SKAP GODE MINNER PÅ SØRLANDET: Barna vil huske alt det morsomme dere finner på sammen i ferien. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet
SKAP GODE MINNER PÅ SØRLANDET: Barna vil huske alt det morsomme dere finner på sammen i ferien. Foto: Adam Read©Visit Sørlandet
Travellerslookbook

Sommer-eventyr i barnas landsdel

Hvite svaberg, flotte strender og alltid noe å finne på. Det er ikke uten grunn at Sørlandet er perfekt for barnefamilien.

Sørlandet er allerede mange nordmenns favoritt i sommerferien. Og det er ikke rart – denne landsdelen innbyr til fredelige og late sommerdager sammen med de du er glad i. Å tusle rundt og plukke med seg en pose helt ferske reker fra fiskebåten ved brygga og kjenne sola varme mens ungene dingler med beina på bryggekanten med hver sin is og et krabbesnøre. Dette er ferielivet som skaper gode minner.

På Sørlandet finner du både koselige hvitmalte sørlandsbyer og skjærgården med svaberg, deilige strender, båtliv og hyttekos – og selvsagt Dyreparken. Vi lokkes av bading og alt som hører sjøen til, men landsdelen er rik på mange flere spennende opplevelser for hele familien.

Dere vil alltid finne noe nytt å fylle dagene med, hvis dere ikke bare vil slappe av og nyte øyeblikket. Her er nok av aktiviteter til å fylle flere måneder med sommerferie.

Artikkelen fortsetter under bildene...

TIDENES FORESTILLING: Kaptein Sabeltann opptrer i Dyreparken i sommer også - med forestillingen "Kaptein Sabeltann og den foreheksede øya". Det blir fantastiske effekter og eventyrlige inntrykk! Foto: Foto: Dyreparken
TIDENES FORESTILLING: Kaptein Sabeltann opptrer i Dyreparken i sommer også - med forestillingen "Kaptein Sabeltann og den foreheksede øya". Det blir fantastiske effekter og eventyrlige inntrykk! Foto: Foto: Dyreparken Vis mer
SOMMERLYKKE: Barna stortrives på Sørlandet. Det er lite som er bedre enn å spise jordbær i en gyngende båt på sjøen! Foto: Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet
SOMMERLYKKE: Barna stortrives på Sørlandet. Det er lite som er bedre enn å spise jordbær i en gyngende båt på sjøen! Foto: Foto: Peder Austrud©Visit Sørlandet Vis mer

Kort vei til mange opplevelser

På Sørlandet er det kort avstand mellom opplevelsene, uansett om dere bor fast et sted og reiser på dagsturer, eller kjører fra sted til sted.

Og du er ikke avhengig av nydelig sommervær for å leke i bølgene. Det finnes flere flotte badeland spredt rundt i landsdelen – perfekt hvis det skulle komme en regnværsdag, men også bare for litt avveksling.

I Dyreparken er det alltid noe nytt å oppleve. Her kan dere utforske dyreliv fra fjernt og nært, med sjiraff, løver, ulv, tigere, geparder og elg blant høydepunktene. Glem heller ikke skuespillerne i Hakkebakkeskogen, Kardemomme by og i Kaptein Sabeltanns verden. I år feirer parken 50-årsjubileum, og det skal markeres.

LEK OG MORO: Små pirater på strandhugg på Sørlandet. Foto: Foto: Lisbeth Finsådal©Visit Sørlandet
LEK OG MORO: Små pirater på strandhugg på Sørlandet. Foto: Foto: Lisbeth Finsådal©Visit Sørlandet Vis mer

Bo som dere vil

På det vakre Sørlandet finner du et stort utvalg hoteller, fra de moderne og elegante til de sjarmerende og pittoreske. Men det mangler ikke andre alternativer for overnatting.

Kanskje vil du bo på sjørøverhotellet Abra Havn eller i Kardemomme by? Eller hva med en koselig campingferie?

Dere behøver verken bobil eller campingvogn for å campe på en av de mange flotte campingplassene på Sørlandet. De aller fleste har hytter til leie, og dere finner sikkert en størrelse som passer dere perfekt. Er dere skikkelig sporty, pakker dere telt inn i bilen og gjør det til en uforglemmelig og avslappet ferie. La barna utforske området med nye venner mens dere fyrer opp grillen for en hyggelig familiekveld.

Sørlandet har flere opplevelser enn dere kan rekke over på en sommer, men det er likevel stemningen dere vil huske best når dere kommer hjem. Både store og små kan samle koselige ferieminner, vel vitende om at det er mer å oppdage på Sørlandet neste sommer.

AKTIV FERIE: Hva med å legge ut på en familietur i kajakk? Det er spennende, morsomt - og gøy å fortelle klassekameratene om til høsten. Foto: Foto: Terje Rakke, Nordic life, Innovasjon Norge
AKTIV FERIE: Hva med å legge ut på en familietur i kajakk? Det er spennende, morsomt - og gøy å fortelle klassekameratene om til høsten. Foto: Foto: Terje Rakke, Nordic life, Innovasjon Norge Vis mer

Noen utvalgte tips til en aktiv ferie på Sørlandet

  • Dyreparken i Kristiansand er velkjent for de aller fleste. Men visste du at de i tillegg til alle attraksjonene også har et stort badeland for hele familien?
  • Aquarama tilbyr badeland, trening og spa midt i Kristiansand sentrum. Her kan dere teste surfebølgen innimellom turene i vannskliene. Aquarama ligger i tilknytning til den hyggelige Bystranda.
  • Kilden teater- og konserthus er Kristiansands storstue, med spennende kulturaktiviteter for store og små. Et hyggelig sted for lunsj og uteservering.
  • Hos Vest-Agder-museene er det spennende læring for alle. Her er ni ulike museer - fra kanonmuseet i Kristiansand til damplokomotiv på Setesdalsbanen.
  • Vitensenteret Sørlandet i Arendal er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge, med interaktive utstillinger hvor du kan være med på spennende eksperimenter og aktiviteter.
  • Dere behøver ikke være ved sjøen for å ha det gøy på Sørlandet. I Evje er det action for alle: rafting, Mineralparken, Klatreskogen og gokartbanen er opplevelser som gir moro for mer enn én dag.
  • På Elgtun nord for Evje kan dere være med en guide på vandring i elgskogen, med fôring og klapping av elg. En unik mulighet til nærkontakt med skogens konge.
  • Sørlandsbadet i Lyngdal tilbyr 30 grader i vannet hele året, og frister med bølgebasseng, sklier, barnebasseng, boblebad og utendørs badeøy.

 

Interessert i flere gode tips? Besøk Visit Sørlandet - og se alt denne spennende landsdelen har å by på.

Til forsiden