0

27 tips til drømmeferien i Danmark.

Velkommen til en dansk sommer hele familien vil huske

REISEGUIDE

0
0

Merk sanden mellom tærne. Kjør bilen helt ned i vannkanten og finn en lun krok for familien i klittene – sanddynene. La barna delta i sandslottkonkurranser – og nyt det late sommerlivet på noen av Nord-Europas flotteste strender.

STRANDLIV MED SMÅTASSER

0

Palmestranden i Fredrikshavn: Palmesus i Danmark

Det er ikke nødvendig å reise langt for å komme til en eksotisk strand! I Frederikshavn ligger nemlig Palmesanden som hver sommer prydes av hundre palmer fra Kanariøyene og Kina.

01

0

Palmene overvintrer i kommunens kjempedrivhus, og i mai blir de plantet langs stranden. Ta med familien, finn dere til rette i den hvite stranden under palmenes sus og ta en dukkert i bølgene som er i størrelsen barnevennlig!

Les mer om Palmestranden

0

Sillerslev strand på Mors: Varmt anbefalt strand

Sillerslev Strand er utrolig barnevennlig - og er kjent som den beste på hele øya Mors, som ligger midt i Limfjorden. Noe av grunnen til det, er at stranden er meget langgrunn og at den har veldig rent vann. At det også er plantet palmer på stranden, gjør det hele ekstra eksotisk. 

02

0

For aktive familier er Sillerslev en drømmestrand. Her finner du beachvolleybane, det er surfemuligheter - og badebrygge. Stranden er omgitt av veldig flatt landskap, som blir brutt i de bratte leirskrentene som Mors er kjent for. 

Les mer om Sillerslev Strand 

0

Øster Hurup strand: Danmarks mest barnevennlige

Vandet som glir inn mot Øster Hurup Strand er så rolig og lavt, at du skal gå veldig langt før det kryper opp til navlen. Det har sørget for at stranden er blitt kåret til Danmarks mest barnevennlige strand.

03

0

Kattegats myke vann og den helt rene sanden tiltrekker både voksne og barn. Som vaskeekte badeby slekter Øster Hurup sin barnevennlige strand på: Flere av restaurantene er utstyrt med egne lekeplasser!

Les mer om Øster Hurup Strand 

0

HALS/HOU STRAND: Perfekt til folk med svømmehud

Ved det gamle fiskeværet Hou på Nordjyllands østkyst finner du noen av Nord-Europas mest barnevennlige strender. Med små øyer og langgrunne sandbunn skal du skikkelig langt ut før navlen er under vann. 

04

0

Har dere lyst på litt ro, er det lett å finne ly i en av de mange sanddynene. På strendene på Hals og Hou er det god plass til spill og lek, avslapning og fordypelse - både på land og til vanns.

Les mer om strendene ved Hals og Hou 

0

Løkken strand: «Den hvide by» på stranden

La føttene synke ned i den myke, varme sanden på Løkken Strand. I sommerhalvåret prydes stranden av mer enn fem hundre privateide, hvitmalte badehus som hvert år fraktes ned til vannkanten.

05

0

Løkken Strand er ti kilometer med fin sand, badevannskvaliteten er den best tenkelige og det er bilfrie områder for barnefamilier. Hele sommeren er det sandslottkonkurranser for barna. Gjør som generasjoner av turister har gjort: opplev sommeren, sanddynene og byen med strandsand i gatene.

Les mer om Løkken

0

Fyrtårn: Avlegg Danmarks fortid et besøk

Helt siden vikingtiden har skipsfart og livet ved og på sjøen vært livsviktig for danskene. Fordi Danmark er et øyrike med lave, lange kyster og mange sandrevler, var det farlig for fortidens seilere i mørket. Det vitner de mer enn ti tusen vrakene som ligger på havets bunn om.

06

0

Gjennom tidene ble fyrtårnene langs kysten høyere og høyere. Flere av de ikoniske fyrene er bevart. Besøk Lodbjerg Fyr i Thy, Hirsthals Fyr eller Vippetårnet ved Skagen – og opplev en luftig utsikt dere sent vil glemme.

Les mer om fyrtårnene i Nordjylland

0

Saltum Strand: Ta bilen med på stranden!

Lyst til å slippe å pakke inn og ut av bilen for å dra på stranden? Om dere legger familiens strandturer til Saltum Strand er det bare å ta den med! Hvor kan du ellers kjøre flere kilometer på bred, hardpakket strand?

07

0

Saltum Strand henger sammen med et område som er et av Nord-Europas beste sandstrender. Den hvite, finkornede sanden strekker seg så langt øyet rekker. Ta med bilen, finn en av de mange lune, høye sanddynene – og nyt friheten.

Les mer om Saltum Strand

0

Store Økssø: Innsjø i Danmarks største skog!

Store Økssø er en god badeinnsjø som ligger midt inne i Danmarks største skog - Rold skov. Her finner dere noe av det reneste badevannet i landet, fordelt på to deilige strender. 

08

0

Området rundt innsjøen inviterer med sine store plener til at hele familien kan slå seg ned på tepper og håndklær. Vannet er grunt de første meterne, og er derfor trygt for småtasser og voksne som vil vasse. Ute på dypet er det en avmerket svømmerute på 1570 meter for de modige.

Les mer om Store Økssø

0

Ertebølle strand: Fossiljakt og badeturg

Hva er bedre enn å dyppe stortåen i havet? Å dykke ned på dypet! På Ertebølle Strand er det rike muligheter til begge deler. Hopp i havet fra brygga, eller ta snorkelen fatt. 

09

0

Vannet på Ertebølle Strand er veldig klart, og det blir fort 3-6 meter dypt. For geologisk interesserte naturelskere går det an å lete etter fossiler i de 20 meter høye leire- og askeklintene eller besøke Stenaldercentret Ertebølle i nærheten. 

Les mer om Ertebølle Strand

0

Gjør noe gøy sammen! Besøk Fårup sommerland, bynære Aalborg Zoo – eller dykk ned i havets underjordiske verden i Nordsøen Oceanariet. I Nordjylland står attraksjonene i kø for eventyrlystne familier.

ATTRAKSJONER FOR HELE GJENGEN

0

Fårup sommerland: Van(n)vittig moro for hele familien

Ikke langt fra strendene i Blokhus og Løkken, men likevel sin helt egen verden: Fårup Sommerland er en av Danmarks suverent største turistattraksjoner, med ville, våte familieaktiviteter i danskenes største vannland.

01

0

I Fårup Sommerland er det mer enn 60 forlystelser – og best av alt? Når entreen er betalt, er hele Aquaparken og alle sommerlandets forlystelser gratis.

Les mer om Fårup Sommerland

0

Aalborg Zoo: Kom helt tett på de ville dyrene

Kom inn til kenguruene – og la ungene møte dyrene uten noe gjerde mellom dem og kenguruene! Aalborg Zoo ligger bare et kvarters kjøretur fra Aalborg og byr på noe gøy 365 dager i året.

02

0

Hør det mektige brølet til løvekongen Akash, besøk den røde pandabjørnen – eller se på at isbjørnen kjøler seg ned med en kald dukkert. Aalborg Zoo har også som det eneste sted i Danmark både afrikansk elefant, orangutang fra Borneo og asiatisk løve!

Les mer om Aalborg Zoo

0

Nordsøen Oceanarium: Eventyr under overflaten

Dykk ned på havets bunn, let etter Nordsjøens svarte gull, smyg deg inn og ut av et skipsvrak. Med sine 75 akvarier og mer enn 7000 fisker og havdyr er Nordsøen Oceanarium – som er Nord-Europas største av sitt slag – på friske opplevelser i sjøens verden.

03

0

Utstyr barna med et ekspedisjonspass – og la dem gå på oppdagelse, fange krabber med bare never. Nyt ferskfanget fisk på et av serveringsstedene – både inne og utendørs.

Les mer om Nordsøen Oceanarium

0

Kunsten: Kunstmuseum i «Nordens Paris»

I Danmarks fjerdestørste by Aalborg – også kalt «Nordens Paris» – ligger Kunsten Museum of Modern Art, som både er et kunstmuseum og et hus fullt av opplevelser for små og store.

04

0

Museet har dansk og internasjonal kunst fra 1900-tallet og frem. Men utstillingen begynner allerede før du kommer inn: Museumsbygget i hvit marmor er tegnet av den verdensberømte, finske arkitekten Alvar Aalto. En arkitektonisk perle!

Les mer om Kunsten

0

Skallerup: Ri inn i solnedgangen

Klyv opp i sadelen på en ekte islender – og ri på stranden og gjennom fredede, enestående innlandssandyner. Uansett om du er nybegynner, viderekommende eller en dyktig rytter har Ridecenter Skallerup Seaside Resort en ridetur som passer.

05

0

Islenderens spesielle gangart «tölt» gjør rideturen behagelig. Noen sier man kan lese avisen imens! Prøv alt fra én time til heldagsturer sammen med hele familien. For de helt små er det ponny-turer i skogen og i sanddynene.

Les mer om Skallerup Seaside Resort

0


Jesperhus: Besøk jungelen!

På øya Mors midt i Limfjorden ligger ferieparken Jesperhus. Her lever dyrene i det fri, så barna kan komme helt tett på dem: Havskilpadder og papegøyer i alle mulige farger, og kanskje en ape eller to?

06

0

Mens barna hygger seg i Junglezoo, vannland eller hos Jungeldyret Hugo, kan de litt mer voksne nyte Jesperhus blomsterpark. Hva med et dejlig avbrekk i den Orientalske Have?

Les mer om Jesperhus

0

Limfjordsmuseet: Fang en krabbe, kil en flyndre

Ingen dager ligner hverandre på Limfjordsmuseet. Kil en flyndre, bli med når garnet hentes inn fra Limfjorden – eller fang krabber på egenhånd. Bli med på snorkelsafari eller sløy en fisk!

07

0

Limfjordsmuseet er viet livet på fjorden. Både over og under vannet. Museet har elleve seilende historiske skip – som tar imot gjester. Det Historiske Båtbyggeri viser hvordan man restaurerer gamle fartøy. I Kanalfogedens Køkken serveres det beste fra havet.

Les mer om Limfjordsmuseet

0

Rebildcentret med Thingbæk kalkminer: Møt flaggermusene!

Forlat sommervarmen - og gå inn i de mørke, kjølige mineganger på Thingbæk Kalkminer. Her kan du lære om hvordan Danmark ble skapt. Minene har vært åpne for besøkende siden 1935 - og siden den gang har flaggermusene som bor der ønsket velkommen!

08

0

På Rebildcentret kan heldige smårollinger få møte heksen Dannie Druehyld i hekseverkstedet. Hun forteller om sagnene, de magiske kildene og røverne i området. Samtidig kan de voksne fordype seg i senterets store ustilling om Den kalde krigen.

Les mer om Rebildcentret med Thingbæk kalkminer

0

Vilt, vakkert og langstrakt. Med alt fra rå kyster og milevis med deilige, hvite sandstrender, til selsafari og magiske kilder byr Nordjylland på dansk natur på sitt ypperste!

DANSK NATUR I SÆRKLASSE

0

Råbjerg Mile: En fantastisk sanddynee

Råbjerg Mile er Danmarks største vandre-sanddyne, eller vandreklit. Dens bevegelser stoppes ikke av mennesker – og får lov til å bevege seg med vinden. Hvert år kryper den femten meter oppover mot Kattegat.

01

0

Milen ble dannet for mer enn 300 år siden og dens høyeste punkt er 40 meter over havet. I dag er den et ypperlig sted for vandreturer (bare pass på kvikksanden!), rideturer, badeturer – og gir god trim til mobilkameraene!  

Les mer om Råbjerg Mile

0

Grenen: Der to hav møter hverandre

På tuppen av Jylland stikker Grenen ut fra land – akkurat der hvor to hav møtes. Her kan dere stå på spissen av det europeiske kontinentet og se bølgene fra havene Kattegat og Skagerak kollidere.

02

0

Fordi strømmen er veldig sterk, er det strengt forbudt å bade her. For mennesker. For områdets mange seler, derimot, går det bra. De kryper gjerne opp på stranden og tar seg en rast midt blant turistene!

Les mer om Grenen

0

Rubjerg Knude fyr: Fyret på kanten av verden

To hundre meter inne i vandresanddynen Rubjerg Knude sto fyret Rubjerg Knude Fyr. Der hadde det stått siden det ble bygd i 1900. Men gjennom årenes løp hadde sanden flyttet på seg. I fjor var det bare noen meter som skilte havet og fyrtårnet!

03

0

I fjor ble det flyttet i en dramatisk operasjon, så det nå igjen står trygt. Fyret er åpent døgnet rundt, har gratis adgang, og om du tør kan du ta med familien og klatre helt opp i toppen og skue den fantastiske utsikten.

Les mer om Rubjerg Knude Fyr

0

Den tilsandede kirke: En kirke begravd av sand


Vest for Skagen og et godt stykke fra det yrende turistlivet, står tårnet av den gamle sognekirken midt i sanddynene. Middelalderkirken St. Laurentius kirke – oppkalt etter de sjøfarendes helgen – ble bygd på 1300-tallet og var i bruk i mer enn fire hundre år.

04

0

Gradvis slukte sanddynene kirken og kirkegården. I dag er det bare tårnet igjen. Under sanddynene ligger restene av kirken bevart. Skuelystne kan kjøpe billett og klatre opp i «Den tilsandede kirkes» tårn.

Les mer om kirken her

0

Nasjonalparkene i Thy og Rebild: Velkommen til Danmarks villmark

Nationalpark Thy er Danmarks første nasjonalpark – og landets største villmark. Den strekker seg opp langs Jyllands vestkyst fra Agger Tange til Hanstholm. Her kan du rusle og vandre i uspolert natur over vindblåste ødemarker – i duften av furutrær. Eller ta en frisk dukkert i Nordsjøen!

05

0

Rebild Bakker sør for Aalborg er også en nasjonalpark som byr på et vell av naturopplevelser. Prøv deg i Mountain bike-sporet, vandre eller lytt til fuglenes kvitring. Et grønt slaraffenland. Og stedet i Nord-Europa der det finnes flest naturlige kilder. 

Les mer om Nationalpark Thy og Nationalpark Rebild Bakker 

0

Selsafari på Limfjorden: Hils på havets seler!

Den 180 kilometer lange Limfjorden i Nordjylland er hjemstavnen til Danmarks mange seler. Safarien starter på Rønbjerg Havn, der Livø-overfarten stevner ut – og ender på Livø.

06

0

Det arrangeres selsafari hver mandag i sommerferien. Benytt sjansen til å få frisk fjordluft i ansiktet – og kom helt tett på Danmarks største rovdyr!

Les mer om selsafari på Limfjorden

0

Læsø: Salt – og sommerstillhet

Solskinnsøya Læsø – som ligger en 90 minutters fergetur fra fastlandet – er innbegrepet av fred og ro. Det gastronomiske nivået er høyt, strendene barnevennlige – og roen fullkommen.

07

0

Nyt stillheten, skru av hverdagen – og nyt samværet. Besøk det berømte Læsø Saltsyderi og lær om hvordan de sydet salt i Middelalderen. Sånn som det fortsatt sydes salt på øya.

Les mer om Læsø

0

Lille Vildmose: Finnes det elg i Danmark?

Ja, men bare ett sted: I Himmerland, som er Nordeuropas største nedbørsmyr – eller højmose som det heter på dansk. Her bor Skogens Konge eller Nordens giraff, som den gjorde for 5000 år siden.

08

0

Midt i Lille Vildmosen ligger også Lille Vildmosecentret – der små og store kan gå på oppdagelse i Danmarks største fredede landområde. Har du prøvd en ørnesimulator før, kanskje?

Les mer om Lille Vildmose

0

Mariager Fjord: Danmarks smukkeste fjord

Det er ikke for ingenting at Mariager Fjord blir kalt Danmarks smukkeste fjord: Naturen er utrolig vakker. Opplev den selv på en seiltur med hjuldamperen “Svanen”, i kajakk - eller opplev hvordan vikingene brukte den på Vikingecenter Fyrkat.

09

0

Ved fjorden ligger idylliske Mariager - “Rosenes by”. Her kan store og små glede seg over kjempestore, gammeldagse isvafler på torget, kjøre med veterantog - eller overnatte i et flytende shelter ute på fjorden!

Les mer om Mariager fjord

0

Røverknolden: Kul naturlekeplass

På Rebilds naturlekeplass «Røverknolden» er det ikke lov å kjede seg! Her kan barna krabbe inn i grevlingens hule, klatre i edderkoppens spindelvev – og etterpå stikke ned til bålet og grille pølser.

10

0

Røverknolden ligger midt i Rold Skov – en av de største skogene i Danmark. Blant trolletrær og musikkinstrumenter lagd av tre, snor sansestien «Den store verden» seg. Her kan familiens små og store lytte, kjenne, lukte naturens skapninger og planter.

Les mer om Røverknolden 

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler

ANNONSØRINNHOLD

visitDenmark logo.png
kkno_logo.jpg