Interiør Om Vinteren

10 tips for skikkelig godstemning hjemme

Slik spriter du enkelt opp vinterinteriøret!

VAKKER INNEKOS: Et stilleben av lysestaker i ulike høyder og materialer, sammen med små bilder lent opp mot veggen.  Foto: Olof Abrahamson.
VAKKER INNEKOS: Et stilleben av lysestaker i ulike høyder og materialer, sammen med små bilder lent opp mot veggen. Foto: Olof Abrahamson. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julepynten er ryddet bort, hverdagsstua har igjen hovedrollen.  Hva med noen enkle grep for litt rimelig fornyelse? 

En tur ut i skog og mark kan blant annet forsyne deg med kule fjøler eller brett, en pute blir både finere og mykere med et putevar laget av en gammel genser, og ingenting sier «innehygge» mer enn lys. 

Sjekk ut våre 10 ideer, og se alle tipsene i bildekarusellen nederst i saken!

1. Samle fine ting 

Skap et stilleben med forskjellige lysestaker i ulike høyder og materialer sammen med noen små bilder lent opp mot veggen. Dekorer med inspirerende budskap. Med washi-teip eller klyper er det enkelt å bytte.

2. Naturlig dekorasjon

Samle fine ting fra naturen – steiner, mose, kvister – og fyll opp en stor glasskål. Til slutt setter du et stødig kubbelys oppi.

LES OGSÅ: Frisk opp kjøkkenet uten å blakke deg

3. Ta skogen inn

Gå ut i skogen og se om du finner en stor grein eller en kubbe. Har du tilgang til en båndsag, kan du sage til fine bordbrikker som disse. Bruk dem som dekketallerkener på bordet, som bordskånere under grytene, eller til en samling lys eller vaser.

4. Pynt pleddet 

PERSONLIG PREG: Et kult brett sager du enkelt ut av en stor grein eller stubbe. Pleddet i bakgrunnen er freshet opp med pomponger. Foto: Olof Abrahamson.
PERSONLIG PREG: Et kult brett sager du enkelt ut av en stor grein eller stubbe. Pleddet i bakgrunnen er freshet opp med pomponger. Foto: Olof Abrahamson. Vis mer

En liten bord med pomponger gjør pleddet ditt ekstra fint og personlig. Slike pompongbånd kjøper du metervis i hobby- og sybutikker. Der kan du også fråtse blant sikksakkbånd, paljettbånd og andre morsomme detaljer.  Det enkleste er å sy dem fast med maskin, men det går bra  for hånd også.

5. Putekos 

Er strikkegenseren eller koften slitt på ermene, men helt fin på bolen? Du kan raskt og enkelt forvandle den til en pute. Prøv deg fram og se hvilken form som passer best, bruk puteinnmat du har fra før, og så er det bare å ta fram nål og tråd.

LES OGSÅ: Sjekk dette huset fra 1932!

6. Fin oppbevaring 

Fyll en kurv, eller flere, med sesongens myke favoritter - varme pledd, skinn og puter, og ha dem lett for hånden i kosekroken. Når de ikke er i bruk, blir de pleddfylte kurvene et fint interiørelement.

7. Lys opp i mørket 

Finn fram ekstra lamper nå i den mørke tiden. Kanskje har du noen gamle lamper eller kule lampeføtter på loftet eller i boden? Eller let i bruktbutikker. Fjern lampeskjermer, bruk en ekstra stor og dekorativ pære, og vips – så har du en moderne lampe! Du kan også spraymale lampefoten i en ny farge, spraymaling får du i hobbybutikk.

LES OGSÅ: Så mye har valg av lys å si

8. Tøft med dusk 

Piff opp teppet eller gulvryen med en dusk i hvert hjørne. Dusken kan du lage selv ved å bruke grovt garn eller hyssing som du snurrer rundt en mal av papp. Så knyter du rundt den ene enden, og klipper opp i den andre. Du kan også kjøpe ferdige dusker i mange forskjellige farger i hobby- eller sybutikker

PUTEKOS: Lag dine egne putevar, enten ved hjelp av en deilig ullgenser eller kofte, eller lag dusker til et du allerede har. Foto: Olof Abrahamson.
PUTEKOS: Lag dine egne putevar, enten ved hjelp av en deilig ullgenser eller kofte, eller lag dusker til et du allerede har. Foto: Olof Abrahamson. Vis mer

9. På rekke og rad 

Bind en girlander eller to. Washi-teip finnes i mange farger og mønstre. Klipp ulike varianter (flagg- eller vimpelformet), og fest dem på en grov snor. Bland med små kongler og eikenøtter, som du fester ved hjelp av ståltråd og tang.

LES OGSÅ: Tusenvis følger dette hjemmet på Instagram

10. Kle opp vasen 

Av ermene som ble til overs fra genserputene kan du lage koselig trekk til en vase eller en krukke. Ikke glem å falde over kanten hvor du har klippet, sånn at ikke garnet rekkes opp.

Denne saken er også publisert i Allers. 

LES OGSÅ: Se hjemmet til Christina Lundsteen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer