DE BESTE RÅDENE FOR HUDEN DIN AKKURAT NÅ

Huden vår savner (også) sommer, sol og varme - men med gode rutiner får du gitt den det den trenger.

Det er blitt kaldt og fuktig i lufta, mens inneklimaet gjerne er tørt og varmt. Vinteren er en vakker årstid, men den herjer litt med huden vår! 


– De fleste av oss opplever at de blir tørrere, mye mer intenst enn ellers i året, sier Aina Holmen.

Hvor ofte bør du dusje?

Få ting føles så godt som en rykende varm dusj når du kommer inn fra kulda. Men er det bra for huden?

Ikke dusj for ofte, sier ekspertene. Hvor sjelden bør jeg egentlig dusje?

– De fleste av oss foretrekker én gang om dagen, og jeg skal ikke be folk om å slutte å dusje altså, sier Aina med et smil.

– Og etter en treningsøkt for eksempel vil jo de fleste av oss både like og ha godt av en dusj. Men du bør ikke stå i over ti minutter i veldig varmt vann. Om du vil redusere faren for uttørring, gå litt ned på temperaturen - og litt ned på lengden på dusjen.

Og det har selvsagt noe å si hva du vasker deg med i dusjen. Der en vanlig dusjsåpe er uttørrende for huden din, anbefaler Apotek 1s hudpleier dusjgel eller dusjolje. 

– Det er gunstig for pH-verdien og opprettholder en sunn hudbarriere. Gel eller olje minsker også farene for tørr hud, irritasjon og kløe.

Tørre hender

– Det som kan sies om dusjsåpe, gjelder selvsagt også håndsåpe. Bruk gjerne en håndvaskolje som er mild mot huden! 

En god håndvaskeolje har høy konsentrasjon av naturlige oljer som tilfører huden fuktighet og beskytter mot fuktighetstap, og motvirker uttørring. 

Men hva med på jobben? Der har du kanskje bare dispensersåpe. 

– Skyll den godt av, og ikke overdriv mengden såpe, det er mine beste råd. Og har du tørkepapir, som mange har på kontoret, er det ganske røft for huden. Klapp hendene tørre på papiret istedenfor å gni.

Det er lurt å velge en god håndkrem. 


– Jeg anbefaler ofte at du har minst to håndkremer, sier Aina.

– En lettere variant som trekker lett inn i huden kan være lurt å bruke på dagtid, så kan du ha en rikere variant som du kan ha på nattbordet og smøre i tykt lag før du legger deg.

104339837.jpg

Tabbene som ødelegger huden

– Hva er de vanligste tabbene vi gjør med huden vår om vinteren?

– Den største feilen er nok ikke å ta de signalene huden gir, og ikke tilføre nok fukt og/eller fett. Også er det mange av oss som slurver med å rense huden.

Men hvordan finne rett produkt til din hudtype?

– Her er det hjelp å få på apoteket om du trenger, men det viktigste er å finne en rens du liker selv, så er det mye lettere å gjennomføre rutinen. Skum eller gele er ofte litt friskere, og gjør at huden kan føles litt strammere enn med rensemelk, som jeg vil anbefale til denne årstiden. Da blir det liggende igjen en film på huden din, så den føles mindre tørr.

Gir glød til tørr og matt hud

Aina Holmen legger til at masker og peeling kan gi en grundigere rens og en mer dyptgående behandling av huden i ansiktet ditt.

– Jeg anbefaler å bruke enten maske eller peeling 1-3 ganger i uka.  

Peeling har som oppgave å fjerne døde, tørre hudceller og stimulerer til raskere produksjon av friske, nye hudceller. Det finnes ulike typer peeling. 

– De fleste kjenner til den klassiske typen med små korn, av f.eks druekjerner som har en fin skrubbeeffekt på huden. Enzympeeling er skånsomt og kan brukes av alle uavhengig av hudtype og tilstand, her er det enzymer fra blant annet papaya og ananas som «fordøyer» døde hudceller. Dette gjør huden glatt og gir mer glød til tørr, matt hud.

I våre apotek vil du finne masker som også har peelende effekt. 

– På apoteket hjelper vi deg gjerne med å finne riktig type. Masker gir en flott «boost» til huden, og på denne tiden tenker jeg det er fint å bruke masker som gir masse fukt. Det finnes både sheetmask/dukmaske og masker i kremform som begge gir rikelig med fukt. Bruk en pensel for å påføre kremmaske, så får du i tillegg den gode spafølelsen hjemme. Når du legger en maske på kvelden, kan du fint la masken virke i 10-15 minutter, før du masserer inn restene i huden og lar den virke over natten.

Et lurt tips kan være å gi tørre hender restene fra masken du har påført ansiktet. Unngå dyptrensende masker og charcoalmasker på denne tiden hvis du har tørr hud! 

– I løpet av dagen kan det også være lurt å spraye deg med termalsk kildevann, for å tilføre huden fuktighet. 

En god rutine 

Det viktigste du gjør for huden din, er gode rutiner. Her er Aina Holmens eksempel på en god daglig rutine. 
MORGEN
 
Rens
Fuktighetsserum 
Øyekrem 
Dagkrem 
Eventuell sminkeDAG 
Kildevann-spray
KVELD
 
Rens
Peeling eller fuktighetsmaske (1-2 g i uka)
Nattkrem 

Når bør du velge fetere krem?

Som hudpleier i Apotek 1 møter hun mange som nå opplever at hudtilstanden blir tørrere. Selv om de vanligvis opplever huden sin som normal. Og noen ganger holder det ikke bare å tilføre fukt, du må også gi huden din fett. Men hvordan vet du egentlig hva du trenger?

– Det kan være litt utfordrende å finne ut av selv, medgir Aina.  

Kommer du til et av våre apotek, gir vi deg gode råd og tips. En tommelfinger-regel kan være at hvis du bruker dagkremen din som vanlig og det ikke hjelper på den tørre følelsen, er det lurt å investere i en rikere krem med mer fettstoffer.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.©2019 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler

ANNONSØRINNHOLD

apotek1-logo 1.svg