Kjøkken:

3 kjøkken i ulike stiler du vil elske

Vidt forskjellige i stil og pris, men se, så lekre! Vi har besøkt inspirerende kjøkkener fylt med praktiske løsninger og skyhøy trivselsfaktor.

BLÅTT KJØKKEN: Skapene er fra Ikea, fronter og benkeplaten i linoleum er fra Reform og i fargen «Smokey Blue». FOTO: Tia Borgsmidt
BLÅTT KJØKKEN: Skapene er fra Ikea, fronter og benkeplaten i linoleum er fra Reform og i fargen «Smokey Blue». FOTO: Tia Borgsmidt Vis mer
Publisert

En jeansfarget drøm

Her bor: Dorte Mosbæk, hennes mann, Axel Ørndrup og barna Sigurd og Otto.

Alltid en hit, og passer til det meste – akkurat som jeansen, tenker Dorte Mosbæk om den nye kjøkkenfargen. Et farget, retroinspirert kjøkken er kanskje ikke selvsagt i et nyrenovert og stramt funkishus, men hun og mannen falt pladask for retrokjøkkenet fra firmaet Reform, som har spesialisert seg på å lage fronter til Ikea-kjøkkener. De hadde tidligere et svart kjøkken, så mørke fronter var ikke helt nytt for dem. For å lysne det litt og gi liv, valgte de høyskap i eik.

– Fordi huset vårt er så stramt i linjene, turte vi å kaste oss ut i det 70-tallsinspirerte kjøkkenet, som gir en fin kontrast til det store hvite rommet, forteller Dorte.

Axel, som er arkitekt, har selv stått for kjøkkenets innredning, og de første tankene ble til tegninger veldig tidlig i renoveringsprosessen. Faktisk så tidlig at veggen ut til entreen kunne plasseres nøyaktig, så den passet med kjøkkenmodulenes mål.

– Vi synes denne stilen er finest med skuffer, og vi har derfor valgt å bygge det opp kun med skuffer i stort sett samme størrelse for å skape harmoni. Og så har vi valgt at alle hvitevarene skal være integrerte, fordi rommet også fungerer litt som stue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer