Lag selv:

5 ideer til et personlig julekort

Det er noe helt spesielt med en håndskrevet julehilsen. Og gleden blir enda større om også kortet er hjemmelaget.

Bruk garn i ull, bomull eller metallisk tråd, og sy «Jul» eller et annet valgfritt ord på forsiden av kortet. FOTO: Pernille Enoch
Bruk garn i ull, bomull eller metallisk tråd, og sy «Jul» eller et annet valgfritt ord på forsiden av kortet. FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

Med nål og tråd

Send en håndbrodert hilsen! Finn fram nål og tråd, og broder et valgfritt ord på et stykke hvitt eller farget papir. Du kan tegne opp bokstavene med en blyant før du syr. Lim papirbroderiet på et tykkere kort, gjerne i en annen farge.

Et ekte glansbilde

Brett et stykke tykt papir eller farget kartong til et kort. Lim et glansbilde på kortet, og bind en snor rundt. Du kan også feste på en liten grankvist for en ekstra jule-touch.

Juletrekort i 3D

Lag et julekort som kan åpnes og senere brukes som en del av julepynten. Klipp ut et stykke brunt papir i målene 20 x 13 cm. Brett sidene inn mot midten, slik at endene overlapper hverandre. Brett så endene motsatt vei, ut fra midten. Klipp tagger i de to sidene som står ut, så det ser ut som et juletre. Klipp samme form av et stykke gullpapir, og lim det under det du allerede har klippet ut. Bruk en hullmaskin, og lag et hull på hver side av midten. Avslutt ved å knyte en sløyfe av gullsnor, som lukker kortet.

Kort du kan pynte med

Flat juletrepynt, for eksempel stjerner av halm, er perfekt for å dekorere julekort. Sy fast stjernen på forsiden av kortet med et enkelt sting, eller lim det forsiktig fast. På denne måten kan mottakeren av kortet ta pynten av og henge det på juletreet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer