Travellerslookbook

Fergerutene som gjør bilferien bedre

Stena Lines ferger er så mye mer enn bare danskebåten.

KOS DERE PÅ TUR: La barna være med på å bestemme hva dere skal gjøre i ferien. Med Stena Lines store rutenett er opplevelsene aldri mer enn en fergetur unna! Foto: Istockphoto
KOS DERE PÅ TUR: La barna være med på å bestemme hva dere skal gjøre i ferien. Med Stena Lines store rutenett er opplevelsene aldri mer enn en fergetur unna! Foto: Istockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har garantert fått med deg at Stena Lines ferge fra Oslo til Frederikshavn gir den perfekte starten på danmarksturen, enten du skal besøke Legoland eller kjøre fra kro til kro. Men visste du at Stena Line også har 21 andre fergeruter rundt om i Europa?

De riktige fergeturene kan være en snarvei eller tre i løpet av bilferien, og gir dere myke avbrekk i kjøringen og mer tid til spennende opplevelser. Her er noen forslag til hvor dere kan dra!

STORT RUTENETT: Med Stena Line sine mange ferger er det kort vei til resten av Europa.
STORT RUTENETT: Med Stena Line sine mange ferger er det kort vei til resten av Europa. Vis mer

Lek sammen i Danmark

Alt ligger til rette for en trivelig bilferie for barnefamilien når dere tar den tradisjonelle danskebåten til Frederikshavn. Både Jylland og Legoland er en kort kjøretur unna, og gir timevis med moro for både store og små. Et smart tips er å ta en natt eller to på opplevelseshotellet The Reef før dere forlater Frederikshavn. Her kan både store og små leke seg i et fantastisk tropisk badeland som alltid har fint vær, og nyte god mat i barnevennlige omgivelser.

Når dere er klare for nye eventyr kan dere kjøre til Grenå i Midt-Jylland, og ta fergen over til den svenske byen Varberg sør for Gøteborg. Legg gjerne inn god tid før og etter fergeturen, for både Grenå og Varberg er sjarmerende og vel verdt et besøk.

Er dere derimot klare for en større by etter landlig hygge i Danmark, kan dere kjøre tilbake til Frederikshavn og ta ferge derfra til Gøteborg. Sveriges nest største by er full av spennende opplevelser og gode shoppingmuligheter – og reiser dere med barn, er Liseberg et must!

DANMARK: Begynn ferien på det tropiske badelandet The Reef Hotel & Resort i Frederikshavn. Her er det garantert godt vær!
DANMARK: Begynn ferien på det tropiske badelandet The Reef Hotel & Resort i Frederikshavn. Her er det garantert godt vær! Vis mer

Flotte opplevelser i Tyskland

Tyskland er også en super destinasjon for bilferie, med sine fine veier å kjøre på. Her kan dere dekke store områder på kort tid. Til Tyskland kan dere dra på flere måter – for eksempel ved å ta Stena Saga til Frederikshavn og kjøre sørover, eller ta Stena Line-fergen fra Gøteborg til Kiel. Hva med å følge Østersjøen til den gamle hansabyen Rostock, med sin historiske gamleby og sine lange flotte sandstrender? Derifra kan du kjøre videre til Sassnitz på halvøya Rügen. Dette er en tysk feriefavoritt, hvor du kan oppleve vakker natur, helsebringende termalbad og spennende, gammel historie. Øya har 1900 soltimer i året, og mange populære sykkelveier.

Fra både Rostock og Sassnitz kan du ta ferge til Trelleborg i Sverige når dere etter hvert må sette kursen mot Norge igjen.

TYSKLAND: Vakre Rostock har en sjarmerende gamleby, og alt fra zoologisk hage til nydelige strender. Ta Stena Line fra Trelleborg til Rostock!
TYSKLAND: Vakre Rostock har en sjarmerende gamleby, og alt fra zoologisk hage til nydelige strender. Ta Stena Line fra Trelleborg til Rostock! Vis mer

Nyt livet på den polske rivieraen

Ikke alle er klar over at Polen er et fabelaktig land å tilbringe sommerferien i, med nydelig natur og svært lave priser. Start bilferien med å kjøre gjennom billedskjønne Skåne i Sverige, før du tar Stena Lines ferge fra Karlskrona til Gdynia - på Polens riviera. Landets grense mot Østersjøen er nemlig så godt som en sammenhengende kritthvit sandstrand med store og små badebyer.

Pass på å ta turen innom den gamle hansabyen Gdansk med shopping, koselige kaféer og restauranter i verdensklasse, og livlige Sopot som byr på vakre hoteller, flotte spa-anlegg og uslåelige badestrender. Du kommer ikke til å angre.

POLEN: Den polske rivieraen innbyr til late dager med lek og moro på stranden.
POLEN: Den polske rivieraen innbyr til late dager med lek og moro på stranden. Vis mer

Lurer du på noe om Stena Lines mange fergeruter? Her kan du finne svar!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer