Diy

3 supersøte, sommerlige lag selv-ideer!

Hva med å lage litt bohemsk pynt til heimen mens du sitter ute og nyter solstrålene?

LAG SELV: Stoffrester kan bli til fine dusker - som du kan henge på det meste fra vesker til pledd og puter.  Foto: Line Kay
LAG SELV: Stoffrester kan bli til fine dusker - som du kan henge på det meste fra vesker til pledd og puter. Foto: Line Kay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå begynner vi endelig å kjenne solstrålene varme skikkelig på kroppen og det er SÅ deilig! Men hvis du er av den rastløse typen, som kanskje ikke klarer å sitte i solsteika hele dagen lang, er det en super mulighet til å lage litt pynt!

Alt hva du måtte ha av stoffrester, garnnøster eller hyssing kan brukes til å lage dusker. I alle regnbuens fine farger. Og så henger du dem på puter, kurver, vesker, tepper, ryer, lamper – der du måtte ønske. En leken måte å pynte gamle skatter på. Jeg har brukt sarigarn fra yarnyarn.co.uk og laget dusker av det. Du kan selv lage slike stoffremser, om du kjøper tekstiltusj og litt forsilke. Psst: Se hvordan du kan lage ditt eget skjerf på 30 minutter!

Tegn streker og rundinger på kryss og tvers av stoffet, fyll det helt opp med mønster. Fiksér i henhold til bruksanvisningen. Når du er ferdig river du silken i strimler. Legg strimlene i en bunt og brett den i to med en ståltråd eller hyssing med god lengde i bretten. Denne er til å henge opp dusken. Så surrer du ståltråd eller hyssing rundt for å holde strimlene sammen.

LES OGSÅ: Sommerens 10 fineste hengekøyer

BOHEMSK: Et enkelt pledd blir så fint og bohemsk med noen selvlagde dusker på. Foto: Line Kay
BOHEMSK: Et enkelt pledd blir så fint og bohemsk med noen selvlagde dusker på. Foto: Line Kay Vis mer

Skribling og litt fantasi!

Intet hokus pokus, kun en kritttusj og blanke flasker. Samle sammen med du har av klare glassflasker. Brukte syltetøyglass funker også fint. La deg inspirere av inkamønstre og mandala og skrible i vei!

LES OGSÅ: Slik får du et fantastisk bad med enkle grep

SÅ KULE! Til oppbevaring eller til blomster. Det er bare å skrible i vei på det du har med krittusj som kan vaskes av, fra Granit.  Foto: Line Kay
SÅ KULE! Til oppbevaring eller til blomster. Det er bare å skrible i vei på det du har med krittusj som kan vaskes av, fra Granit. Foto: Line Kay Vis mer

Sommer på bordet

Skjellkuler oser sommer! Bruk en treperle eller vattkule som er ca 3,5-4 cm i diameter. Bruk limpistol og lim skjellene på, ett og ett. Lim skjell i en rad rundt hele kulen før du fyller i resten. Da har du noe å gå ut i fra. Skjellene skal stå i en rett vinkel ut fra kulen, da får du riktig kuleform. 

LES OGSÅ: 17 geniale ideer til uteplassen

Vattkuler får du fra blant annet hobbykunst-norge.no. 
 Foto: Line Kay
Vattkuler får du fra blant annet hobbykunst-norge.no. Foto: Line Kay Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer