årets fem beste taco-oppskrifter

I desember er menyene i de norske hjem fulle av julemat. Da kan det være digg med noe som smaker litt annerledes, ikke sant? Tacoelsker Desirée Andersen gir deg årets fem beste oppskrifter.

– Jeg vil nesten påstå at den beste tacoen du spiser gjennom året er den du spiser mellom jul og nyttår!

Det sier kostholdsveileder og tacoelsker Desirée Andersen. I mer enn 17 år har hun jobbet som personlig trener og gitt gode råd om kosthold.

Et av de beste rådene? Spis alt som har med taco å gjøre! Også nå som julen er over oss.

- Det er så deilig å få et påfyll av masse, friske grønnsaker og andre smaker når det har blitt litt mye julemat.

Hver uke står taco - i en eller annen form - på menyen hjemme hos Desirée og barna. Desember er intet unntak.

- Ja, vi spiser taco hver uke, også i desember. Mellom jul og nyttår bruker vi gjerne rester av ribbe eller pinnekjøtt i tacolefsa, sammen med salat, grønnsaker, rømme og tacosaus. Det er så godt!

den beste tacoen du spiser gjennom året er den du spiser mellom jul og nyttår!

– Desirée Andersen

Natural foods, Food, Ingredient, Yellow

I rundene med medisterkaker, ribbe og sossier er det kanskje en liten utfordring å få i seg nok grønnsaker nå som vi nærmer oss julemenyene. Surkål er riktig nok kål, men ...

Løsningen? Taco!

- Taco er en rett hvor de alle fleste får godt påfyll av salat og grønnsaker, så det er klart at dette både gjør godt og kanskje smaker litt ekstra godt mellom all den tunge julematen, sier Desirée Andersen.

Og hun har et særlig tacotriks som kan få noe av julestemningen med inn i tacomåltidet.

- KLEMENTINER! Det er faktisk utrolig godt på taco!

- Oi, det var en overraskende vri! Men om du bare kunne lagd ett tacomåltid i desember - hva slags taco skulle det ha vært?

- Altså, nachos med ribbe smaker helt fantastisk og er så enkelt! Del ribba i små terninger. Legg nachochips i bunnen av en ildfast form, ha over ribbe og revet cheddar. Gratiner i stekeovn på 225 grader til osten smelter. Det tar cirka 5-10 minutter midt i ovnen. Topp med tacosaus og rømme!

Natural foods, Leaf vegetable, Food, Plant, Liquid, Fruit, Ingredient, Recipe, Tableware, Citrus

Slik gjør du:

  1. Brun kjøttdeigen i smør eller olje.
  2. Tilsett krydderblandingen og vann. Rør om og la koke uten lokk i circa 5-10 minutter.
  3. Varm tacoskjellene, lefsene eller de sprø Santa Maria Mini Taco Tubs som beskrevet
  4. Kutt grønnsakene i små terninger.
  5. Mos avokado og bland sammen med krydderblandingen for å lage guacamole
  6. Servér!

Klassisk taco til 2 voksne og 2 barn:

Tacoblandingen:

  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 ss smør eller olje
  • 1 pose Santa Maria Taco Spice Mix
  • 1 dl vann

Guacamole:

  • 2 stk avokado
  • 1 pose Santa Maria Dip Mix Guacamole

Tilbehør:
Santa Maria Taco Saus (i riktig styrke!), salat, tomat, agurk, mais. Og tacoskjell, lefser - eller Santa Maria Mini Taco Tubs

Jovisst, du har smakt det før. Men det er en grunn til at vi nordmenn har trykket klassisk taco til vårt bryst. Det smaker jo så digg!

15-20 min

1. KLASSIKEREN: EKTE TACO

Selv om det er spennende - og lett! - å variere innholdet i tacoen, er veien alltid kort tilbake til den gode, gamle klassikeren med kjøttdeig. Egentlig ligger hemmeligheten kanskje i Santa Marias Taco Spice Mix, som ikke inneholder sukker?

– Jeg har alltid Santa Maria sitt tacokrydder liggende i skuffen. Får jeg lyst på taco kan jeg enkelt og greit steke bønner eller kanskje litt søtpotet sammen med tacokrydder, slenge sammen en salat og toppe det hele med litt rømme, ost og tacosaus, sier Desirèe Andersen.

- Finnes det tacotabber vi bør unngå?

- Kan man gjøre noe feil når man lager taco? 😉

Leaf vegetable, Food, Ingredient, Recipe, Cuisine, Salad
Leaf vegetable, Food, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish

Den klassiske tacosmaken med crunch og smeltet ost slår aldri feil!

– DesirÉe Andersen

Leaf vegetable, Food, Tableware, Ingredient, Recipe, Dishware

Slik gjør du:

  1. Start med å sette ovnen på 225 grader.
  2. Hell posen med Santa Maria Crispy Chicken-krydderet utover en tallerken.
  3. Del torsken opp i passe munnfuller, og vend i krydderblandingen.
  4. Fordel fiskebitene utover et stekebrett og stek dem som anvist på posen. I mellomtiden deler du opp grønnsakene og varmer tortillalefsene.

Torsketaco til 2 voksne og 2 barn:

Tilbehør: Velg grønnsakene du bruker på din favoritt-taco. For eksempel avokado, salat, tomat, agurk, paprika og mais

Bare hør på det: Saftige, knasende torskebiter rullet inn i rødbettortilla sammen med alle favorittgrønnsakene! Ferdig på null komma niks!

20-25 min

2. Crunchy torskenuggets:
Familiens nye DESEMBERYNDLING?

Food, Ingredient, Cuisine, Tableware, Recipe, Dish
Staple food, Tableware, Ingredient, Recipe, Plate, Dish
Kitchen appliance, Deep frying, Food, Ingredient, Recipe, Tableware, Cuisine, Dish, Cooking

Sprø torsketaco er en stor hverdagshit og nok ungenes favoritt-fiskemiddag!

– DesirÈe Andersen

20-30 min

Slik gjør du det:

  1. Sett ovnen på 220 grader over/undervarme.
  2. Kutt opp grønnsaker og fres i litt olje.
  3. Brun karbonadedeig og bland sammen grønnsaker, karbonadedeig, bønner og tacokrydder.
  4. Hell over Chunky Salsa og la det stå å simre til det ikke er mer væske i panna.
  5. Legg en tacolefse i bunnen av en paiform. Del de andre i to og legg langs kanten.
  6. Hell fyllet i. Topp med ost og stek i 10 minutter.


Det er kult å servere gjestene - eller familien - på en tacovariant de neppe har prøvd før. Ekstra bra blir det av at tacopai er lett å lage!

3. Imponer gjestene med tacopai!

FOR Å LAGE TACOPAI TRENGER DU:

5 stk Santa Maria grønnsakstortillalefser

300 gram karbonadedeig

1 rød paprika

1 gul løk

3 gulrøtter

1 liten boks mais

1 boks brune bønner

1 pose Santa Maria Taco Original Spice Mix

1 glass Santa Maria Chunky Salsa Medium

1 neve revet ost

SUPERT SPARETRIKS:

Om du bytter ut halvparten av kjøttdeigen i tacoen med bønner, kan du spare cirka 3000 kroner i løpet av et år. Og du går ikke ned på smak, tvert imot! Prøv deg fram med familiens bønnefavoritter. Eller hva med grønne eller røde linser? Gjør slik: Ta 50/50 kjøttdeig og bønner. Spar resten til neste tacofest!

Creative arts, Hand, Textile, Yellow, Finger, Art
Baked goods, Food, Ingredient, Recipe, Cuisine
Sweet lemon, Staple food, Tableware, Table, Dishware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Plate

Slik gjør du:

  1. Start med å sette ovnen på 225 grader.
  2. Brun vegetardeigen i olje på høy varme.
  3. Senk varmen og tilsett krydderblandingen og vann.
  4. La vegetardeigen småkoke i cirka fem minutter.
  5. Varm lefser i ovnen etter anvisning på pakken. Server med valgfritt tilbehør.

Tips! Prøv å krydre rømmen med en pose Santa Maria Dip Mix Ranch.

VEGETARVRI PÅ KLASSISK TAcO:

  • 450 gram vegetariansk kjøttdeig
  • 1 pakke Santa Maria Taco Shells eller tortillalefser etter smak
  • 1 stk isbergsalat eller annen salat
  • En liten boks maiskorn
  • Agurk
  • Rødløk
  • 2 dl guacamole
  • 1 glass Santa Maria Organic Taco Sauce Mild (230 gram)

Tilbehør: Velg grønnsakene du bruker på din favoritt-taco. For litt ekstra smak, prøv et par spiseskjeer Santa Maria Red Jalapeño!

Joda, kjøttdeig er en selvskreven ingrediens i mange norske tacomåltider. Men visste du at vegetaralternativet også smaker digg?

4. VEGETARTACO

20-25 min

Slik gjør du det
1. Sett ovnen på 220 grader over/undervarme.

2. Kutt opp grønnsaker og fres i litt olje.

3. Brun karbonadedeig og bland sammen grønnsaker, karbonadedeig, bønner og tacokrydder.

4. Hell over Chunky Salsa og la det stå å simre til det ikke er mer væske i panna.

5. Legg en tacolefse i bunnen av en paiform. Del de andre i to og legg langs kanten.

6. Hell fyllet i. Topp med ost og stek i 10 minutter.
Dette trenger du
5 stk Santa Maria grønnsakstortillalefser
300 gram karbonadedeig
1 rød paprika
1 gul løk
3 gulrøtter
1 liten boks mais
1 boks brune bønner
1 pose Santa Maria Taco Original Spice Mix
1 glass Santa Maria Chunky Salsa Medium
1 neve revet ost

IKKE TID TIL Å VENTE PÅ LEFSA?

INGEN FARE! PUTT TACOLEFSENE I BRØDRISTEREN - SÅ HAR DERE KNASENDE SPRØ TORTILLAS PÅ REKORDTID!
Food, Ingredient, Yellow, Tableware

Drømmer du om tacoen som serverer seg selv? Da er det på tide du tester ut Mini-tacotubs i langpanne!

20-25 min

Her er det du trenger!

Sånn lager du LANGPANNEretten:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Start med å dele løk og paprika i små terninger. Stek grønnsakene i litt olje til løken blir blank.
  3. Tilsett karbonadedeigen og stek videre til den er gjennomstekt. Rør inn tacokrydder og mais. 
  4. Legg Mini Tubs utover et stekebrett og fyll dem med blandingen av kjøtt og grønnsaker. 
  5. Topp tubsene med revet ost.
  6. Stek midt i ovnen til osten er smeltet, ca. 5 minutter.
  7. Del opp tomater, avokado og kål eller salat.
  8. Ta minitubsene ut av stekeovnen og topp med grønnsakene. Server med rømme og tacosaus. 

5. MAT TIL ALLE PÅ ÉN GANG? MINITUBS I LANGPANNE!

Food, Ingredient, Recipe, Cuisine
Yellow, Cuisine, Dish
Yellow, Cuisine, Plant

TACOTRIKS TIL JUL? KLEMENTINER! DET ER FAKTISK UTROLIG GODT!

– Desirée Andersen

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2023 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler