Gjør det selv:

11 tips til årets juleverksted

Gaver rett fra hjertet – og den aller vakreste julepynten! Disse fine ideene fikser du helt enkelt selv!

JULEVERKSTED: Trenger du inspirasjon til hva du kan lage under årets juleverksted? Her får du 11 gode tips fra oss! FOTO: Line Kay
JULEVERKSTED: Trenger du inspirasjon til hva du kan lage under årets juleverksted? Her får du 11 gode tips fra oss! FOTO: Line Kay Vis mer
Publisert

Eksklusiv innpakning

Det er jo kliss umulig å kaste fine esker! Om du også har et lite lager pene pappesker i skapene dine, hva med å bruke dem som gaveesker til jul? Om det er logo eller tekst utenpå, limer du til- og fralapper eller et fint bilde over. Har du strømper til overs, kan du trekke en bit utenpå en eske, og du har en litt rocka presang. Silkepapir er også fint til innpakning. Krøll sammen et ark til en ball, og brett det så ut igjen. La det være ganske skrukkete, da blir effekten finest når du pakker inn gaven.

LES OGSÅ: Bli med inn i Fies herlige julehjem!Bli med inn i Fies herlige julehjem!

11 tips til årets juleverksted

Poetisk vakkert

Brune esker av kraftpapir, med revet linstoff knyttet rundt og et fotokort til – så enkelt kan det gjøres. Dette motivet er av Karl Blossfeldt. Skonating.com har nylig lansert en kolleksjon med hans vakre bilder. For å kjøpe lignende, sjekk forhandlerlisten på nettsiden deres. PS. Du får samme uttrykket ved å pakke inn gavene med kraftpapir på rull fra for eksempel Staples.

Et godt tips! Vil du heller kjøpe esker, finner du enkle brune og hvite hos Panduro eller cchobby.no. De har mange varianter!

LES OGSÅ: Gjør hjemmet (litt) klart til jul

11 tips til årets juleverksted
Lite er så stemningsfullt i førjulstiden som juleverksted sammen med familie eller gode venner.
Lite er så stemningsfullt i førjulstiden som juleverksted sammen med familie eller gode venner. Vis mer

Lekre lapper

Spar på den vakre emballasjen fra parfymer, duftlys, såper, kremer og så videre. Med saks og hullmaskin kan nemlig emballasjen bli til superfine gavelapper og kort! Å klistre gullbokstaver på kan være riktig så lekkert. Disse er fra Lagerhaus.

LES OGSÅ: 5 flotte advents-kalendere du kan lage helt selv!

11 tips til årets juleverksted

Florlett krans

Til denne har jeg brukt strimlet papir som er ment å brukes inni gaveesker. Som basis har jeg brukt en tynn metallring, men du kan godt bruke kvist og lage den formen og størrelsen du vil. Surr tynn ståltråd rundt for å feste papirhalmen løst til ringen. Fin å henge i vinduene til jul. Strimlet papir er fra Lagerhaus.

Husk å ikke brenne lys under papirkransen!
Husk å ikke brenne lys under papirkransen! Vis mer

Noe å ha det i

Dette handlenettet er en kjempefin, rimelig og nyttig gave. Her har jeg skrevet ned en liten tekst fra favorittboken til mottakeren, slik at gaven blir personlig. Skriv gjerne noe fra en sang, et dikt, en oppskrift, eller et sitat som du vet mottaker liker. Husk å legge en stiv pappbit bak det stoffet du skal skrive på, slik at du ikke skriver gjennom til neste lag stoff. Spenner du nettet til pappen med klemmer, blir det lettere å skrive. Nett får du hos, blant andre, cchobby.no. De fører også småposer, toalettmapper, pennal og mye annet du kan dekorere/skrive på. Tusj fra Panduro.

LES OGSÅ: 43 interiørkupp som gjør underverker for hjemmet - uten å koste skjorta!

11 tips til årets juleverksted

Partykuler

Jo da, nettingstrømper kan brukes til mer enn fest, og butikkene er fulle av morsomme varianter. Klipp av en passende bit av beinet, træ på kula, snurp sammen med sytråd i bunnen og deretter på toppen. Så enkelt er det. Når du er lei, klipper du bare nettingen av. Alle typer kuler kan brukes. Alle typer strømper òg.

Hvis du skal dekke hele kula med tape, kan det være lurt å bruke isoporkule som base.
Hvis du skal dekke hele kula med tape, kan det være lurt å bruke isoporkule som base. Vis mer

Luksuskuler

Til disse er det brukt vattkuler, limstift og en liten rest av et fløyelsstoff. Limstift, fordi limet tørker fort. Fløyel, fordi skjøter nesten ikke synes i den bevegelige overflaten på stoffet.

Slik gjør du:

 1. Klipp en bit på størrelse med en femmer, den trenger ikke å være helt rund.
 2. Ha lim på baksiden av stoffet, og legg det på vattkula. Det er fint om det blir litt rynker og bretter i stoffet.
 3. Klipp neste bit, og tilpass mønsteret til den som allerede er limt på kula. Klipp og lim til hele kula er dekket med stoff.
 4. Lim fast en øyeskrue eller snor i toppen.
11 tips til årets juleverksted

Diskokule

Denne glamorøse kula er dekorert med metallteip. Teipen kan være litt skarp i kantene, så vær forsiktig.

Slik gjør du:

 1. Riv av små biter, og teip fast på kula, det er bare fint om den rynker seg litt.
 2. Puss over eventuelle skarpe kanter med en neglefil.
 3. Du kan også klippe ut stjerner, striper eller hjerter, for så å lime på kula, om du ikke har lyst til å dekke hele. Teipen får du kjøpt hos Biltema, Rusta eller Plantasjen.

LES OGSÅ: Trine har fylt hjemmet sitt med reisefunn fra fjerne land og brente jordfarger - se så lekkert!

11 tips til årets juleverksted

Rocka kule

Leopardstoff kan kjøpes hos Stoff og Stil, men dette stoffet kommer fra et skjørt som ikke lenger er i bruk. Det er lettest å bruke et stoff med stretch i.

Slik gjør du:

 1. Klipp ut et rektangel, sy sammen langsidene, og træ det utenpå kula, vrangen ut. Stoffet skal ikke være løst.
 2. Sy for hånd for å tette den åpningen som er underst, følg kuleformen.
 3. Stoff som er til overs, klippes bort. Ta av tuben, vreng stoffet slik at retten nå er ut, træ det på kula igjen, og snurp sammen stoffet øverst.
 4. Tråkle en søm rundt på toppen, og knyt igjen. Klipp av overskytende stoff.
11 tips til årets juleverksted

Glasskuler

Disse kan kjøpes i hobbybutikker når julen nærmer seg. Du kan putte alt mulig inni – alt smått og lett kan brukes: nellikspiker, olivengreiner, strå, kanelstenger, glitrende piperensere og bånd. Her er kulene blitt fylt med strå og stoffremser med revet kant.

11 tips til årets juleverksted

Med lærsnor

Slik gjør du:

 1. Bruk dobbeltsidig teip, og lag et rutenett på kula. Du trenger ikke dekke hele.
 2. Begynn øverst, og snurr til du når bunnen. Sjekk underveis at du ikke får glipper. Teipen holder alt på plass. Du kan selvfølgelig bruke alle typer snor eller bånd.
11 tips til årets juleverksted

LES OGSÅ: Trendene vi vil se mer av framover!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer