0

NORDMENNS FAVORITTSTORBY

REISEGUIDE

kk_logo.svg
0
0

I tillegg til klassikere som lune smørrebrød og frikadeller, er dansk matkultur også økologiske gourmet-opplevelser i verdensklasse. Og alle måltider har hyggen i høysetet. 

REISEGUIDE: 9 SPISESTEDER

0

Østergro: En grønn oase på et bytak

På taktopp-farmen Østergro i Østerbro ligger Gro Spiseri. Hevet over byens larm sitter du i grønne omgivelser og nyter en sosial og uformell matopplevelse, med lokale økologiske råvarer. 

01

0

Takfarmen Østergro ble etablert våren 2014. Visjonen var å skape en bærekraftig matvareproduksjon som ga storbyens borgere mulighet til å følge økologisk landbruk på tett hold. 

Les mer om Gro Spiseri 


0

La Banchina: Restaurant, vinbar og sauna

På La Banchina får du friske grønnsaker og alle havets delikatesser, naturlige viner og en sjanse til å puste ut nede ved vannet.

02

0

Du får alt fra enkel kaféservering til en nydelig 12-retter. Og mellom rettene kan du bruke stedets sauna, og kanskje til og med dyppe deg i fjorden. Stemningen er som du kanskje har gjettet, totalt avslappet. 

Les mer om La Banchina

0

Lille Bakery: Store smaksopplevelser

Ildsjelene bak Lille Bakery skjønte at for å realisere sine drømmer om store smaksopplevelser, måtte de tenke smått, og fokusere på det “lille”. Og det lille stedet på post-industrielle Refshaleøen, er absolutt verdt et besøk.

03

0

Både som bakeri, kafé og bistro satser de på det ypperste av organiske, lokale råvarer. Her er det ingen som har “juksa litt”. Og det merkes på smaken! 

Les mer om Lille

0

Wulff & Konstali: Brunch med valgmuligheter

Her setter du sammen din egen brunch med 22 komponenter, litt som på en roomservice-meny. Velg det du ønsker av bakst, egg, frukt og grønt, meieriprodukter, kjøtt/fisk og “søde” desserter. Det skal godt gjøres ikke å finne noe du liker! 

04

0

Det er ingen bordreservering her, men i de travleste periodene har de en seater som sørger for at strømmen av gjester inn og ut går så smidig som mulig. Wulff & Konstali har 4 filialer, på Hellerup, Amager, Nørrebro og Islands Brygge. 

Les mer om Wulff & Konstali 

0

Juno Bakery: Michelin-stjerne-schwung

Du må regne med litt kø (opptil 50 meter!) for å smake på baksten til tidligere Noma-kokk Emil Glaser. Men det er det verdt! Han har tatt med seg Michelin-schwungen inn i bakeriet, som ligger mellom Østerbro og Nordhavn.

05

0

Her baker de hele dagen – ikke bare i morgenrushet. Så lenge det er åpent, kan du oppleve den nybakte magien! 

Sjekk Juno på Instagram 

0

Andersen & Maillard: Kaffe og bakst på toppnivå

Et av byens 5 beste steder å drikke kaffe, ifølge Berlingske. I hjertet av Nørrebro ligger kaffebaren, som også er kafé – og et helt eksepsjonelt bakeri. 

06

0

Kardemommesnurrene og croissantene er helt himmelske. På sommeren får du dem til og med servert med en hjemmelaget soft-is. 

Les mer om Andersen & Maillard 

0

Manfreds: Restaurant med egen øko-gård

Avslappet restaurant og vinbar på Nørrebro. Her får du naturvin og økologiske råvarer, som de henter fra sin egen gård, Farm of Ideas i Lejre. Hver dag høster kokken friske grønnsaker – “fra jord til bord”.

07

0

Menyen endrer seg etter hva som er i sesong, men det er alltid 90-100 prosent økologiske småretter som er skapt for å deles mellom alle som sitter ved bordet, “family style”, som det heter på godt dansk.  

Les mer om Manfreds 

0

Paté Paté: Mat med kjærlighet

“Livet er for kort til leverpostej”, sier Paté Paté på sin hjemmeside. Kødbyens eldste restaurant er en institusjon i området, kjent for avslappet miljø i rustikke rammer – og så klart fantastiske kulinariske opplevelser.

08

0

Her får du mat laget med kjærlighet og lidenskap, enten du vil ha østers, blekksprut, okstetartar eller risotto. Velger du de mindre rettene får du smakt på 2-3 av dem. 

Les mer om Paté Paté

0

Kødbyens Fiskebar: En av verdens 10 beste

Et livlig sted med de ferskeste delikatesser rett fra sjøen. Her er østers spesialiteten. I 2019 fikk restauranten betegnelsen Bib Gourmand, som betyr at du får eksepsjonelt god mat for pengene. Så er det også Noma-sommelier Anders Selmer som står bak restauranten, som har holdt det gående i over ti år. 

09

0

Wall Street Journal mener den er en av verdens 10 beste fiskerestauranter. Og vinen er ren og naturlig - naturligvis. 

Les mer om Kødbyens Fiskebar 

0

Danskene er ledende på usnobbete sofistikert mote og design, og i København får du unike butikker det ikke finnes maken til noe annet sted i verden.

REISEGUIDE: 9 BUTIKKER

0

Osv Secondhand: Så god som ny

O-S-V Secondhand ligger i Indre By, ikke langt fra Kongens Have. De to eierne, Line Øland og Andrea Gry, har drevet second hand-butikken siden 2011. 

01

0

De tar bare inn brukte klær som er så gode som nye, og de har like mye for menn som for damer. Her kan du gjøre noen gode skandinaviske designkupp! 

Les mer om Osv Secondhand

0

Plant København: Grønn inspirasjon

Her finner du eksotiske palmer, grønne stueplanter, trær, bregner, spesielle kaktusarter, airplants, stiklinger og mye, mye mer. 

“Alt i Plant København har røtter, fordi vi mener, at planter skal få lov til å være levende.”

– Maja Samsø Bastian, Gro Samsø Bastian og Cecilie Krawack

02

0

De tre planteelskerne bak konseptet har to butikker, en på Nordhavn og en på Nørrebro. De selger også krukker, glass og keramikk til plantene dine. 

Les mer om Plant København

0

Craft Sisters: Verdenstradisjoner og eventyrlyst

Hos Craft Sisters får du håndlagde tepper, tekstiler og interiør fra Nepal, India og Afrika. Lis Beck, som startet butikken på Nørrebro i 2016, er alltid på utkikk etter nye områder med sterke kunsthåndverks-tradisjoner.

03

0

Hun er drevet av nysgjerrighet og eventyrlyst, handler direkte med lokale produsenter og samarbeider med organisasjoner som jobber med å styrke kvinners posisjon i samfunnet. 

Les mer om Craft Sisters

0

Kyoto: Fashionista-favoritt

Da den hippe design- og sneakersbutikken Kyoto åpnet i Istedgade på Vesterbro i 2001, var området ganske røft. Et par år etter ble det kåret til et av Københavns aller mest trendy områder av anerkjente Wallpaper Magazine. 

04

0

Butikken fører skandinaviske merker som Acne, Norse Projects og Libertine-Libertine, kombinert med franske fashionista-favoritter som APC og Kitsuné. Og sneakers-utvalget er helt rått, her kan du finne noen sjeldenheter!

Les mer om Kyoto 

0

Curated Copenhagen: Kule kunstplakater

Denne kunstbutikken på Nørrebro har spesialisert seg på utstillingsplakater. Her kan du finne noen grafiske herligheter å henge på veggen. 

05

0

Søstrene Mille og Rikke Israelsen, som driver butikken, har en imponerende samling fra ulike epoker og gallerier, og de selger også rammer. 

Les mer om Curated Copenhagen

0

Studio Arhoj: Egen butikk i designstudioet

På Islands Brygge, i en gammel, nedlagt konvoluttfabrikk, ligger Studio Arhoj. Her designer, produserer og selger Anders Arhøj og hans team keramikk av ypperste klasse. 

06

0

Butikken er en del av studioet, så mens du kjøper vaser, tallerkener, plantepotter, figurer og mye annet, kan du se keramikerne i aksjon. 

Les mer om Studio Arhøj

0

Normas: Shopping med sosial bevissthet

Normas har fokus på forbruk med omtanke. På den kombinerte kaféen/interiørbutikken på Vesterbro tilbyr voksne i praksis, ansatte og frivillige deg både stilig design og en god kopp kaffe. - > På den kombinerte kaféen/interiørbutikken på Vesterbro får du både stilig design og en god kopp kaffe av de som jobber der. Det er både voksne i praksis, ansatte og frivillige.

07

0

Misjonen er å skape arbeidsfelleskap som kan romme dem som har falt utenfor det ordinære arbeidsmarkedet, samt gi kundene mulighet til å rette forbruket sitt i en sosialt ansvarlig og bærekraftig retning. 

Les mer om Normas

0

Nué: Håndplukkede varer, personlig shoppingopplevelse

Nué åpnet sin første butikk i 2007, på Fredriksberg. Siden har de åpnet Another Nué både på Østerbro og København K. Her får du kun håndplukkede varer, som sikrer deg en personlig stil.

08

0

De har et stort utvalg av klær, sko, accessories og skjønnhetsprodukter. Om du vil ha sneakers eller pumps, dette er butikken som har “alt”. 

Les mer om Nué

0

Ro Chokolade: Søte og naturlige fristelser

I ti år har Rasmus Olsen drevet Ro Chokolade på Nørrebro. Sjokoladen håndlages i butikken, og det går sjelden mer enn et par dager fra den lages til den er solgt, så den er skikkelig fersk.

09

0

Du får sjokolade i alle farger, men absolutt ingen syntetiske tilsetningsstoffer og smaksforsterkere!

Les mer om RO Chokolade

0

Tivoli er slett ikke bare elleville karuseller og moro for de minste. Her er voksen-guiden til Københavns mest kjente attraksjon - og 8 andre.

REISEGUIDE: 9 ATTRAKSJONER

0

Tivoli: Et sted (også) for å slappe av

Selv om Tivoli ligger midt blant byens aller travleste gater, og byr på noen heftige karuseller, er atmosfæren i denne unike fornøyelsesparken alltid fredfull, rolig og harmonisk. Det er rett og slett et sted danskene går for å slappe av å hygge seg.

01

Klikk på pilen for å lese mer om Tivoli

180564_Gemyse_Lina_Ahnoff.jpg
JBP5021_Tivoli_Gemyse_0159_1220x910.jpg
988ddc50debc1e1b6ec632f7f2d4b402.jpg
4777706ce146bf47ca5d027ca9d74544.jpg

Luksushotellet har flere unike spisesteder, som Gemyse. Vakrere restaurant finner du ikke i København, ifølge GQ Magazine. Her har grønne, økologiske råvarer hovedrollen, og du får kun de ypperste vekster etter sesong. Sett av to og en halv time til å nyte smaksopplevelsen “Haven rundt” - det kommer du ikke til å angre på.

På Tivolis egen mathall får du noen av byens beste spisesteder samlet under ett tak. “Fast gourmet”-nytelsene og høykvalitets-drikkevarene kan du nyte i hånda ved disken eller ta med deg ut i parken. 

Les mer om Tivoli

Tivoli Copenhague

Nasjonalskatten, som er blitt en internasjonal severdighet, ble grunnlagt i 1843. Blant parkens største fans var H.C. Andersen og Walt Disney. 

Det finnes noe for enhver smak her. Omgivelsene er spektakulære med eksotisk arkitektur, historiske bygninger, frodige hager med vakre blomster og fontener, og eventyrlig lyssetting på kveldene. 

I Tivoli finnes det rundt 50 restauranter, og en rekke stilige barer. På Nimb Bar, i det fasjonable Nimb-hotellet, kan du nyte de “smukkeste” cocktails eller et glass vintage champagne under den gamle ballsalens krystallysekroner. Og på takterrassen Nimb Roof, får du byens flotteste solnedgang. 

TIVOLI
COPENHAGEN

0

Refshaleøen: Postindustrielt, urbant og hipt

Den kunstige øya i havna begynte som hjemsted for et skipsverft i 1872. Nå er det postindustrielle området et av hovedstadens hippeste. Her finner du gatemat, festivaler, moderne kunst og Michelin-mat. 

02

0

Den gamle sveisehallen er blitt til Copenhagen Contemporary, med storskala-installasjonskunst i verdensklasse. Flere av byens fremste gründere innen gourmet og streetfood, arkitektur og bærekraftig design har også slått seg opp her. 

Les mer om Refshaleøen

0

Glyptoteket: Nordens største samling fra Antikken

I dette ærverdige museet finner du en Nordens største samling av antikk kunst, samt moderne skulpturer, og verker av malere som Monet, Van Gogh, Renoir og Cézanne.

03

0

Museet ble stiftet av Carlsberg-bryggerienes eier, Carl Jacobsen (1842-1914), som var en lidenskapelig kunstsamler, og ligger midt i hjertet av København, rett utenfor Tivoli.

Les mer om Glyptoteket 

0

Louisiana: Ledende på moderne kunst

Louisiana ble stiftet i 1954, og er et av verdens ledende museer for moderne kunst. Det unike bygget ligger 35-40 kilometer nord for København, med panoramautsikt over Øresund, og det er enkelt å komme hit, enten du vil reise med bil, tog eller buss. 

04

0

Den permanente utstillingen består av over 3000 verk, med klassikere som Warhol og Picasso, pluss at de har 6-10 unike utstillinger i løpet av året. Skulpturparken og samspillet med naturen utenfor er også helt spektakulær. 

Les mer om Louisiana

0

Amager Strandpark: Aktiviteter og avslapning

På Amagers østkyst har det vært badestrand helt siden 1930-tallet. 5 kilometer øst fra sentrum ligger en deilig strand med lagune, bypark og masse aktiviteter året rundt.

05

0

Du kan leie kajakk, kano, stand up paddle-board, kite eller surfe. De har også en egen vinterbadeforening, Det Kolde Gys. Men det er også et flott sted å spasere, enten på stranden eller moloene. Et deilig og avslappende alternativ til bylivet. 

Les mer om Amager Strandpark 

0

Ofelia Plads: Gratis kulturtilbud - med egen kyssetrapp

Det som fram til 2004 var kaiplass for DFDS-ferga fra Oslo, er nå blitt et nytt kulturelt rom i byen. Og alt her er som det beste i livet: gratis. 

Her er det mye spennende på programmet, fra pop til jazz til dans til teater til spektakulære kunstinstallasjoner. 

06

0

Plassen ligger rett ved siden av Skuespilhuset, og har flere paviljonger og scener. Er du i det romantiske hjørnet, er det også en egen kyssetrapp her. 

Les mer om Ofelia Plads

0

Christianshavn: Kafékultur, kanaler og husbåter

Dette området består av en rekke små øyer i bydelen Indre By. Å spasere langs kanalen er en opplevelse. Hele området er som en egen by i byen, med sjarmerende hygge i høysetet. 

07

0

Det er her du finner fristaden Kristiania, men også mye annet som er verdt å få med seg, fra toppmoderne restauranter til Vor Frelsers Kirke, som ble bygget i 1682. Ta også gjerne turen til Holmen, som binder Christianshavn og Refshaleøen sammen, og huser både Noma og Operaen. 

Les mer om Christianshavn

0

Kødbyen: Kultur- og matmekka

I Vesterbo ligger Kødbyen, det gamle slakteriområdet fra 1878. De siste årene er dette blitt et pulserende område med restauranter, gallerier og kreative bedrifter.

08

0

Kødbyens Fiskebar er en Bib Gourmand-restaurant, som er der Michelin-anmelderne drar når de spiser for egen regning. Den danske avisen Politiken kaller Kødbyen et mat- og kulturmekka. 

Les mer om Kødbyen

0

Kanalbåt: Opplev byen fra vannet

Med kanalbåter, for eksempel fra Canal Tours, kan du selv velge om du vil starte reisen på de idylliske kanalene i Nyhavn eller ved Gammel Strand.

09

0

Kanalene snirkler seg rundt i byen under lave broer, og du kan lære mye om byen og dens historie. En times tur koster rundt hundrelappen. Det går også egne vannbusser uten guide, som du kan gå av og på på syv ulike stoppesteder. 

Opplev København fra vannet og lær mye om byen og dens historie på turen.

Les mer om kanalbåter

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler

ANNONSØRINNHOLD

visitDenmark logo.png
kk_logo.svg