Tørkede blomster

15 blomster med evig liv

Hold sommerfølelsen levende ved å dyrke planter som også egner seg for tørking.

BLOMSTER: En vakker bukett fra hagen med lang holdbarhet er en herlig gave. Du kan binde buketten av for eksempel høststråblomst, karriplante, grønnskjell, prydløk, bakkeknapp, lavendel, rug, sommerridderspore, lin, valmue og hjertegress. FOTO: Tia Borgsmidt
BLOMSTER: En vakker bukett fra hagen med lang holdbarhet er en herlig gave. Du kan binde buketten av for eksempel høststråblomst, karriplante, grønnskjell, prydløk, bakkeknapp, lavendel, rug, sommerridderspore, lin, valmue og hjertegress. FOTO: Tia Borgsmidt Vis mer
Publisert

Det er fantastisk å pynte opp med friske blomster, men i de siste årene er det også blitt moderne med buketter av tørkede blomster. De tørkede blomstene kalles også evighetsblomster. Og selv om de ikke varer for alltid, så holder de seg fine ganske lenge.

Tørkede blomster kan kjøpes ferdig i butikken, men det er enda morsommere å dyrke dem selv. Noen sorter passer bedre å tørke enn andre.

En del slike «evighetsblomster» er ettårige planter. De kan du plante på åpne plasser i bedene, men du kan også så dem på rekke og rad, så du får din egen blomsterhage. Evighetsblomstene trives generelt best i vanlig god hagejord på et sted der det er godt med sol. Du kan forspire dem inne i løpet av våren, og plante dem ut når de ikke lenger er fare for frost. Mange av plantene kan du også så direkte ut i bedet. På frøposen vil det alltid stå om det er nødvendig å forspire eller ikke.

Drømmer du om evighetsblomster som kommer igjen år etter år, kan det også la seg realisere. Disse plantene kan du med fordel plante i staudebedet. Når du kjøper planter i potter, kan du som ­utgangspunkt plante de i jorda så lenge det ikke er frost, men høsten er likevel det optimale tidspunktet. Staudene vil raskt begynne å vokse hvis du ­graver et stort hull, løsner jorden i bunnen og på ­sidene og setter den godt gjennomvannede planten ned i hullet. Sørg for at den står i samme høyde som i potten, og trykk jorden godt omkring den. Det er viktig å vanne rikelig, ­spesielt i startfasen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer