- Shit, så mye støv!

Tine Chan (45) er allergisk mot både pollen, midd og støv. Med luftrenseren Well A7 fra Electrolux tror hun våren og sommeren blir litt mindre plagsom.

Se hva du puster inn hjemme:

- Atsjo!

Nyseanfall og tett nese er hverdagen for Tine, som bor i et rekkehus i skogkanten ved Østmarka i Oslo. Hun er blant en million nordmenn som sliter med med en eller annen form for pollenallergi.

Allergisjokk

Som 11-åring ble hun hasteinnlagt på Ullevål Universitetssykehus. Tannreguleringen ga henne allergisjokk. En rekke undersøkelser ble til en lang liste over allergier og kryssallergier, som hun holder i sjakk med strikt diett og medisiner etter årstid.


- Jeg har slitt med allergi siden jeg var liten. Jeg har masse allergier, ikke bare pollen og støv. Om våren blir det verre. Derfor støvsuger jeg hele huset hver dag, sier hun.


Likevel får hun et aha-øyeblikk da hun plugger inn luftrenseren Well A7 i stua, der hun tilbringer arbeidsdagen på hjemmekontor.

Human body, Hair, Nose, Head, Eye, Font, Art

Et bilde i motlys over luftinntaket viser at boligen langt er fri for støv, hår og andre partikler, på tross av hardt arbeid med støvsugeren.


Automotive design, Picture frame, Smile, Comfort, Sleeve, Shelf, Floor
- Shit, så mye støv! utbryter Tine.


Bedre inneklima

Med luftrenseren plugget inn åpner hun appen som følger med, og ser at det går kort tid før inneklimaet får status som «bra» igjen. Et dårlig inneklima kan forverre ikke bare allergi, men en rekke helseplager.
- Jeg kan ikke lufte, jeg kan ikke ha vinduer og dører åpne. Men luftrenseren gir meg et bedre inneklima, ser jeg, sier Tine.


Hun åpner opp dekselet på luftrenseren etter bare 12 timers bruk og gisper igjen. Der inne ser hun en god mengde støv i det ytterste av fem rensefiltre.

- Ja, det overrasker meg veldig, at det er så mye!

Well A7 er Electrolux’ aller nyeste luftrenser, som ikke bare har et stilfullt ytre. Den er også lett, med tanke på flytting til rom som trenger inneklima-rens.

- Jeg hadde luftrenseren på soverommet i natt. Jeg hørte den ikke og merket ikke at den var der. Jeg sov godt, jeg tror den hjelper.


- Etter fire dagers testing, hva liker du best ved luftrenseren?

- Den er veldig lett og er stilren og diskret. Den har et veldig godt håndtak Jeg har vist den til venner, de synes den er kjempefin. Denne kommer jeg til å ta med rundt, i alle rom her og kanskje med på hytta. På dagen tar jeg den med opp til hjemmekontoret.


Well A7

En luftrenser - fem filter:

 • Forfilter

 • Antibakterielt filter

 • Fint partikkelfilter

 • Aktivt kullfilter

 • Ionisering

- Interessen for luftrensere har vært økende de siste årene, men har skutt ekstra fart nå når alle er hjemme hele tiden. Korona har definitivt satt ekstra søkelys på luftkvaliteten hjemme, sier Electrolux-produktsjef Nina Lorentzen.


Økende interesse

Det er nettopp hjemmekontor som er en av grunnene til at Electrolux merker økt etterspørsel etter luftrensere.

- Fire av ti har dårlig inneklima på jobb, tror du folk på hjemmekontor har det enda verre? 

Fokuset på inneklima på jobb har eksistert lenge, men inneklima hjemme har ikke fått samme fokus. Nå når alle sitter hjemme nesten 24 timer i døgnet er det naturlig at dette kommer høyere opp på agendaen. Mange merker nok at luften kan bli tung når man jobber hjemmefra.

Se responsen

Appen måler luftkvaliteten fortløpende, og når peisen tennes blir det straks klart hva det betyr for inneluften.

Portable communications device, Mobile phone, Telephone, Telephony, Gadget, Gesture, Finger, Font

Tenne i peisen-test

Tine Chan synes ikke luftrenseren støyer på hjemmekontoret, det sies at lyden kan sammenliknes med mykt regn*. Et unntak viser seg når luftrenseren settes på store prøver av Tine, når hun på testdag tre tenner peisen i stua. 


Dette er en øvelse som vanligvis umiddelbart gir henne pottetette luftveier. Denne gangen blir hun ikke plaget, hvis vi ser bort fra at luftrenseren brummer kraftigere og viser røde nivåer i appen. 


- Da jeg fyrte opp kjørte luftrenseren seg opp på maks tempo. Det grønne lyset ble rødt med en gang og jeg fikk kjempestore utslag på appen. Det gikk fra godt inneklima til elendig inneklima på minuttet. Men luftrenseren gjorde at jeg ikke ble tett i bihulene. Og jeg slapp å lufte, å fyre for kråka, sier Tine.


En ny overraskelse får hun ved åpning av dekselet: En lett berøring på filteret gir et tykt lag med sot på fingeren.


- Jeg er faktisk sjokkert! Ikke rart at jeg blir tett i bihulene da, at jeg får en reaksjon av fyringen. Fingrene mine blir jo helt sorte når jeg tar på filteret.

- Tenk at dette har jeg pustet inn tidligere, barna også. Det er hårreisende!

Knuser mytene om luftrenser

At multiallergiske Chan ikke har skaffet seg luftrenser tidligere skyldes en idé om at luftrenser er dyrt og at slike bråker veldig. Etter fire dager er disse mytene knust ettertrykkelig.


- Hvordan er det å bruke appen som følger med?

- Det er bare å laste ned appen og starte den, med en QR-kode som jeg scannet. Da var alt registrert og den startet. Det er kjempelett. Det er gøy å følge med. Jeg ser at jeg har god luft, og slapper av mer. 

Familiemoren opplever at luftrenseren ikke bare renser, den senker også luftfuktigheten i rekkehuset.

- Det er mye å sette seg inn i, det er masse målinger jeg ikke visste fantes. Jeg trodde luft er  luft, men jeg skjønner nå at det er masse partikler i luften. Fordi jeg har appen kan jeg følge med og se hva som skjer når jeg for eksempel åpner dørene. Det gir utslag i appen.

Gir trygghet

Familien har to bjørketrær like utenfor inngangspartiet. Tidligere har hun gruet seg til de slår ut i blomst i april. Når det blir sommer kommer også gresspollen fra hagen nedenfor.


- Det blir spennende å se hvordan allergien utvikler seg, nå som luftkvaliteten inn blir bedre. Før kunne jeg ikke lufte, fordi jeg var så redd for å få pollen inn. Men nå har jeg luftrenseren som gjør meg mer trygg på at jeg ikke blir like syk av det som før.

Produktsjef Lorentzen er ikke overrasket over at Tine føler seg tryggere med en Well A7 i huset.


- Personlig merker jeg stor forskjell på mengden støv som samler seg på overflater. Det fine med Electrolux-luftrensere er at de styrer seg selv: sensoren leser av luftkvaliteten og agerer når den merker behov for det. 


- Er en luftrenser mest for allergikere eller vil dere anbefaler de fleste å ha en i hjemmet?


- Siden vi tilbringer store deler av vårt liv innendørs, vil jeg på det sterkeste anbefale en luftrenser, også utenfor pollensesongen. På vinterstid vil den kunne hjelpe med redusering av svevestøv fra biler og fyring, sier Electrolux-produktsjefen.


Well A7 er en av Electrolux mindre luftrensere, som utmerker seg både på design og utforming.


- Electrolux utviklet Well A7 fordi vi ser økt interesse for luftrensere i markedet. Trender som tilflytting til byer i mindre leiligheter og mindre husholdninger gjorde at vi så et behov for en luftrenser med noe mindre kapasitet enn de større luftrenserne. I tillegg er andelen av befolkningen som lider av astma og allergier økende. Denne gruppen vil oppleve økt kvalitet på inneluften sin med en luftrenser.


Testvinner hos TV2

Electrolux vinner stadig tester med sine luftrensere, sist da Electrolux Flow A3 fikk terningkast 6 hos TV2 i januar.


- Electrolux Flow A3 var den mest effektive luftrenseren i testen. Den gjorde jobben på kun 63 minutter, og var således i en klasse for seg, sammenlignet med de andre luftrensere i testen på samme prispunkt, sier Lorentzen.


Slik renser Well A7 luften


Inneklima og helseplager • Et avansert femtrinns luftrensingssystem gjør det mulig å fange opp av inntil 99,93 % av partikler så små som 2,5 mikrometer (PM2,5) i størrelse** og inntil 92 % av vanlige flyktige organiske forbindelser**.

  ** Basert på tester utført av et eksternt organ i 2020, i henhold tilGB/T 14295-2008, GB/T 18801-2015 standard.
 • Hud- og slimhinneirritasjon   

 • Hodepine og luktplager 

 • Luftveissykdommer og allergiske reaksjonar i luftveier; allergi, astma, kronisk obstruktiv lungesjukdom (kols)

 • Forverring av luftveisinfeksjoner

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
Font, Text, Logo

ANNONSØRINNHOLD

Font