dagbladet-logo-rgb-01.png

ANNONSØRINNHOLD

Rectangle, Font

Denne tacoen går viralt

– Crunchy, juicy og full av ost!

Er du klar for å revolusjonere tacoen din? Joda, vi vet at du elsker din gode, gamle, go-to favoritt, men sammen med influencer Desireé Andersen tar vi likevel sjansen og introduserer to utfordrere. Første ut er intet mindre enn taco i langpanne. Har du hørt om noe mer praktisk? Sunn og vanvittig smakfull er den også. Den andre er en aldri så liten frekkas, nemlig Tik Tok-favoritten crunch wrap. Vi kjører vegetarvarianten, og du aner ikke hvor digg denne er!


Og pssst! Du—  litt lengre nede finner du et genialt avokado-triks, verdens enkleste og diggeste, limesyltet rødløk, en insiders hemmelige taco-triks, samt et par-tre ting vi er ganske sikre på at du ikke ante om tacoen din!

Food, Yellow

Sånn lager du retten:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Start med å dele løk og paprika i små terninger. Stek grønnsakene i litt olje til løken blir blank.
  3. Tilsett karbonadedeigen og stek videre til den er gjennomstekt. Rør inn tacokrydder og mais. 
  4. Legg Mini Tubs utover et stekebrett og fyll dem med blandingen av kjøtt og grønnsaker. 
  5. Topp tubsene med revet ost.
  6. Stek midt i ovnen til osten er smeltet, ca. 5 minutter.
  7. Del opp tomater, avokado og kål eller salat. TIPS! Tukler du ofte med avokadoen? Sjekk ut det geniale trikset under!
  8. Ta minitubsene ut av stekeovnen og topp med grønnsakene. Server med rømme og tacosaus. 

Her er det du trenger!

Sparetips! Visste du at du kan spare over 3000 kroner ved å bytte ut karbonadedeigen med bønnemix i fredagstacoen gjennom et år?

fylte mini tubs i langpanne

Til 4 personer:

Psst! Visste du at Santa maria feirer 30 år i norge i år?

10  kjappe med Desireé (influencer, kostholdsveileder og PT)

Første taco-minne?

Jeg husker veldig godt første gang jeg spiste taco. Jeg var på vinterferie hos tanta mi, og var nok 9-10 år. Jeg var solgt fra første bit! Lenge var taco den faste retten vi spiste når vi skulle kose oss i helgen. De siste årene har taco blitt mer en hverdagsmiddag, da det er raskt å lage, familien elsker det, og det er en super måte å få i ungene masse grønnsaker på!

 

All time favorite taco?

Nå elsker jeg å eksperimentere på kjøkkenet. Men de tacorettene jeg alltid går tilbake til har stort sett tre ting til felles: Den klassiske tacosmaken, crunch og smeltet ost!

Den klassiske tacosmaken, crunch og smeltet ost slår aldri feil!

Desireé Andersen

Du er fysen på taco, men ser at det er skrantent i kjøleskapet, hvilket quick fix- produkt redder deg alltid?

Vi har alltid Santa Maria sitt tacokrydder i skuffen. Får jeg lyst på taco kan jeg enkelt og greit steke bønner eller kanskje litt søtpotet med tacokrydder, slenge sammen en salat og toppe det hele med litt rømme, ost og tacosaus.

«Must have» Santa Maria-produkt?

Jeg ELSKER Chili og lime Spice Mix og Mango Papaya Salsa. Disse er helt obligatoriske når jeg skal lage taco med laks eller kylling.

Er det noe taco-tabbe man bør unngå?

Kan man gjøre noe feil når man lager taco? 😉

Taco-endringen du har gjort, og som du aldri ser deg tilbake etter?

Jeg har byttet ut kinakål med crispsalat.

Food, Hand, Ingredient, Plant, Wood, Finger

DET GENIALE AVOKADO-TRIKSET:

Fjern stenen uten å bruke kniv: Del avokadoen  og dytt simpelthen stenen ut bakfra! Like enkelt som det er genialt!

«Must have» Santa Maria-produkt?

Jeg ELSKER Chili og lime Spice Mix og Mango Papaya Salsa. Disse er helt obligatoriske når jeg skal lage taco med laks eller kylling.

Er det noe taco-tabbe man bør unngå?

Kan man gjøre noe feil når man lager taco? 😉

Taco-endringen du har gjort, og som du aldri ser deg tilbake etter?

Jeg har byttet ut kinakål med crispsalat.

Sausen du MÅ ha på tacoen fra nå av?

Mango Papaya Salsa.

Har du glemt å bruke dette på tacoen har du gått glipp av noe?

– Limesyltet rødløk er nok nytt for mange og veldig godt!

Ditt beste budsjett-tips?

– Bytt ut kjøttdeigen med grønnsaker. Særlig ovnsbakt søtpotet og blomkål krydret med Santa Maria sitt tacokrydder smaker fantastisk!

Gøyeste og mest sjokkerende ting å putte på tacoen?

– Banan! Barna elsker det!

Artikkelen fortsetter under.

Hva synes du om artikkelen?

Slik gjør du:

  1. Start med å skylle bønnene godt. Hell dem utover en tallerken og mos dem grovt med en gaffel.
  2. Ha litt olje i en panne og varm opp bønnene sammen med et halvt glass tacosaus.
  3. Legg de største tortillalefsene på kjøkkenbenken. Fordel litt av bønnemiksen midt på tortillaen. Legg så på guacamole, salat, tortilla chips og revet ost i den rekkefølgen. Topp med en medium tortilla og brett kantene fra den store tortillaen over så du får en pakke.
  4. Ha litt olje i en stekepanne, på medium varme. Start med å steke wrapen med brettekantene ned i ca. 5 minutter. Snu og stek i nye 5 minutter på motsatt side.
  5. Del wrapen i to og server med rømme og tacosaus.

Her er det du trenger!

Likte du denne oppskriften? Del den her da vel!

Vegetar crunch wrap

Til 4 personer:

Vision care, Watch, Hand, Wood, Eyewear, Nail, Finger

Limesyltet rødløk

Slik får du syltet rødløk av kun 2 ingredienser på 10-15 minutter!

Du trenger:

  • 1 rød løk
  • 2-3 lime

Slik gjør du:

  1. Del opp limen i skiver. Legg dem i en bolle eller et glass.
  2. Skvis limesaft over til det dekker rødløken. La det stå i 10- 15 minutter.



– Ekspertens hemmelige tacotips!

Og Desireé er ikke alene om å elske taco, visste du at Norge har det største per capita-forbruket i Europa? Forbruket er nesten 50% høyere enn nummer to som er Sverige. Med andre ord— det norske folk elsker taco! Og her spiller Santa Maria en svært viktig rolle! Nå feirer de 30 år i Norge og vi har spurt Kine Kotte, Country Marketing Manager, om utviklingen gjennom 30 år og ikke minst hennes hemmelige, inside taco-tips! 

 

– I begynnelsen solgte vi mest Taco Kit. Nå er salget på kit veldig lavt da forbrukerne foretrekker å kjøpe enkeltprodukter og sette sammen egne favoritter. For eksempel vil noen ha mild saus og noen sterk osv. En annen stor endring er at markedet startet med tacoskjell, og nå selges det mest tortilla lefser.

– Hva er ditt hemmelige, inside taco-tips? 

Mango Papaya Salsa er veldig god og gir det lille ekstra. Denne brukes i tillegg til vanlig, tomatbasert salsa og tar tacoen til nye høyder!

– Hvilken taco, og hvilket tacoprodukt burde flere prøve?

Crispy Chicken Spice Mix er et fantastisk produkt! Den er veldig god på kylling som produktnavnet tilsier, men den er kanskje om mulig enda bedre på fisk (både rød og hvit). I tillegg er den perfekt å bruke på avocado for å lage crispy avocado snacks.

DET GENIALE AVOKADO-TRIKSET:

Fjern stenen uten å bruke kniv: Del avokadoen  og dytt simpelthen stenen ut bakfra! Like enkelt som det er genialt!

Visste du at…

  • Ordet «taco» betyr plugg? 
  • Taco kom til Norge i 1965, da kjøpmannen Allert Middelthon begynte å importere varer til amerikanere som kom til Stavanger på jakt etter olje i Nordsjøen.
  • I 2020 (under Coronapandemien) økte omsetningen av taco i Norge med en kvart milliard, til 1,6 milliarder kroner.
  • Norge er en brødnasjon og er det landet som andelsmessig selger flest store tortillalefser i forhold til andre europeiske land?
  • Santa Marias tacosaus ikke er tilsatt sukker? 
  • Santa Marias tortillaer ikke inneholder konserveringsmiddel? En annen ting som kanskje ikke så mange vet er at de kan fryses. Bruker du ikke opp alle så frys ned de du har til overs. De tiner veldig raskt. 
  • Santa Marias salsaer inneholder hele 80% tomat og alt deres krydder er fritt for MSG?
  • Den vanligste, norske tacoen lages med kjøtt eller karbonadedeig, rømme, salsa og mais. 
  • 95 % bruker ost i taco.
  • Fra 2000-2010 ble det solgt 450 millionar tortillalefser i Norge.

Kilde: Snl.no, Santa Maria

Hva synes du om artikkelen?

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2022 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler