Lag selv!

24 ideer til advent

Velg en liten aktivitet hver dag, så blir juleforberedelsene både mange og koselige, og stemningen garantert!

FOTO: Fredericia - Af Mia Mortensen, Julereportage Susan Østdahl
FOTO: Fredericia - Af Mia Mortensen, Julereportage Susan Østdahl Vis mer
Publisert

1. Nålkrans

Hva er vel mer jul enn en vakker grankrans? Du kan gjenbruke selve basen år etter år, og piffe den opp med tørkede blomster, små kvister av eviggrønt – eller hva enn som faller deg i smak. Heng den på inngangsdøren, eller ta ned et bilde fra veggen og gi den hedersplassen i stuen.

2. Sjokoladepinner

Rør ut en sjokoladepinne i en kopp med varm melk, og se melken forvandle seg til en luksuriøs versjon av varm sjokolade.

Tid: 15 minutterKjøletid: 1 timeAntall: 9 stk.

Ingredienser:10 kardemommekapsler10 hele nelliker1 kanelstang0,5 dl kremfløte300 g mørk sjokoladesukkerpynt (kan sløyfes)9 ispinner av tresmå silikonformer

1. Grovhakk kardemomme, nelliker og kanelstang, og fordel krydderne i et tefilter. Varm opp fløten langsomt i en kjele, og legg tefilteret i fløten. La det trekke i 10 minutter, og kast krydderet.2. Finhakk sjokoladen, og smelt den i en skål over et vannbad. Rør inn fløten. Fordel blandingen i de små silikonformene. Dryss eventuelt over sukkerpynt. La sjokoladen sette seg lett i romtemperatur, og stikk forsiktig en ispinne inn i hver form.3. La sjokoladen stivne, og sett dem på kjøl ved 16–18 grader. Server sjokoladepinnene med varm melk, og la sjokoladen smelte langsomt under omrøring med ispinnen. Nyt!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer