Vichy

12 smarte soltips

Slik får du mest mulig kos ut av en dag i solen – også når du reiser med barn.

IKKE BLI BRENT: Unngå å bli solbrent med disse gode tipsene. Foto: MNStudio - Fotolia
IKKE BLI BRENT: Unngå å bli solbrent med disse gode tipsene. Foto: MNStudio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Korte kjoler, store solbriller, bare tær og masse sol – det er oppskriften på en perfekt sommerdag for mange av oss. Vi bor i et land hvor vi må pakke inn kroppen i varmende klær i mer enn halvparten av året, så det er ikke rart at vi vil ha minst mulig klær og mest mulig sol når sommeren og ferietiden endelig kommer.

Kanskje du reiser langt av gårde for å nyte sol og varme, eller drar på den nærmeste badestranda så snart varmen tillater det. Uansett har vi samlet noen tips som kan bidra til å gjøre en dag i solen helt perfekt!

SMØR OFTE: Smør deg med solkrem en halv time før du går ut, og ikke vær gjerrig! Bruk en håndfull solkrem ved hver påsmøring, slik at du ser sikker på at det dekker hele huden. Det er faktisk slik at hvis du smører for tynt, virker ikke produktet like godt.

HUSK SOLBRILLER: Og pass på at de du kjøper har riktig merking, slik at de er trygge for øynene.
HUSK SOLBRILLER: Og pass på at de du kjøper har riktig merking, slik at de er trygge for øynene. Vis mer

VELG RIKTIGE SOLBRILLER: Bruk bare solbriller som er CE-merket – og kjøp dem et sted du kan stole på. Alle briller som selges i butikker i Norge må tilfredsstille kravene til merking, men kjøper du briller på gata vet du ikke hva du får.

SKYGG UNNA MIDT PÅ DAG: Ta pause fra sola midt på dagen, når strålene er sterkest. Det er et perfekt tidspunkt å gå og spise lunsj i skyggen på, eller flytte seg inn under en parasoll. Husk å påføre solkrem annenhver time selv om du sitter i skyggen, noen stråler når deg likevel.

BESKYTT LEPPENE: Unngå tørre og sprukne lepper ved å bruke en leppestift med UV-beskyttelse. Prøv for eksempel Vichy Ideal Soleil Solstift SPF 30, som beskytter leppene mot UV-strålene, og som føles frisk uten å være klissete.

AVKJØLING: Huden kan kjøles ned på mange måter. Når du ikke bader, kan du bruke kildevann på spray. Foto: seagull_l - Fotolia
AVKJØLING: Huden kan kjøles ned på mange måter. Når du ikke bader, kan du bruke kildevann på spray. Foto: seagull_l - Fotolia Vis mer

FINN DIN FAVORITT: Velg solbeskyttelse etter hvilken hudtype du har. Er huden din tørr, trenger den masse fuktighet i tillegg til solbeskyttelsen. Er den fet, har den godt av et lettflytende produkt med mattende effekt. Vichy Ideal Soleil har hele utvalget – du finner oversikten her.

BESKYTT HODET: Kjøp solhatt til både deg og ungene. Da unngår dere at hodet blir altfor varmt,  og du slipper å myse. Kanskje klarer du å holde sinnarynkene på avstand noen år til?

FRISK OPP HUDEN: Pakk med deg Vichy Termalsk kildevannsspray, som er perfekt å bruke på varm hud som trenger en oppfriskning.

12 smarte soltips

VELG EN SMART FLASKE: Har du opplevd å få veska ødelagt av dårlige solkremtuber i tidligere ferier, kan du sikre deg mot det i år ved å gå til anskaffelse av Vichy Ideal Soleil Tan Optimizer Spray. Den har et smart låsesystem som hindrer uhell, så du slipper ubehagelige ergrelser!

PASS PÅ VÆSKEBALANSEN: Drikk mye vann. Huden trenger å få tilført fuktighet innenfra også. Varier gjerne med fruktjuice eller iste for smakens skyld.

BESKYTT DE MINSTE: Husk at små barn ikke skal være i direkte sollys. Også barn som er litt større har godt av mange pauser i skyggen.

DIREKTE LYKKE: Sol, sjø, sand, solhatt - og solbeskyttelse.  Foto: Dejan Ristovski - Fotolia
DIREKTE LYKKE: Sol, sjø, sand, solhatt - og solbeskyttelse. Foto: Dejan Ristovski - Fotolia Vis mer

SMØR DEG OFTE: Ta på en ny omgang med solbeskyttelse annenhver time. Ingen solkrem varer en hel dag, så du kan bli brent selv med SPF 50. Smør på nytt også etter hver bading, og bare kjenn hvordan huden din takker deg.

GI EKSTRA FUKT OM KVELDEN: Smør huden godt etter soling med aftersun. Det bidrar til å motvirke tørrhet og tilføre huden den næringen den trenger. Prøv for eksempel Vichy Ideal Soleil After Sun, som beroliger huden og hjelper til å bevare fuktighetsnivået.

 

Ideal Soleil-serien fra Vichy får du kjøpt på apoteket, hvor du også får gode råd og veiledning. Vil du vite hvilke produkter som passer best til din hud, kan du ta en online hudanalyse ved å klikke her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer