Inspirasjon:

5 vakre borddekninger

Skap ekstra herlig nyttårsstemning med disse fine ideene.

BORDDEKORASJON: Pynt bordet litt ekstra og få skikkelig julestemning. FOTO: Trine Bukh
BORDDEKORASJON: Pynt bordet litt ekstra og få skikkelig julestemning. FOTO: Trine Bukh Vis mer
Publisert

1. Gylne toner

Gull og sølv hører julen til. Ta et brett, og dekorer det med velurstoff, julepynt og greiner fra naturen. Klipp julestjerner av glitterkartong, og bruk dem som fine bordkort. Avslutt med en sløyfe rundt bestikket for å understreke julestemningen.

LES OGSÅ: 5 fine julekuler du kan lage helt selv!

5 vakre borddekninger

2. Hvitt juleunivers

Legg masse gran på midten av bordet. Spray først med litt hvit spraymaling, hvis du ønsker et frostet uttrykk. Still lys tilfeldig på bordet, og pynt med fine julekuler. Gi dine gjester en liten julehilsen på et stykke tykk papp. Bruk et stempel, som her med teksten «Merry Christmas», eller skriv med en fin gulltusj.

LES OGSÅ: Denne julen har Henriette seks grantrær innendørs!

5 vakre borddekninger

3. Rustikk jul

Få rustikk stemning ved å bruke et ekstra stykke stoff over duken. Sett trollhasselgreiner i en vase, og pynt dem med julekuler. Myk opp uttrykket, og gi dine gjester en grønn opplevelse med en sukkulent ved hver kuvert. Klipp kort av kartong, og bruk dem som bordkort eller til å skrive kveldens meny på. Avslutt med å spre julekuler tilfeldig utover bordet.

Et godt tips! Kjøp et stort stykke stoff, og klipp kantene med en sikksakk-saks. På den måten får du raskt og enkelt en billig, fin duk.

5 vakre borddekninger

4. Bronsebord

Det metalliske hører med til juledekorasjonenen. Bruk duken på en alternativ måte ved å legge den litt tilfeldig på midten av bordet. Pynt med bronsefargede julekuler og en antikk lysestake. Start middagen med en liten julegave til gjestene, og lag et «til og fra»-kort, som samtidig fungerer som bordkort.

LES OGSÅ: Gjør hjemmet (litt) klart til jul

5 vakre borddekninger

5. Feminine farger

Pynt med greiner fra naturen, og gjerne fra trollhassel – de er ekstra dekorative. Lag dine egne julekuler av vattkuler smurt med lim og drysset med glitter. Dekorer med servietter i lin som fullfører uttrykket og gjør bordet ekstra feminint og mykt å se på.

LES OGSÅ: Bli med inn i Fies herlige julehjem!

5 vakre borddekninger
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer