyttelse – uten at det går utover hudens ve og vel?

Noen kjenner for eksempel på at solkrem gir ekstra god grobunn for kviser, men slik trenger det ikke å være.

Generelt 6.jpg
-Noen synes at solkremer er fete og at det tetter porene, men det kan unngås ved å velge solkrem som er tilpasset akkurat din hudtype. I tillegg kan man for eksempel se etter den aktive ingrediensen Zink PCA. Den motvirker forekomsten av kviser, forklarer Josefin Larsson, Brand Manager Cliniderm Sun i Perrigo Nordic.
product864635-cliniderm-sun-face-cream-age-defence-spf-30-50ml.jpg

Solkrem til din hudtype

GUIDE:

product845371-cliniderm-sun-face-cream-light-mattifying-spf-25-50ml.jpg

Cliniderm Sun Age Defence Face Cream SPF 15-30
er en intensivt fuktighetsgivende solkrem som beskytter mot UVA- og UVB-stråler. Kremen trekker raskt inn uten å føles klissete. Hyaluronsyre og flere aktivt fuktbindende ingredienser bevarer fuktbalansen, og gir i tillegg huden forbedret elastisitet.

Tørr/normal hud:

Cliniderm Light & Mattifying Face Gel Cream er en lett gelékrem som beskytter mot UVA- og UVB-stråler. Kremen trekker raskt inn uten å føles klissete. Den gjør huden matt og hindrer glans. Antioksidantene vitamin C og Q10 sikrer aktiv beskyttelse mot frie radikaler.

Normal-
/kombinasjonshud:

product960848-cliniderm-sunfacefluid50.jpg

For deg som har fet hud eller bare ønsker en lettere solkrem, er Cliniderm Light & Mattifying Face Fluid et godt alternativ. Den gjør huden matt, hindrer glans og tetter ikke igjen porene. Den aktive ingrediensen Zink PCA motvirker forøvrig kviser.

Fet hud:

Dette er de vanligste solkremtabbene

Men det er ikke «bare» tilpasset solkrem som skal til. Det er mye annet å huske på dersom man vil beskytte seg godt mot sola.

Den største tabben vi begår, er visstnok å være for beskjedne.

– De fleste smører seg med altfor lite solkrem. For å få den beskyttelsen som står på solkremen, trenger en voksen person 30-40 ml. til kroppen og cirka én teskje til ansiktet. Solspray er lett å underdosere, så påfør gjerne to ganger, sier Larsson og fortsetter:

– Velg også riktig SPF basert på hudtonen din. Jo lysere hud, jo høyere SPF!

Eksperten legger til at man må ta hensyn til tid på året. Solen er sterkest på våren og tidlig på sommeren, så begynn med høy SPF og trapp eventuelt ned. En annen faktor er naturligvis hvor man er i verden; pass godt på dersom du er ute på havet, ligger i solsteika på stranda eller står på ski.

Cliniderm_190408_ACO 37_ext.jpg

En annen beleilig bonus med Cliniderm Light & Mattifying Face Fluid er at den har en mattende effekt og forhindrer blank hud. Adjø, speilblanke panne! I tillegg trekker solkremen raskt inn uten å klebe og gir huden fuktigheten den trenger.

Sist – men langt ifra minst – er den så lett at den passer perfekt under sminke. Hvis du, som oss, lurer på hvilken rekkefølge som er «riktig»:

– Det beste er å ha solkremen under sminken for å få et mest mulig jevnt, umerkbart resultat. Akkurat som en dagkrem egentlig! Hvis du har behov for å påføre mer solkrem utover dagen, men har sminke på, så går det selvfølgelig bra det også, forklarer Larsson.

Slik forebygger du rynker i sola

Hvis det er rynker eller pigmentflekker du bekymrer deg for, som begge påvirkes sterkt av UV-stråler, er det lureste du kan gjøre å være påpasselig i sola.

Røyking og stress kan også gå hardt utover huden, men det er altså solvett som er aller viktigst.

For mye soleksponering gjør at huden mister spenst og elastisitet. Bytt gjerne ut dagkremen din med solkrem fra april til september, men husk da å smøre rikelig og ofte når du er ute i sola. Mange ansiktskremer og sminkeprodukter har SPF, men det kan være vanskelig å bruke nok av det... Gi huden din best mulig forutsetning ved å bruke solkrem i hud-hverdagsrutinen din på sommerhalvåret, oppfordrer brand manager Larsson.

Anti-age-solkremen Cliniderm Sun Age Defence Face Cream SPF 50 har ekstra UVA-beskyttelse og vil dermed gi ekstra beskyttelse om du ønsker å forebygge aldring. Den inneholder vitaminer som beskytter mot frie radikaler og bidrar til å forebygge rynker, og i tillegg stimulerer Tetrapeptide-21 hudens egen produksjon av kollagen og hyaluronsyre. Begge deler har en oppstrammende effekt på huden.

Så, hva med pigmentflekker?

Larsson forteller at det samme gjelder her: Vær forsiktig i sola.

– UVB-stråler stimulerer produksjonen av melanin i huden, som er pigmentet som gjør huden vår brun. Styr unna syrer som AHA- og BHA-syrer, samt retinol på sommerhalvåret. Bruk høy faktor fra vår til høst, også under sminke, konkluderer hun.

Cliniderm Sun Age Defence Face Cream SPF 50 er forøvrig like effektiv mot mørke flekker som mot rynker. Den er også parfymefri, lett og trekker raskt inn i huden. Vinn-vinn… Vinn-vinn-vinn?

Pssst: Husk å smøre ørene, føttene, nakken, rundt øynene og leppene – dét er nemlig stedene på kroppen som oftest går i glemmeboka når man skal beskytte seg mot sola.Se flere av Cliniderms produkter til ansikt og kropp her.

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler