Lag selv:

15 fine DIY-prosjekter

Her kommer inspirasjon til julepynt du kan lage selv i adventstiden.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

1. Nisse i glasshus

Du trenger ikke å innrede hele vinduskarmen med lag på lag med bomull. Et enkelt trefat og en glasskuppel kan fint danne rammen for et nisselandskap. Gå på leting i naturen etter noen fine kvister og finurlige greiner, og sett dem i en vase ved siden av glasskuppelen for å gi fornemmelsen av skog til julefigurene.

2. Til og fra-kort

Hvis du har litt papp liggende, kan du lett lage dine egne til og fra-kort. Velg hvilke julemotiver du vil ha på kortene dine. Det kan for eksempel være juletrær, hjerter eller stjerner. Mal motivet med en pensel med lim, og dryss glitter over. Du kan også lage et fint kort av en liten treplate, som du legger en liten grankvist på og surrer et gullfarget metallbånd rundt.

3. Naturlig innpakning

Gå en tur i skogen, og finn greiner og kvister som du kan bruke til å pynte presangene med. Du kan legge en kvist under båndet, eller knyte en fin, liten krans. Kransen kan du lage av ståltråd som passer til størrelsen på pakken.

Legg løpende greiner på langs kransen, og knyt dem fast med ståltråd eller blomstertråd. Slå et bredt bånd rundt kransen, og bind den fast til pakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer