Slik velger du riktig kjøkken

21. APRIL 2020 KL. 15.00

Kjøkkenspesialist fra Montér Helene Gilje gir deg de beste tipsene – og tabbene du bør unngå.


– En trend vi ser, er at mange vil ha mørkere kjøkken nå, sier kjøkkenspesialist Helene Gilje. 

– Svart, mørkeblått og grått er populære farger. Det kommer også flere jordfarger, og trestruktur. Blant annet den populære modellen Oak Line, som er trespiler, forteller Gilje.

Ifølge kjøkkenspesialisten er flere av oss mer åpne til å eksperimentere med ulike farger og uttrykk enn tidligere: 

– Det er blitt vanlig å ha for eksempel høyskapsvegg i en farge og benkeskap i en annen. Og mange vil ha steinplater. Granitt, Silestone og ikke minst Dekton, som er veldig slitesterk, er blant de mest populære. Vi selger en del heltre også, men det krever jo en del vedlikehold. God kvalitet og godt håndverk er uansett viktig i valgene kundene gjør. De er opptatt av miljø og bærekraft og ønsker noe som kan vare lenge.


IMG_3041.jpg
Interior design, Cabinetry, Window, Building, Wood, Door, Lighting, Flooring, Fixture, Floor
Kitchen sink, Interior design, Cabinetry, Countertop, Wood, Tap, Drawer, Flooring

Kjøkkenspesialist Helene Gilje

Det ligger mye tankearbeid og planlegging bak et kjøkkenbytte, og mange setter pris på å få gode råd.
quote.svg

Vi nordmenn er kjent som et oppussende folkeslag.

– Norge er helt på toppen av statistikken, sier kjøkkenspesialist Gilje, fra Montér.

– Når vi kjøper bolig, legger vi gjerne inn litt ekstra penger til nytt kjøkken i budsjettet. Samtidig er det jo et prosjekt de fleste av oss ikke gjør overilt. Det ligger mye tankearbeid og planlegging bak et kjøkkenbytte, og mange setter pris på å få gode råd.


Montér har 45 ulike kjøkkensentre med dedikerte spesialister over hele landet. Samtlige tilbyr også en gratis og uforpliktende tegnetime.

Tilbyr gratis tegnetime

– Gjør det enkelt

– Hva er det viktigste å tenke på når man skal velge kjøkken?
– Funksjonen er det viktigste. Det er jo et rom som skal brukes mye. Det bør være praktisk slik at flere kan oppholde seg på kjøkkenet samtidig. Som feks å tømme oppvaskmaskinen og sette ting på plass mens andre lager mat. Flere og flere av oss har jo åpne kjøkkenløsninger, der kjøkkenet er en del av stua. Da blir også det estetiske viktigere.

  1. Sørg for nok benkeplass
  2. Underlimt vask og koketopp gjør rengjøringen enklere
  3. Plasser stekeovnen så du slipper å bøye deg
  4. Unngå å plassere koketopp, komfyr og oppvaskmaskin i hjørner
  5. Sett oppvaskmaskinen nær vasken
  6. Høye overskap gir god oppbevaringsplass

Ekspertens beste kjøkkentips


Solid familiebedrift

Den danske familiebedriften AUBO har levert høykvalitetskjøkken og bad siden 1985, da ekteparet Jens og Grethe Bertelsen grunnla firmaet, som nå har over 90 ansatte. I Norge er det Montér som representerer AUBO, med 45 egne kjøkkensentre fordelt utover hele landet.

Se alle kjøkkenmodellene her

AUBO er kjent for solid kvalitet, gode skapløsninger, skreddersøm, et rikt utvalg av ulike modeller og alltid komplette leveranser – til avtalt tid.



– Hva er de vanligste tabbene?

– Mange angrer nok på at de ikke tenkte på å ha nok skapplass. Da ender man med masse rot på benken, som kjøkkenmaskiner man ikke bruker så ofte. Også er det det praktiske, at det blir en god arbeidsflyt i rommet.

Material property, Font, Rectangle

Sparer timevis med jobb

Blant fordelene med AUBO trekker hun fram at de kun leverer ferdig sammensatte skrog, og ikke flat-pakkede moduler som kan koste deg timevis med arbeid. Vi anbefaler bruk av profesjonelle montører til å montere et så dyrt møbel som kjøkken er.

–Finishen på kjøkkenet blir oftest ikke like fin ved å montere selv, fremfor å bruke profesjonelle montører. Da må en huske at monteringskostnaden for å sammensette de flatpakkede kjøkken før montasje, utgjør mange timer og kostnaden må også regnes inn i kjøkkenbudsjettet. Det er penger spart, men gjør mye med helhetsinntrykket, mener Gilje.

AUBO leverer også med alle hvitevarer samtidig.

– AUBO er gode på innovativ teknologi.

Blant annet utnytter de plassen i sokkelen (16,5 centimeter ned mot gulvet), med en rekke ulike sokkelløsninger.

– Den kan brukes til ekstra oppbevaring, som for eksempel stekebrett eller tegnesaker for barna. Det finnes også sokkeltrapp som de minste i familien kan bruke for å nå opp til benken når de skal hjelpe til med matlagingen.

Se video av den smarte sokkelløsningen

Selvåpnende skap og robotstøvsuger

I sokkelen er det også rom en annen fiffig finesse: Integrert garasjeplass til robotstøvsugeren.

– Den åpner selv «porten» og parkerer i sokkelen etter at den er ferdig.

– Hvilke andre teknologiske nyvinninger har AUBO?

– De har mange. For eksempel hjørneskuffen, som er skåret inn i hjørnet istedenfor en karusell. Den utnytter plassen maksimalt. Og elektrisk åpning av kjøleskapet. Ved en lett berøring på kjøleskapsdøra, åpner den seg av seg selv. Det er også veldig kjekt å ha elektrisk åpning på skuffen under vasken. Når du har matsøppel i begge hendene, kan du bare dunke kneet lett på skapet, så går det opp, forteller Gilje.


Du får også integrert belysning med dimme-bryter, en hylle til kjøkkenmaskin som bare kan vippes rett ut, klart til bruk, og de har integrert strykebrett og og praktiske innredninger til matvarer.

Se video av hjørneskuffen over

Robotstvsuger_AUBO.jpg


AUBO kjøkkensenter i Norge finner du hos Montér

45 egne kjøkkensentre over hele landet

Dyktige kjøkkenspesialister rådgir og hjelper deg

Enkle verktøy for å planlegge

Tilbyr gratis tegnetime

Én destinasjon for å få hele jobben gjort


Montér

Trend-Siena-Blaa-Koekken.jpg

Kjøkkenspesialist Helene Gilje

Gode rådgivere

Hos Montér får du hjelp fra A til Å, med rådgiving, planlegging og leveranse, sier kjøkkenspesialisten Helene Gilje.

– Når våre kunder bestiller en gratis tegnetime, setter vi oss ned med deg, kartlegger dine behov, gir faglige råd og tips om nye løsninger, både planmessig og teknologisk. Det er avgjørende at du får gode råd om du skal få et godt kjøkken som passer for deg.

I disse corona-tider passer de selvsagt på å holde god avstand i butikken, og etter tegnetimen kan all kommunikasjon gjennomføres på mail eller telefon.

– Å velge nytt kjøkken innebærer mange små valg som får stor betydning i dagliglivet. Da er det godt å ha gode rådgivere.

Og det er ikke bare selve kjøkkeninnredningen du kan få hjelp med hos Montér – men hele kjøkkenrommet. Om du ønsker får du også ekspertrådgivning ved bytte av gulv og vegger og veiledning til de fargene og materialene som passer best for deg og ditt kjøkken.


Se vår kjøkkenplanlegger 


De mange modellene AUBO tilbyr, kan alle mikses på kryss og tvers, slik at man får akkurat den løsningen på kjøkkenet som man ønsker seg. Mange av modellene kan leveres i akkurat den NCS fargekoden du ønsker.

Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen

Når man skal velge et nytt kjøkken, er det viktig å få kartlagt behovet sitt

quote.svg

En av dem som har valgt AUBO kjøkken er mesterkokk Ørjan Johannessen: 

– Når man skal velge et nytt kjøkken, er det viktig å få kartlagt behovet sitt, både estetisk og funksjonelt, sier han. 

Kjøkkenet til Bocuse d’Or-vinneren fra Bekkjarvik er på rundt 70 kvadratmeter og har noen unike finesser som walk-in-kjøleskap, kokende vann fra springen og egen vakuumpakker. 

Lang prosess

Personlig var både mesterkokken opptatt av design, funksjonalitet og gode produkter i form av ovner, komfyrer og maskiner. 

Det var en lang prosess for ham og kona Cecilie. De brukte lang tid på å kartlegge sine behov og finne inspirasjon. 

– Da vi skulle velge kjøkken, lette vi i noen måneder, på både Instagram, Pinterest og andre sosiale medier. Til slutt fant vi AUBO.


AUBO Kjøkken

Dansk familiebedrift grunnlagt i 1985 

Fås hos Montér i Norge

Kommer i sammensatte skrog 

Innovativ teknologi, kan skreddersys

Innfrir miljøsertifiseringen BREEAM-NOR, og Svane miljøkrav

Høy kvalitet, gjennomtenkt design og fornuftige priser


Material property, Font, Rectangle

Kokkeverdensmester Ørjan Johannessen

Så lenge produktet er bra, varer det lenge.
quote.svg

– Så lenge produktet er bra, varer det lenge, sier verdensmester-kokken Ørjan Johannessen.

– AUBO ga oss rene linjer, et fint design og ikke minst god kvalitet. Og masse praktiske løsninger.

Yellowstone-kjøkkenet de gikk for, er ikke bare en sted å lage mat, det er også en sosial samlingsplass.

De marmoraktige benkeplatene er i materialet Dekton Aura, og tåler «alt». Du kan fint sette panner og gryter rett fra stekeplata og over på benken uten å ha noe under.

– Ingen riper. De er idiotsikre, noe som passer meg veldig fint, mener Johannessen.



-Idiotsikre benkeplater

rjan_johannessen.jpg

Takknemlige for hjelpen

Kjøkkenviftene er integrerte i benken, på hver side av steketoppen, så røyk og damp trekkes nedover. De matte mørkegrønne frontene skjuler sjenerende fingermerker.


Det er Montér som har hjulpet mesterkokken og hans familie å få på plass ønskekjøkkenet, i tråd med innspill fra både Ørjan og kona Cecilie. De er takknemlige for hjelpen de har fått. Alt ble levert samtidig, og de klarte å holde seg innenfor budsjettet.

Les mer om den store kjøkkenkampanjen

Av spesielle finesser har Ørjan en spesiell kran som gir kokende vann rett fra springen, og en vakuumpakker under stekeovnen.

– Dette er supernerdete, men det er kult da, sier kokken.

Kokkeverdensmester Ørjan Johannessen

Kjøkkenet vårt har et tidløst design, god plass og smarte løsninger
quote.svg

Integrert walk-in-kjøleskap

Også har han litt større kjøleskap enn de fleste av oss. Med det blotte øyet kan du ikke engang se at han har ett, siden det er integrert. Men faktisk er det så stort at han kan gå inn i det. 

– Vi kokker er egentlig veldig enkle. Jeg klarer meg med en ovn som holder jevn temperatur, og trenger ikke andre funksjoner enn varme og damp, forteller Bocuse d’Or-vinneren.

Mesterkokken anbefaler at de som er på kjøkken jakt holder det enkelt og kartlegger hvilke behov rommet skal dekke. Utstyret bør ha god kvalitet og logistikken effektiv.

– Kjøkkenet vårt har et tidløst design, god plass og smarte løsninger. Sånn sett er det også et kjøkken for fremtiden, sier Johannessen.

 Kjøkkenspesialist Helene Gilje skjønner godt at Bocuse d’Or-vinneren gikk for AUBO da han skulle velge kjøkken. 

– De har høy kvalitet, gjennomtenkt design og fornuftige priser. Skrog, stammer, hengsler og skinner er veldig solid, og det er demping på alt. Alle frontene har høy kvalitet, enten de er foliert eller malt. De har gode skapløsninger, og et stort utvalg innredningsløsninger. Muligheten for å gjøre ulike kombinasjoner er så stor, at det er så godt som skreddersydd.


_MG_9630.jpg
SP5A0158-3.jpg

Ørjan Johannessen

Den norske kokken satte Norge på kartet da han vant verdensmesterskapet Bocuse d'Or i 2015.

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
monter-liten.jpg

ANNONSØRINNHOLD

Font, Text, Logo