INTERIØREKSPERT: Mai Eckhoff Morseth er tidligere redaktør i KK Living og en av KK.nos faste interiøreksperter. Hun står bak bloggen Enklegleder.wordpress.com.
 Foto: Yvonne Wilhelmsen
INTERIØREKSPERT: Mai Eckhoff Morseth er tidligere redaktør i KK Living og en av KK.nos faste interiøreksperter. Hun står bak bloggen Enklegleder.wordpress.com. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Interiørtrender

10 interiørtrender som vil prege deg denne våren

Interiørekspert og blogger Mai Eckhoff Morseth deler sine hotteste trendtips.

Mai Eckhoff Morseth er tidligere redaktør i KK Living, og en av våre faste interiøreksperter og samarbeidspartnere. I dag jobber hun frilans og driver livsstilsbloggen Enklegleder.wordpress.com.

Nedenfor får du hennes tips til 10 hotte interiørtrender som vil dominere i sesongen som kommer. 

Det er bare å stålsette seg først som sist: Disse stilene vil dominere stua di framover! 

1. Mørke farger

IKKE HVITT: Nå skal ikke veggene være lyse og hvite lenger. Grått er hot! Foto: Fargerike
IKKE HVITT: Nå skal ikke veggene være lyse og hvite lenger. Grått er hot! Foto: Fargerike Vis mer

Ja, det er vår nå – men det er liten tvil om at mørketiden har inntatt norske hjem, og vil fortsette med det. Om du ennå ikke har vurdert å male over det helhvite vi alle sverget til for bare noen år siden, er sannsynligheten stor for at det kommer til å skje. Før du vet ordet av det er veggen din også svart, grønn eller blå. 

2. Grønt. Og blått!

Vase fra HK Living.  Foto: Produsenten
Vase fra HK Living. Foto: Produsenten Vis mer

Ja, speaking of: Noen skrudde på fargene igjen, gitt. Og plutselig var de overalt! Grønt og blått er hottere enn noen gang. 

3. Thinking BIG!

Har du massevis av småting, og tablåer overalt med pynt? Da blir jeg ikke forbauset om du plutselig en dag rynker på nesa av det og kjenner deg mektig lei. Nå skal det nemlig være færre, men STORE ting. Én gigantvase slår knockout på mange små. 

4. Gylne metaller

Du har neppe klart å unngå denne tendensen! Messing, bronse og gull har tatt over for de kalde metallene, og trenden ser på ingen måte ut til å avta!

5. Nesting

Om det er som konsekvens av usikre økonomiske tider, uro i verden eller som motsvar til den mer overfladiske kulturen (eller alt på en gang): det er en klar trend at vi søker mot hjemmet og familieverdier. Matlaging er hot, og de tradisjonelle, varige bruksgjenstandene, gjerne med gammelt og solid design, selges plutselig i de fremste interiørbutikkene. 

6. 70-tallet

Puff fra Missoni hos Milla Boutique, Foto: Produsenten
Puff fra Missoni hos Milla Boutique, Foto: Produsenten Vis mer

Høyaktuelle Jonathan Adler med sine sterke farger, marmoroverflater og messingelementer. Fløyel på alt mulig. Missoni Home. Og den styggvakre sofaen fra Ligne Roset som jeg har skrevet om før.  Det er ingen tvil: 70-tallet er hot, hot, hot! 

7. Håndverk

Enda et svar på vår lengsel etter det ekte, trygge og opprinnelige. Vi vil ha det håndlaget, genuint, unikt. Og for all del: kortreist! 

8. Naturmaterialer

Stein, hamp, bambus, lin, rotting – gjerne litt grovt og upolert. Ja takk!

9. Go soft!

Pledd og tepper fra House Doctor.  Foto: Produsenten
Pledd og tepper fra House Doctor. Foto: Produsenten Vis mer

De tomme, sterile rommene der akustikken var på topp, vil måtte vike. Vi vil ha tepper, puter, lune flater og mykhet overalt! 

10. Jungelfeber

Palmer og grønne blader, bambus og jungeldyr, eventuelt ispedd sterke knallfarger tar Afrika inn i stua!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: