Linda Johansen

– Jeg kan stå foran speilet og hate meg selv

Å bli eldre er et tveegget sverd for Linda Johansen. Nå vil hun bryte tabuet om de mentale endringene mange kvinner går gjennom.

LINDA JOHANSEN: – Jeg er nok mer en aleneperson, og har ikke så stort behov for venner, sier Linda Johansen som i en årrekke har jobbet alene. FOTO: Astrid Waller.
LINDA JOHANSEN: – Jeg er nok mer en aleneperson, og har ikke så stort behov for venner, sier Linda Johansen som i en årrekke har jobbet alene. FOTO: Astrid Waller. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg går på østrogen. Om ikke hadde jeg ligget hjemme i mørket, sier Linda Johansen og ser på oss med øyne like blå som sommerkjolen.

Det luftige plagget er sannsynligvis ikke tilfeldig valgt, gitt at Linda nettopp har innviet oss i hvordan de første symptomene på overgangsalderen meldte da hun var 42–43 år. Varmen kunne komme i kast, og hun som tidligere hadde kvittet seg med de ekstra julekiloene gjennom et par velrettede treningsøkter, plutselig var det som om kroppen hadde skrudd seg på lavgir, for å sikre seg mot dårligere tider. Og dårligere tider skulle komme. De mentale endringene ble snart mer utfordrende enn de fysiske:

– Jeg er sterkt overgangsgalderplaget. Det er lett å tulle med overgangsalderen: «Det blir vel varmt for deg! Haha!». Men det skrives lite om hvordan overgangsalderen kan være mentalt, og man lærer ingenting om usikkerhet ved de mentale endringene man plutselig går gjennom.

Naken ungdom

La oss dvele litt ved hvordan Linda Johansen, 21-åringen fra Ski som slo seg opp som glamourmodell i USA og er avbildet i flere hyllemeter av blader som Lek, Playboy, Penthouse og Cocktail, ganske nøyaktig 25 år senere plutselig begynte å føle seg usynlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer