- Det er så genialt

Jamina Blipp føler hun og familien er fanget i en karusell av bakterier og sykdom. Etter noen dager med luftrenseren Electrolux Well A7 i huset øyner hun håp.

- Jeg aner ikke hva vi har hatt nå, men det holder for en stund!

Jamina Blipp tar oss i mot i familiehjemmet i en blindvei på Nordstrand. Hun er influencer, podcaster og jobber hos et klesagentur. Akkurat nå er hun i mammaperm, med sønnen på seks måneder.


Huset på tre etasjer ser perfekt ut, men under overflaten har dette vært en kaotisk vinter og vår for Jamina og familien. Med en datter på tre og et halvt har de som mange andre merket en kraftig oppblomstring av infeksjoner.

Flash photography, Street fashion, Smile, Sleeve, Tableware, Plant
- Ja, vi står i en evig bakterie-runddans fra barnehage. At Well A7 renser lufta her hjemme er helt fantastisk.

Takker alt som hjelper

Derfor er også Jamina mer opptatt av inneklima enn tidligere. Og nettopp av den grunn er hun veldig positiv til forespørselen om teste den testvinnende luftrenseren Electrolux Well A7.  

- Ja, vi står i en evig bakterie-runddans fra barnehage. At Well A7 renser lufta her hjemme er helt fantastisk. Vi småbarnsfamilier blir så ofte syke. Alt som kan bidra til mindre bakterier og forurensning i lufta er bra. Vi sier takk til hver lille ting som kan hjelpe, sier Jamina.

Luftrenseren nøytraliserer bakterier

Electrolux-produktsjef Nina Lorentzen sier Jaminas Well A7 luftrenser har to filtre, hvor fokus er på tre områder:

 • Partikler - for å fjerne opptil 99,5 % av partikler i størrelse 0,3μ
 • Anti-bakterie - nøytraliserer opptil 99,9 % av luftbårne bakterier.
 • Karbonfilter - fjerner vond lukt, f.eks fra matos, vedovn, lukt fra dyr (f.eks. hund) og organiske gasser (f.eks. - maling, vaskemidler, røyk, produkter for personlig pleie m.m.

- Filteret inkluderer et antibakterielt belegg som nøytraliserer bakterie-enzymer på cellenivå. Det nøytraliserer opptil 99,9 prosent av fangede luftbårne bakterier som finnes i hjemmet og forhindrer ytterligere bakterievekst. I tillegg til filteret som følger med luftrenseren kan man bytte filter til Care virusfilter på høsten, sier Lorentzen.


I tillegg til å fjerne bakterier, pollen, støv og vond lukt er Well A7 anbefalt av astma- og allergiforbundene i Norden (Asthma Allergy Nordic).


Luftrenseren er ikke stor, men har kraftig nok motor til å rense luften i rom på opptil 66 kvm. Det holder akkurat til tredje etasje i Blipp-hjemmet, der luftrenseren er plassert ut mot de store vinduene og terrassen mot sør.


- Den tar store rom, det synes jeg er digg. Det er deilig at denne som ikke er så stor likevel renser luften her oppe, sier Jamina.

Veier «ingenting»

- Hvordan er det å flytte den opp fra soverommene?

- Den veier «ingenting», og med håndtaket er det lett å plassere den. Det er helt genialt. Det er veldig lett å flytte den fra rom til rom, jeg trenger ikke hjelp til det.

- Jeg synes det er superdigg at den kan flyttes. Den er som en liten koffert.

- Passer den inn i stilen din i stua?

- Ja, absolutt. Men jeg synes det er fint at du kan bytte look, fordi folk har forskjellig stil. Det er bare å bytte, og finne det coveret som passer deg. Den passer perfekt for meg.

Electrolux-luftrensere vinner tester

 • Electrolux Well A7 får best score av testobjektene hos svenske M3, og ekstra skryt for design, wifi-app og evne til å rense luften.
 • Electrolux Flow A3 gis terningkast 6 hos TV2. Fordi den er raskest til å rense luft, får den best i test-stempel.


Produktsjef Lorentzen forklarer test-triumfene med blant annet at Electrolux legger stort fokus på lavt støynivå, spesialtilpassede filtre for nordiske forhold og tredjepartsgodkjenninger (Asthma Allergy Nordic).
- Alle filtre skal være topp standard med lang holdbarhet, sier hun.

Det går an å fastmontere Well A7 på veggen, men slike planer har ikke Jamina.

- Det er så genialt for barnefamilier. Det er så lettvint å flytte den fra rom til rom, og den ser ikke bare fin ut - den er så praktisk.

Elsker alt uten dilldall

- Hvordan beskriver du designet?

- Moderne og clean, jeg elsker alt uten dilldall. Det lille håndtaket elsker jeg, og det er digg at du kan pimpe den litt.

Hun forteller at hun vurderer å bytte til lyse trebein, samtidig finnes det flere fronter hun liker i Electrolux’ utvalg.

- Jeg har sett et grønnaktig deksel, som hadde vært prikken over I-en. Og så finnes det et barne-deksel, det hadde vært fint. Men jeg er fornøyd med fronten jeg har.

Street fashion, Flash photography, Hairstyle, Shoulder, Comfort, Neck, Textile, Sleeve, Smile

Med et et lett håndgrep åpner Jamina coveret på luftrenseren. Innenfor finnes det et avansert femtrinns rensesystem, med en 360-luftstrøm rundt kanten. På toppen gir et grønt lys svar på om luftkvaliteten er fin.

Resultatene av de første dagene med luftrensing finner Jasmina på det ytterste filteret.


- Det er litt greier her! Det ser ut som støv. Heldigvis er den ikke full ennå. Vi har et rent hjem!


Well A7

En luftrenser - fem filter:

 • Forfilter

 • Antibakterielt filter

 • Fint partikkelfilter

 • Aktivt kullfilter

 • IoniseringOvervåker luftkvaliteten

Luftrenseren durer forsiktig samtidig som hun åpner og lukker filtre og front i stua.

- Det er så fint og digg at det bare er å sette den i gang. Med mange andre duppeditter er det så mye knapper og greier, sier Jamina.

Well A7 kommer med en app hvor luftkvaliteten overvåkes konstant, via wifi. Jamina har til gode å se at appen slår alarm for dårlig inneklima.

- Appen er veldig enkel, oversiktlig og fin. Jeg har faktisk bare fått grønne målinger i huset så langt, selv om jeg til og med ristet et teppe over luftrenseren. Da jobbet den litt ekstra.


Ingen i den lille familien er pollenallergikere, men fram til nå har Well A7 blitt brukt mest på de tre soverommene i huset. Der skyldes flere ting.


- Vi pleier aldri å ha vinduet oppe om natta, fordi mannen min reagerer. Nå trenger vi aldri å ha vinduet åpent heller, takket være luftrenseren. Vi ser at det kommer et tynt lag pollen på ting, og ikke minst støv. Derfor er den perfekt på soverommene.


Se responsen

Appen måler luftkvaliteten fortløpende, og når for eksempel en peisen tennes blir det straks klart hva det betyr for inneluften.

Portable communications device, Mobile phone, Telephone, Telephony, Gadget, Gesture, Finger, Font

Pollen og insekter

Minstemanns soverom i underetasjen er et sted Jamina liker spesielt å plassere Well A7.

- Jeg har brukt den på barnerommet mest, fordi pollen, insekter og alt mulig kommer rett inn hvis vinduet åpnes. Jeg vet ikke hva han reagerer på, men det er deilig å slippe å åpne.

Hun mener effekten var umiddelbar da luftrenseren kom på plass i huset.

- Jeg føler at lufta er blitt mye bedre inne på barnas soverom. Luften er freshere, den virker skikkelig bra. Det var tett luft, men det ble borte med en gang vi brukte luftrenseren. Det føles deilig, for jeg sover jo også der av og til.


- Og du vil beskytte barna mest mulig?


- Ja, veldig. Kanskje vi trenger en luftrenser til, slik at de kan stå på flere soverom hele tiden. Man passer jo ekstra godt på det kjæreste man har.

Støy fra luftrenseren har ikke plaget familien. Det er ikke så rart siden laveste viftenivå med en meters avstand tilsvarer lyden av mykt regn (24 desibel).


- Det er ikke noe bråk. Den er så stille og rolig, og det var jeg virkelig spent på. Jeg bruker ikke vifte, fordi jeg er sensitiv mot støy. Men jeg hørte absolutt ikke noe støy.

På barnerommet

Luftrenseren A7 er perfekt å ha på soverommet til barna. Den er veldig stillegående og bedrer luftkvaliteten på natten.

Outerwear, Dress, Sleeve, Comfort, Wood, Curtain

Skandinavisk design

Produktsjef Lorentzen forteller at et skandinavisk design er helt avgjørende for Electrolux’ i produktutvikling, slik at for eksempel en luftrensere passer inn i skandinaviske hjem.

- Etter at vi endret vårt utvalg av luftrensere for 4 år siden og lanserte vårt eget design, har vi fått positive tilbakemeldinger fra forbrukere på design, lydnivå og effektivitet.


Electrolux har også merket et klart oppsving i etterspørselen etter luftrensere som den Jamina bruker.


- Spesielt de siste to årene med COVID 19 har virkelig satt et høyt fokus på inneklimaet vårt. Videre ser vi også en økning av personer som utvikler astma og allergi (i større eller mindre grad) hvor man er klar over at en effektiv luftrenser i aller høyeste grad kan lindre problemer, sier Lorentzen.

Planlegger luftrens

Når Jamina vender tilbake på jobb etter permisjonen innbiller hun seg at appen skal brukes til å tidsinnstille rensing av lufta hjemme.

- Den kan rense på dagen, slik at luften blir ren når vi kommer hjem om kvelden. For meg er det ganske perfekt at du kan planlegge at settes på en time før du skal legge deg.

- Hvilke forventninger hadde du til Well A7?

- Jeg var spent, fordi det høres sykt bra ut med luftrenser. Jeg jobber mye hjemme, og nå er jeg i mammaperm. Ofte er jeg litt skeptisk til nye duppeditter som blir stående. Det høres bra ut med gadgets, men så brukes de ikke. Men denne ble vi solgt på. Den har hele pakka.

- Denne blir ikke stående ubrukt?

- Absolutt ikke!Street fashion, Flash photography, Dress shirt, Smile, Lip, Eye, Sleeve, Collar, Happy


Slik renser Well A7 luften


Inneklima og helseplager • Et avansert femtrinns luftrensingssystem gjør det mulig å fange opp av inntil 99,93 % av partikler så små som 2,5 mikrometer (PM2,5) i størrelse** og inntil 92 % av vanlige flyktige organiske forbindelser**.

  ** Basert på tester utført av et eksternt organ i 2020, i henhold tilGB/T 14295-2008, GB/T 18801-2015 standard.
 • Hud- og slimhinneirritasjon   

 • Hodepine og luktplager 

 • Luftveissykdommer og allergiske reaksjonar i luftveier; allergi, astma, kronisk obstruktiv lungesjukdom (kols)

 • Forverring av luftveisinfeksjoner

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2022 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
dagbladet-logo-rgb-01.png

ANNONSØRINNHOLD

Font
Font, Text, Logo