0

Alt du trenger for den perfekte ferie

REISEGUIDE

0
0

I Danmarks nest største by finner du en spennende matscene, nærhet til naturen og kunstopplevelser i verdensklasse. 

REISEGUIDE: BYEN ÅRHUS

0

ARoS: Internasjonale kunst-opplevelsessenter

Aarhus’ fremste kunstmuseum er blant de største i hele Nord-Europa, med 20.700 kvadratmeter. ARoS har blitt tildelt to Michelin-stjerner i turisme-guiden. 

01

0

På toppen av det ti etasjers praktbygget finner du Rainbow Panorama. Den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson står bak den 150 meter lange og tre meter brede rundgangen i glass, som gir deg et enestående blikk over byen.

Les mer om ARoS

0

Moesgaard: Her blir fortiden levende

Moesgaard Museum, som har tre stjerner i Michelins guide, er berømt både for sin arkitektur, utstillinger, iscenesettelse og den naturskjønne beliggenhet. Her blir du tatt med inn i Oldtiden og i gigantiske gravhauger fra bronsealderen. 

02

0

Du får også se jernalderbøndenes ofringer, følge en vikings dagligliv, samt oppleve middelalderens handel og håndverk. I evolusjonstrappen møter du 7 ulike mennesketyper, helt tilbake til 3,2 millioner år gamle Lucy.

Les mer om Moesgaard

0

Aarhus Streetfood + Aarhus Central Food Market: Gatemat-mekkaene

I Aarhus har mat en helt spesiell plass i innbyggernes hjerter, og byen har et stort mangfold av matopplevelser. I den gamle rutebilstasjonen som nå er Aarhus Street Food får du alt fra meksikansk taco og amerikansk soul food til vietnamesisk bahn-mi, inkludert klassiske danske smørrebrød så klart.

Les mer om Aarhus Street Food

03

0

Mathallen Aarhus Central Food Market finner du ved å gå bare hundre meter ned Strøget fra sentralstasjonen. Her får du friske retter fra alle verdenshjørner. Matmarkedet startet i 2016, men hallen det er i, har vært et kulturelt samlingssted med dans og musikk siden 1938. 

Les mer om Aarhus Central Food Market

0

Salling ROOFTOP: Coktails på toppen av byen

Takterrassen på toppen av stormagasinet Salling har en helt spektakulær utsikt. Den har også et frodig veksthus med bar og kafé, samt loungeområder og en egen scene, der du noen dager kan oppleve konserter under åpen himmel.

04

0

Om ikke høydeskrekken stopper deg, kan du også stå på glassrampa og se 25 meter rett ned på menneskemylderet under deg. Å besøke den stemningsfulle takterrassen er gratis. 

Les mer om Salling Rooftop

0

Högenhof Preloved Luxury: Nøye utvalgt second hand

Denne freshe second hand-butikken selger luksus noen har lagt sin elsk på fra før. Men luksusen handler mer om estetikk og kvalitet enn om dyre merkeklær, selv om du finner det her også. 

05

0

Her kan du gjøre noen skikkelige vintage-kupp, på vesker, sneakers, pumps og klær fra Louis Vuitton, Céline, Gucci, Holzweiler, Zara eller Givenchy. Butikken drives av Laura Högenhof og ligger i Latinkvarteret.

Se Högenhof på Instagram

0

Latinerkvarteret: Sydlandsk, men skandinavisk stemning

Her er atmofæren livlig og stemningen sydlandsk, men med et tydelig skandinavisk preg. Området oppsto på 1400-tallet og er det eldst bevarte i Århus. Du finner unike butikker med second hand og brukskunst, samt hyggelige fortauskafeer og bakgårder.

06

0

Latinerkvarteret fikk navnet sitt på slutten av 60-tallet. De mange arkitektene som sto for restaureringen av området, dro på studietur til Paris og forelsket seg i den vestre bredden av Seinen.  

Les mer om Latinerkvarteret

0

Den Gamle By: En magisk tidsreise

I 1914 åpnet dette friluftsmuseet i Botanisk Have. Det er er ordnet som en gammel by med 80 hus fra 1500-, 1600-, 1700-, 1800- og 1900-tallet, og må oppleves som den magiske tidsreisen det er å gå i disse gatene og gamle bygningene.

07

0

Måltidene kan du innta i Winekes Kælder, i 1700-tallsstil, i Bagerforretningen, der alle oppskrifter er fra før 1900, eller i 1970-talls-konditoriet Café Bonnich. Noen dager kan du også besøke Pølsevognen fra 1974. 

Les mer om Den Gamle By

0

Den Uendelige Bro: Kunstverk og badebro

På denne broen kan du gå og gå og gå og gå, i vakre omgivelser, uten å komme til enden. Den Uendelig Bro ligger ved strendene Ballehage og Varna. Arkitektene  Niels Povlsgaard og Johan Gjødes står bak kunstverket. 

08

0

Enten du vil ta på badetøyet og hoppe i vannet eller bare spasere rundt og nyte synet av hav, strand og skog, er Den Uendelige Bro et fantastisk sted å tilbringe dagen. 

Les mer om Den Uendelige Bro

0

I nærheten av byen Århus får du storslått natur, unike turmuligheter og strender du aldri har sett maken til.

REISEGUIDE: KYST OG NATUR

0

Mols Bjerge: Velkommen til istiden

Denne nasjonalparken har daler og kløfter gravd ut av smelte- og regnvann, gjennom millioner av år. Det 180 kvadratkilomteter store istidlandskapet er Østjyllands mest besøkte kyst- og naturområde. 

01

0

Her finner du i tillegg til den storslåtte naturen slottsruiner, gravhauger fra bronse- og jernalder, samt byen Ebeltofts små brosteinslagte gater. Et perfekt område for vandring, løping, sykling, og ved kysten kan du snorkle. 

Les mer om Mols Bjerge 

0

Grenaa Strand: Barnevennlig og langgrunt

Grenaa ligger ytterst på østspissen av Jylland, og er barnevennlig, med rolige vindforhold og langgrunne badeforhold. Rundt den flotte, hvite sandstranda finner du grønne skoger og store sanddyner. 

02

0

Grenaa er forbundet med ferge til Varberg i Sverige og øya Anholt, og stranda har gode toalett- og parkeringsforhold. I byen Grenå, som oser av liv og maritim hygge, kan du leie sykler, gå på shopping og se kirken, som ble bygget på 1300-tallet.

0

Endelave: Øy med flotte strandområder

Rundt hele øya Endelave er det lavt vann, så her finner du barnevennlige strender. Vest for havnemoloen får du en kilometer lang badestrand. Endelave kro serverer god mat.

03

0

På sørsida er en 500 meter lang strand, på nordsiden i det fredede naturområdet Øvre er det en kilometer. Det går ferge til Endelave fra den lille havnebyen Snaptun. 

Se våre store strandguide her

0

Silkeborg: Kunst og natur

Silkeborg er kjent blant kunstelskere over hele verden for Museum Jorn. Men det finnes et stort utvalg av andre spennende aktiviteter også. Blant de største naturattraksjonene er Himmelbjerget, en 147 meter høy topp med fantastisk utsikt over sjø og skog.

04

0

Hærvejen er en 250 kilometer lang sykkel- og vandrerute fra Viborg til den dansk-tyske grense, spekket med natur, kultur og levende historie. Gudenaaen er Danmarks lengste elv, og i den kan du padle kano ut til Randers Fjord. 

Les mer om Silkeborg 

0

Remstrup Å: Vakker elvepromenade

I Silkeborg kommune finner du også Remstrup Å, altså Remstrup-elva. Det er navnet på et 2,5 kilometer langt parti av elva Gudenå, og renner fra Brassø i sør til havna i byen Silkeborg. 

05

0

Remstrup Å kan oppleves med seilbåt, kano eller kajakk, eller du kan ta en promenade langs elveleiet. Det er også gode fiskemuligheter for de som ønsker det. 

0

Samsø: Danmark i mini-format

Den solrike øya Samsø er et stykke Danmark i mini-format: Kyststrekninger med bratte skrenter, bakkelandskap med daler og smeltevannskøfter, fruktbart landbruk og krystallklart vann med flotte strender, som aldri er overfylte. 

06

0

Den 114 kvadratkilometer store øya er som skapt for sykkelferie. Gode, brede sykkelstier som går innom øyas 22 sjarmerende landsbyer, med fargestrålende boder som bugner av frukt og grønt. 

Les mer om Samsø

0

Når du skal på ferie med hele familien, har Aarhusregionen alt fra Nordens største sommerland til uforglemmelig nærkontakt med all verdens dyr. Og masse bademuligheter, så klart!

REISEGUIDE: BARNAS DRØMMEFERIE

0

Djurs Sommerland: Slik unngår du køene

I Nordens største sommerland får du Danmarks råeste berg-og-dal-bane og over 60 fornøyelser for små og store. Og ikke minst et gigantisk vannland, med over en kilometer vannsklier!

01

0

Parken har mange restauranter, men du kan også ta med egen mat, og bruke parkens griller. Innsidetips for deg som vil unngå kø: Det er ofte færrest folk på lørdager på grunn av utskifting i sommerhusene!

Les mer om Djurs Sommerland

0

Randers Regnskov: Kom tett på apene i Amazonas

Tre inn i en helt annen verden, med varm og fuktig luft, full av lydene fra brusende fosser og et mangfoldig dyreliv. Ulike kupler representerer Sør-Amerika, Afrika og Asia.

02

0

Møt anakondaer, små, frekke aper, to jaguarer, skilpadder og fargesprakende fugler. Tempelruiner og korallrev ser du også her. Og på utsiden er DanmarksParken, en naturlekeplass med søte bondegårsdyr som geiter og griser. Den er i ferd med å bygges om til Tidsreisen og allerede i år kan du oppleve en del av den: Hyeneslætten - før isen kom.

Les mer om Randers Regnskov

0

Ree Park Safari: Setter dyrevelferden høyest

Her møter dere mange spennende dyrearter. Amerika-Expressen går med damptog over prærien med bison, bjørn og ulv. På afrikansk Land Rover Safari ser du løver, geparder, giraffer, aper, neshorn, strutser og antiloper. 

03

0

Du kan også ri på kamel, og se foring av løver, geparder og tigre. Alle dyrene har god plass til bevegelse og naturlig atferd, og barna får lære om krypskyting og naturvern.

Les mer om Ree Park Safari

0

Skandinavisk dyrepark: Mat dådyr og møt en isbjørnkjendis

Her kan du virkelig leke og lære på samme tid. Se det spektakulære ørneshowet, bli med på mating av ulv, isbjørn og brunbjørn. Dådyrene kan du fore selv, de spiser av hånda di!


04

0

Stemningen er avslappet, naturen er vakker, og du møter alle mulige nordiske dyr på din vei. Parkens svar på Norges egen kjendissjimpanse Julius, er isbjørnen Siku, som ble født i 2011 og har fans over hele verden. 

Les mer om Skandinavisk dyrepark

0

Kattegattcenteret: Nordens beste akvarium

Flere ganger har Kattegatcenteret blitt kåret til Nordens beste akvarium. Møt mer enn 250 dyrearter, fra stripete klovnefisk til søte, akrobatiske seler til den fryktinngytende sandtigerhaien.

05

0

Det går også an å bestille en natt med haiene. List deg rundt i mørket med lommelykt, og vær med på å mate haiene med blekksprut. Programmet er spesielt tilrettelagt for barn fra fem år. 

Les mer om Kattegatcenteret

0

Lübker: Digg badeland, uansett vær

Lübker Golf & Spa Resort kan du bo komfortabelt, nyte livet på den grønne green og pleie deg selv med spa-behandlinger. Men badelandet er åpent for alle - også for dere som ikke overnatter på resorten.

06

0

Det er godt og varmt - uansett værforhold. Vannet holder 30 grader hele året. Lübker har eget småbarnsbasseng, og de litt større kan kjenne på adrenalinrushet i vannsklia. Mens barna leker, kan mor eller far lene seg tilbake i spa-badene.

Les mer om Lubker Square

0

Tivoli Friheden: Berg-og-dalbaner og blomsterfestival

I gangavstand fra Århus sentrum finner du dette herlige tivoliet, idyllisk plassert i skogen Marselisborg. Her er noe for enhver smak, store som små, enten du vil kjøre i 70 kilometer i timen med hodet ned, eller nye utsikten fra Pariserhjulet.

07

0

Du kan også oppleve konserter og teaterforestillinger, og i juli åpner landets største blomsterfestival her, under navnet Power of Flower. Et stort område av parken er også et eget vann-eldorado. 

Les mer om Tivoli Friheden

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler

ANNONSØRINNHOLD

visitDenmark logo.png
dagbladet-logo-rgb.jpg
Logo_kk.png