<strong>SUNN OG DUFTFRI:</strong> Den økologiske kokosoljen til Green Choice er produsert på en måte som nyttegjør seg alle de gode næringsstoffene i kokosnøttene. Foto: Green Choice
SUNN OG DUFTFRI: Den økologiske kokosoljen til Green Choice er produsert på en måte som nyttegjør seg alle de gode næringsstoffene i kokosnøttene. Foto: Green Choice Vis mer

Greenchoice

Dette bør du vite om kokosolje

Det finnes en olje som kan øke forbrenningen din.

Publisert
Sist oppdatert

Mange tenker Syden og solkrem når de hører ordet kokosolje, og ville aldri vurdert å bruke oljen i matlaging. De går glipp av en overraskende sunn olje som egner seg ypperlig til både steking og baking.

Nå finnes det nemlig en duft- og smaksfri kokosolje som inneholder alle de gode fettstoffene fra kokosnøttene. Green Choices kokosolje er økologisk produsert, supert egnet til matlaging – og nyttig til så mye mer.

Les de overraskende andre bruksområdene for oljen lengre nede i artikkelen!

 

Ufortjent dårlig rykte

Kokosolje har et ufortjent dårlig rykte, fordi den tidligere ble produsert på en slik måte at alle de gode fettstoffene i oljen ble borte. I tillegg trodde man at fettsyrene i oljen ga høyt kolesterol, slik at man satt man igjen med en olje som bare hadde én fordel – at den tålte varme svært godt.

I dag vet vi mye mer om sammenhengene mellom forskjellige fettsyrer og kolesterol, og enda mer om de gode effektene av fettsyrene.

 

Fordeler med kokosolje

* Smelter ved lav temperatur og tåler høy varme

* Fordøyes raskt

* Kan ha positiv påvirkning på kolesterolet

* Stimulerer forbrenningen

* Kan motvirke demens

* Har antibakterielle egenskaper

Se oppskriften på hjemmelaget sjokolade med kokosolje lengre nede i artikkelen!

 

Smarte fettsyrer

Nøkkelen til helseeffektene i kokosolje er blandingen av fettsyrer. Den består av en stor mengde mellomkjedede fettsyrer, som øker energiforbruket og bidrar til å holde cellene unge. Kroppen forbrenner disse fettsyrene på en annen måte enn de lange fettsyrene, og omdanner dem til såkalte ketoner som forskerne mener blant annet kan motvirke demens.

– Kokosolje inneholder også litt kortkjedede fettsyrer som ser ut til å kunne bekjempe både virus, sopp og bakterier, sier Steffen Storm Olsen, brand manager for Green Choice.

Disse kortkjedede fettsyrene heter laurinsyre, og kalles gjerne naturens eget antibiotika.

<strong>NAM, NAM:</strong> Hjemmelaget sjokolade med peanøttsmør og chili.
NAM, NAM: Hjemmelaget sjokolade med peanøttsmør og chili. Vis mer

Lag din egen sjokolade

Kokosolje kan erstatte all annen olje når du baker eller steker. Og hvorfor ikke bruke den til å imponere med hjemmelaget chili-sjokolade til kaffen? Her får du også den deilige smaken av peanøttsmør!

Du trenger
3/4 dl Green Choice kokosolje
3/4 dl kakao
1–3 msk stevia eller annen valgfri søtningsstoff
1/2 dl Green Choice Creamy peanøttsmør
Gojibær
Chiliflakes

Slik gjør du: Smelt kokosoljen, rør inn kakaoen og smak til med søtningsstoff. Rør i peanøttsmøret og litt av chiliflakene. Legg bakepapir i en form, hell over røren, strø over gojibær og resten av chiliflakene og sett i fryseren til sjokoladen har stivnet. Skjær eller bryt sjokoladen i skiver og server!

<strong>MYKT OG GODT:</strong> Kokosolje kan gjøre underverker for både hud og hår, og er flittig brukt av mange Hollywood-stjerner til nettopp det. Foto: Shutterstock
MYKT OG GODT: Kokosolje kan gjøre underverker for både hud og hår, og er flittig brukt av mange Hollywood-stjerner til nettopp det. Foto: Shutterstock Vis mer

Ikke bare til å spise opp…

Kokosoljen fra Green Choice kan brukes til mer enn mat. Oljen har også svært positive effekter på hud og hår!

Kokosolje har blitt en av de nye skjønnhetstrendene, på grunn av de gode egenskapene til fettsyrene i oljen. Mange smører den rett på tør hud istedenfor fuktighetskrem, og flere sverger til at den er god mot eksem. Mange kjendiser bruker kokosolje i hår og hodebunn som en ekstra fuktighetskur, og mener at det er nøkkelen til at håret deres ser ekstra sunt og flott ut.

Kokosolje skal også være nyttig mot tørre hårtupper, og pleiende på tørre og slitte neglebånd.

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer