Vichy

12 smarte soltips

Slik får du mest mulig kos ut av en dag i solen – også når du reiser med barn.

IKKE BLI BRENT: Unngå å bli solbrent med disse gode tipsene. Foto: MNStudio - Fotolia
IKKE BLI BRENT: Unngå å bli solbrent med disse gode tipsene. Foto: MNStudio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Korte kjoler, store solbriller, bare tær og masse sol – det er oppskriften på en perfekt sommerdag for mange av oss. Vi bor i et land hvor vi må pakke inn kroppen i varmende klær i mer enn halvparten av året, så det er ikke rart at vi vil ha minst mulig klær og mest mulig sol når sommeren og ferietiden endelig kommer.

Kanskje du reiser langt av gårde for å nyte sol og varme, eller drar på den nærmeste badestranda så snart varmen tillater det. Uansett har vi samlet noen tips som kan bidra til å gjøre en dag i solen helt perfekt!

SMØR OFTE: Smør deg med solkrem en halv time før du går ut, og ikke vær gjerrig! Bruk en håndfull solkrem ved hver påsmøring, slik at du ser sikker på at det dekker hele huden. Det er faktisk slik at hvis du smører for tynt, virker ikke produktet like godt.

VELG RIKTIGE SOLBRILLER: Bruk bare solbriller som er CE-merket – og kjøp dem et sted du kan stole på. Alle briller som selges i butikker i Norge må tilfredsstille kravene til merking, men kjøper du briller på gata vet du ikke hva du får.

SKYGG UNNA MIDT PÅ DAG: Ta pause fra sola midt på dagen, når strålene er sterkest. Det er et perfekt tidspunkt å gå og spise lunsj i skyggen på, eller flytte seg inn under en parasoll. Husk å påføre solkrem annenhver time selv om du sitter i skyggen, noen stråler når deg likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer