Lag pynten selv:

10 bærekraftige julepynt-ideer

Det trenger verken å være dyrt eller tidkrevende å pynte til jul. Brett, mal og sy om ting du har liggende, og vips så har du unik julepynt.

FOTO: Martin Panduro/Stöhfoto
FOTO: Martin Panduro/Stöhfoto Vis mer
Publisert

1. Tørket fruktkrans

De fleste har epler og appelsiner i fruktskålen. De kan brukes til å lage en fin krans til jul. Skjær opp tynne skiver av begge fruktene, og stek dem i ovnen en times tid på 150 grader. Når de har tørket helt inn, kan du henge dem på en krans, som du former av metalltråd. Pynt gjerne også med andre tørkede vekster som blomster, kongler og kvister.

2. Malte vifter

De aller fleste av oss har noe hvitt papir liggende, så hvorfor ikke bruke det til å lage vifter? Sprut litt rødbrun vannmaling på papiret med en stiv malerkost, og la tørke. Brett papiret langs midten, og brett det ut igjen. Brett så 2 cm brede kanter fra den korte siden og opp, som et trekkspill. Brett viften på midten, og lim sammen endene, så den danner en sirkel. Ønsker du en større vifte, gjenta med et nytt ark, lim de to halve viftene sammen. Heng opp som pynt i vinduet.

3. Unik julepynt

Utnytt det du har liggende i skapene, og lag unik, egendesignet juletrepynt. Print for eksempel ut bilder av figurer eller ikoner, klipp de ut, og lim bildet på et stykke papp eller tykt papir. Pynt figurene med ting som fjær, blonder, steiner eller perler. Du kan også surre litt kreppapir rundt pinner du enten har liggende hjemme, eller som du finner ute i skogen. Form papiret som du ønsker, og knyt et gavebånd rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer