Sommersminke: Her er tabbene du bør unngå

- En vanlig feil fremhever spesielt rynkene

Content Aller Media


Onsdag 27. mai 2020 - 12:24Flere som synes sommersminken er vanskelig? Maskara (og andre produkter!) som renner, hudsminke som kakes, rynker som fremheves i lyset, for ikke å snakke om pigmentflekkene som popper frem. For hjelp har vi snakket med selveste Linda Wickmann, Max Factors ansvarlige makeupartist.

Hun deler sine hemmeligheter: tips, triks og ikke minst tabbene du bør styre unna for å lande den perfekte sommersminken, som jo er så fin!

MaxFactor_KK_JohannesLFSunde-4861.jpg

DE VERSTE MASKARA-TABBENE

—Vi føler maskara kan få oss til å se eldre og mer slitne ut, er det noe feil vi gjør?

— For mange renner maskaraen lett, man gnir seg eller har kanskje sensitive øyne og da blir man fort mørk under øynene og ser trett ut.

—Hva er den vanligste tabben som gjør at mascaraen renner?

—Man gnir seg i ansiktet!

—Hvordan kan vi unngå at den renner? Og heller sitter, også gjennom bading og lange sommerdager?

—Bruk en vannfast maskara, hvertfall på undervippene og ikke gni deg i øynene! Har du tunge øyelokk, legg kun produkt på øvre vipper. Er maskaraen på avveie, bruk en q-tip og rydd opp, ellers kan det se litt ustelt ut.


Max Factor_Base Business_False Lash Effect Mascara Waterproof_Packshot_Open_CMYK_HighRes.png

MASKARA: Se hvorfor dette er Wickmanns favorittmaskara nederst! Hint: VOLUM, VOLUM, VOLUM!

HUDSMINKEFEILEN SOM FREMHEVER RYNKENE

—Hvordan bør vi med voksen hud sminke huden i sommer?

—Bruk et lett foundationlag. Blir du rød, velg en farge som nøytraliserer eller en fargekorrigerende primer (grønn). Voksen hud er ofte tørrere, så husk fukt og pleie; bruk gjerne en ekstra fuktighetsprimer under. Ved hetetokter, velg en primer for fet hud. Den absorberer olje, matter ned og gjør huden fresh før foundation. Avslutt med Miracle Sheer Gel Bronzeren og blush for nydelig sommerglød. Disse passer perfekt sammen: Bronzer gir gyllenhet mens blushen gir farge til kinnene. Legg gjerne litt på nesen, så det ser ut som solen har truffet den og gitt farge.

—Hvordan bør man sminke seg i sommer om man har yngre hud?

—Har du perfekt sommerhud, hold deg til concealer og et pudder om du vil matte ned. De gyldene tonene i øyeskyggepaletten Masterpiece Golden er nydelig til sommerhud. Husk bare å legge Miracle Prep Eyeshadow Primer under så den sitter gjennom hele dagen! Avslutt med maskara som gjør at øynene popper. Ellers kan unge tillate seg litt mer sminke, uten at det ser oversminket, ut, men være obs! Det kan også bli for mye av det gode.

—Vi føler ofte at hudsminke også kan gjøre at vi ser eldre og mer slitne ut, hva er feilen her?

—Man bruker for mye produkt og /eller i feil farge. Dessuten glemmer mange å bytte ut produktene om huden skifter fargetone ila sommeren. Velger du samme lyse concealer, får du lyse ringer rundt øynene. Det samme gjelder foundation— er den for lys, vil huden se litt grå ut, og dermed også eldre og mer sliten ut.

Psst! Sliter du mest med highlight? Ikke gå glipp av Wickmanns tips lengre nede i saken!


NTB_333862148.jpg

—Det kan virke til at hudsminke fremhever rynkene, gjør vi noe feil her?

—Det vanligste er at man legger for tykke produkter rundt øynene. Har du rynker vil en veldig lys highlighter på kinnbena også fremheve dem— mye! Dette er spesielt highlighter i pudderform. Har du linjer- legg heller et lett lag med flytende.

—Hva er den vanligste sommersminketabben folk gjør uten å vite det ?

—Legger mye foundation på nesen, for så å gå med solbriller. Husk at solbrillene flytter på sminken!

—Hvis man vil skjule pigmentflekkene, hvordan kan man gjøre det med sminke?

—Begynn med et fargekorrigerende produkt i fersken/oransje før du eventuelt legger foundation og concealer. En concealer med tykk konsistens i en farge som har mer oransje enn gult, vil også gå. Har du mindre tydelige flekker: gå over med en vanlig foundation og dekk ekstra med concealer bare. MEN husk, for et naturlig resultat: legg mange små lag, og heller bygg opp. Få, tykke lag blir ikke pent.

—Finnes det noen tabber som fremhever pigmentflekkene?

— Foundation eller concealer i feil fargetone. Legger du mye gult vil flekken forøvrig se grå ut!


HIGHLIGHTER & BLUSH: PRODUKTET DU BØR UNNGÅ

—Yey eller ney på sommeren? Hvilken farge bør vi eventuelt velge?

—Litt ekstra highlighter på sommeren er alltid fresht! Er du gyllen eller mørk i huden, velg en gyllen farge. Jo mørkere du er, jo mer forsiktig bør du være med highlighter i sølv, da det kan se veldig sminket ut. Har du lys hudtone velg en lysere highlighter, gjerne med en kaldere tone, da en gyllen fort ser gul ut!

Når det kommer til blush, er det et klart ja!

—Blir du brun og bruker bronzer kan man lett se litt ensfarget ut, man trenger det friske røde eller det mer mot korall— om man kler det. Husk bare å bytt ut vinterfargen og velg gjerne en sterkere farge så den kommer godt frem.

—Krem eller pudder? Hva anbefaler du og hvorfor?

—Har du fet hud og sliter med å få blushen til å sitte: velg pudder, som gir bedre feste. For normal til tørr hud er kremete fint; det gir ekstra glød og det elsker vi!


1.miracle_sheer_bronzer_stick006deep_bronze_pack_ean_3614229324563 1.png

GLØDBOMBE: Denne sommerfavoritten gir en delikat og naturlig glød- og er perfekt å ta med i vesken! 


1._92a83e38-da96-48db-a367-bdd23be44393 1.jpg

TRIKSET SOM REDDER SPRUKNE LEPPER

—Hva så med lepper? Hvordan tar vi best vare på de og unngår at de blir tørre og sprukne?

—Det er viktigst å ta godt vare på leppene, husk de blir solbrente de også, og like fort tørre som på vinteren. Jeg bruker en god leppeskrubb, Max Factor sin er den eneste jeg vet om i den mer hygieniske bullet formen. Påfør den på kvelden, og våkn opp med myke, deilig lepper! Jeg legger den også for å preppe leppene før sminke.

DEN HOTTESTE SOMMERLOOKEN—AKKURAT NÅ!

—Hva er den ultimate sommerlooken?

—Gylden, glødende hud, friske sommerkinn og glossy lepper. Hvordan få sminken til å sitte hele dagen?

— Prepp huden godt. Er det varmere: velg en primer for oljete hud, da vil foundation og andre produkter sitte bedre. Avslutt alltid med setting spray.


72507852.jpg

—Hva er dine 3 sommersminke favoritter?

Miracle Sheer Gel Blush, i fargen Glowing Sunrise: Den har perfekt gyllen ferskenfarge— det ser ut som du kommer rett ut av solen! Så elsker jeg volumvipper, og for skikkelig volum bruker jeg Max Out Blue Primer under False Lash Effect vannfast mascara. Jeg går heller ikke ut døren uten Lip Cushion, i fargen 25 shine in glam.

—Hva er din must have i vesken i sommer?

—Color Elixir Leppestift i en sterk farge. Ingenting er freshere til sommerbrun hud enn en sterk leppefarge!


Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2020 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler
logo.svg

ANNONSØRINNHOLD

kk_logo_il-01.png