Interiørtips

10 trender vi helst ikke vil se mer av i 2017

Disse interiørtrendene omfavnet vi hjertelig for kort tid siden. Nå som «hele» interiørverden har gjort det samme er vi ganske ferdige med dem.

INTERIØSRTIPS: Inspirerende ordtak i ramme er noe vi ikke vil se mer av i 2017...  Foto: NTB scanpix
INTERIØSRTIPS: Inspirerende ordtak i ramme er noe vi ikke vil se mer av i 2017... Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha scrollet og liket oss gjennom interiøråret 2016 og sett de samme ideene gang på gang er en ting sikkert. Det er lurt å holde igjen litt før vi kaster oss rundt, shopper og styler for å skape akkurat den looken, bare for å oppdage at vi sjelden er alene om ideene. Sånn går det gjerne når «alle» finner inspirasjon de samme stedene. (Psst: det innebærer ikke coffee table books - se våre favoritter her!)

Her er trendene vi har sett oss aller mest lei på i året som gikk. Med dette ønsker vi velkommen til et spennende, personlig og originalt 2017!

1. Sort/hvitt marokkoinspirert teppe

Foto: All Over Press Norway
Foto: All Over Press Norway Vis mer

Jo da, vi elsker Berbertepper, men det finnes en hel mengde uimotståelige, vakre varianter! Så er det ikke på tide å vie disse andre litt oppmerksomhet, nå som har vi sett det samme teppet med kremhvit bunn og sorte ruter i flere år? De fleste teppeprodusenter har nemlig nå et lignende teppe i sin kolleksjon og masseproduksjon og overeksponering tar jo gjerne bort litt av den opprinnelige eksklusiviteten.

2. Ordtak som kunst

Det som var en morsom inspirerende trend er, takket være sosiale medier, blitt en klisjé. Styr unna ordtak som har mistet verdien og blitt ganske platte og se etter tøff fotokunst eller lag din egen samling fotokunst i stedet.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

LES OGSÅ: Kunst som ikke koster skjorta
LES OGSÅ: Hjemme hos stjernestylisten

3. Nakne lyspærer

Den industrielle stilen førte med seg lyspærer som hang fra en enkel ledning, og mange restauranter, barer og moderne hjem kastet seg på trenden. Men verden er fylt med for mange tøffe og vakre lamper til å la denne trenden forbli. Tiden er inne for å se etter perlen av en retro- eller aller helst en art decoinspirert lampe på bruktbutikker eller nettauksjon. La deg inspirere av de kule lampene i dette hjemmet! 

Foto: HOUSE DOCTOR
Foto: HOUSE DOCTOR Vis mer

4. Krittavle på kjøkkenet

Ok, det stimulerer kreativitet, er litt lekent og morsomt, men vi har vel sett nok muffinsoppskrifter, skriblerier og handlelister rett på veggen til at det fremstår særlig kreativt eller rocka lenger.​

LES OGSÅ: 30 ting du ikke visste om innredning. 

Foto: All over press
Foto: All over press Vis mer

5. Lysgrå vegger

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Vi har gått fra hvitt til grått, men rommene ble ikke særlig varmere. 2017 er forhåpentligvis året vi tør å bevege oss mot dypere farger som blått og aubergine og kanskje til og med møbler i for eksempel, varmt, sennepsgult fløyel. Her ser du hvordan du rocker opp stua med farger.

6. Sykkel på utstilling

Ja da, noen ganger er det nødvendig å ta sykkelen inn pga sikkerhet, men å vise den som sporty-urbant blikkfang på interiørbildene fra kjøkkenet er vi vel ferdige med nå.

LES OGSÅ: Et av norges mest kjente Instgramhjem.

Foto: All over press
Foto: All over press Vis mer

7. Sikksakkmønster

Foto: All Over Press Norway
Foto: All Over Press Norway Vis mer

Ikke misforstå, vi digger Missonis fargerike mønstre, og deres nye blomsterprint er helt fantastisk vakre, men sikksakkmønsteret kan få hvile litt nå, enten det er fra Missoni eller en av alle de andre som kom etter.​ Prøv dype, mørkere farger og spill på kontraster mellom tekstiler og materialer i stedet for, slik som her.

8. Messingoverdose

Foto: Skultuna
Foto: Skultuna Vis mer

Vi gispet og wow-et over den nye speilblanke messingen da den dukket opp for et par år siden, og setter fortsatt pris på noen få gylne glamourdetaljer. Fellen er å hamstre så mye blank messing med masseprodusert utseende at uttrykket heller mot det tacky. Pass på å kombinere med patinerte overflater, andre metaller og treverk - her er noen tøffe ideer.

9. Marokkansk puff

Foto: All Over Press Norway
Foto: All Over Press Norway Vis mer

Denne har vært redningen for mange som ønsker litt bohemske vibber og den etniske stilen - og vi er kanskje ikke helt klare for å ta 100 prosent farvel med den i 2017. Den har bare dessverre mistet sin edge og interesseverdi etter å ha dukket opp altfor hyppig på blogger Instagram og i interiørblader.

10. Ananasfigur

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Den ekte ananasen har vi mer enn gjerne fremme på kjøkkenbenken, vakker som den er, men figurer som minner om tacky amerikanske bed and breakfastlamper fra 80-tallet vil vi helst ikke pynte med i 2017.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer