Advent:

24 ideer til advent

Lag selv!

Semitørkede tomater. FOTO: Line Falck Christensen
Semitørkede tomater. FOTO: Line Falck Christensen Vis mer

1. Krydret julegranola

Mengde: 1,7 literTid: 10 minOvnstid: 55 min

Ingredienser200 g grove havregryn100 g speltflak130 g gresskarkjerner100 g solsikkekjerner70 g chiafrø50 g kokosflak1 ts flaksalt1 ½ dl lønnesirup1 ½ dl olivenolje100 g usaltede pistasjnøtter100 g tørkede tranebær

1. Varm ovnen opp til 150°. Bland havregryn, speltflak, gresskarog solsikkekjerner, chiafrø, kokosflak og salt i en bolle. Hell i sirup, og rør det hele godt sammen.2. Smør blandingen ut på en bakeplate kledd med bakepapir, og stek den i ovnen i 45–55 minutter. Rør i blandingen hvert 10. minutt, så den blir jevnt ristet.3. Hakk pistasjnøtter grovt, og vend dem inn i granolaen. Smak ev. til med mer salt. La blandingen avkjøles.4. Tilsett tranebær når granolaen er helt kald. Hell den deretter på et glass med tettomsluttende lokk. Knyt ev. et flott bånd rundt glassets kant, og skriv mottakerens navn på et kort.

2. Høyt på en grein en gave

Gå en tur i hagen eller skogen, og finn en stor furugrein. Fjern nålene på den øverste delen av greinen, og heng den opp på en spiker på en dør i stuen, kjøkkenet eller et annet rom der du ofte vil få øye på det fine opphenget. Sørg for at greinen sitter godt fast, så døren kan lukkes og åpnes uten problemer. Pakk presangene inn i gavepapir eller dekorative gjenbruksposer, og fest dem til greinen med vakre, lange bånd. Heng eller lim til slutt et merke på hver gave som du kan skrive tall på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer