Helios

Smarte tips for deg som trener

Når høstmørket har senket seg kan treningsiveren dabbe av. Da er det på tide å ta en alvorsprat med seg selv.

DU ER IKKE ALENE: Selv de beste av oss kan miste motivasjonen til å trene iblant. Da er det viktig å vite hva som er smart! Foto: Shutterstock
DU ER IKKE ALENE: Selv de beste av oss kan miste motivasjonen til å trene iblant. Da er det viktig å vite hva som er smart! Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet det så godt: Det er viktig å trene. Det gir deg overskudd og bedre helse, og forebygger det en rekke diagnoser og  dårlige tilstander.

– Du kan vinne opp mot 10–15 år med økt livskvalitet hvis du trener regelmessig. Det er egentlig motivasjon nok i seg selv, sier Jørn Kopperud, personlig trener og eier av treningssenteret 123allemed og Nes Arena Treningssenter.

 

Just do it

Men det holder ikke alltid å vite at trening er bra. Noen ganger er dørstokkmila fryktelig lang.

– Uansett hvor godt trent du er, kommer det dager der du finner grunner til ikke å trene i dag. Det er helt vanlig – og det gjelder ikke bare deg, det gjelder også de som fyker forbi deg på løpeturen, eller løfter tyngre enn deg. Jeg opplever det selv også, forteller Kopperud, som er utdannet ved Wang Toppidrettshøgskole og Norges Idrettshøgskole og har over 20 års erfaring som personlig trener.

– Men når kroppen og hodet er varmet opp, er jeg klar. Jeg føler meg strålende – ikke minst når jeg er ferdig med økten. Tilfredsstillelsen av å ha gjennomført blander seg med den gode følelsen av å ha tilført kroppen mental og fysisk energi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer