Finn din favoritt:

5 fine kranser du kan lage selv

Bruk bær, blader eller stoff, og bind din egen julekrans.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

Krans med bær

Du trenger:hortensiaforskjellige typer bærrød eukalyptusmetallringgrønn blomstertrådbånd

Slik gjør du:Lag små buketter av grønt, blomster og bær. Legg de forskjellige kvistene rundt på metallringen, og bind det fast med blomstertråden. Fest bukettene tett i tett, slik at de dekker ringen helt. Enden av ståltråden festes på baksiden. Avslutt ved å knyte et bånd øverst for oppheng.

Krans med gran og tørkede appelsiner

Du trenger:appelsinergrankvistermetallringståltrådblomstertrådbånd

Slik gjør du:Skjær skiver av appelsiner, og legg dem på bakepapir. Stek appelsinskivene i ovnen på 100 grader i ca. 2 timer – vend dem etter den første timen. La de tørkede skivene kjøle seg ned. Bruk blomstertråden, og bind fast kvister av gran på cirka halvparten av metall­­­ringen. Bøy et stykke ståltråd som en U, og træ den gjennom midten av en tørket appelsinskive. Bøy endene av U-en på bak­siden, så appelsin­skivene sitter fast. Avslutt ved å knyte en sløyfe på toppen av kransen.

Krans med stoffbånd og «snøballer»

Du trenger:isoporkransstoffet lite, kunstig juletreen liten gullstjernetynn ståltrådsmå, hvite bomullsdotter eller lignendelim

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.