Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock Vis mer

Travellers

Aktiv ferie i Danmark

Natur, frisk luft og aktivitet er en uovervinnelig kombinasjon som gir både overskudd og glede! Her får du tips til tre gode aktiviteter.

Publisert

Fottur langs Hærveien

Hærveien strekker seg fra Frederikshavn i nord helt ned til Padborg i sør, nede ved grensen til Tyskland. Hovedsesongen er fra juni og ut september, og da finnes det åpne herberger langs hele ruten. I 2016 var prisen 90 DKK for en seng, og  åpningstiden fra kl. 17.00 til kl. 10.00

Ønsker du en mer komfortabel ferieform kan du velge et pakketilbud, der bagasjen blir

kjørt mellom overnattingstedene og alle måltider er booket på forhånd. Alternativt kan du velge deg ut et par etapper, eller legge inn noen dagsturer for å friske opp badeferien.
Uansett strekning kan du se frem til flotte naturopplevelser, og kulturhistoriske minnesmerker. Dette er ferien for deg, som vil leve i øyeblikket og lade opp både mentalt og fysisk. En ekstra bonus er alle de gode samtalene som blir til underveis.

den offisielle nettsiden til Hærvejen kan du laste ned interaktive detaljkart og GPS-tracks.

Hærveien
- Internasjonal handelsrute i vikingetiden
-  Omtalt i Islandsk håndskrift fra 1100-tallet
- Hovedvei til kontinentet under middelalderen
- Danmarks Camino for pilgrimsvandring
- Bra med overnattingsmuligheter langs hele ruten
- Gårdsbutikker for proviantering
- 33 kirker langs Hærveien
- 475 km fra Frederikshavn til Padborg

 

Golf for alle

Fordelene med å dra på golfferie i Danmark er mange. I forhold til landets størrelse har vår nabo, med sine 200 golfbaner, usedvanlig mye å velge mellom. På grunn av et gunstig klima er golf nesten en helårsaktivitet.

Vis mer

Avstanden mellom banene er kort, og de kjennetegnes av mangfold og kvalitet. Du kan
spille ved havet, i kuperte innlandsbaner eller på fantastiske parkbaner med alt du måtte ønske av fasiliteter.

En av de mest kjente er Himmerland Golf & Spa Resort, som har vunnet tittelen « Danmarks beste golfhotell» gjennom World Golf Awards, tre år på rad. Her kan du virkelig nyte det gode liv. 
Ønsker du en kombinasjonsferie med byliv i tillegg, er Golf Hotel Viborg et bra valg.

Her finnes en joggebane rundt innsjøen ved hotellet, shopping i koselige gågater og en 27-hulls golfbane i direkte anslutning til hotellet.

Har du ikke spilt golf før, kan du velge en bane der det ikke kreves Greencard, og der du kan leie golfutstyr. Nesten 100 av Danmarks baner er Pay and Play baner, det vil si at hvem som helst kan spille uten å være medlem av noen klubb.

Her finner du kart med oversikt over golfbaner på Nord Jylland. 

 

Mountainbike – de 10 spir 

Visste du at Danmark også har fete MTB- løyper? Dette landet er atskillig mer kupert enn hva nordmenn flest kanskje tror. Det finnes over 50 MTB-løyper i de danske skogene, men de aller beste er noe som kalles «De 10 spir». De er fordelt på 10 forskjellige områder rundt i landet og byr på flere forskjellige vanskelighetsgrader.

Vis mer

Bestill turen til Fredrikshavn her 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer